DS1        MIC DS1              Verburch DS1                   28-27

DS2        MIC DS2              De Sprint DS1                    24-28

DS3        MIC DS3              BSAC DS1                            16-42

DB2        MIC DB2              Wijnandia DB1                  12-13

DC1        MIC DC1              BFC DC2                              18-8

DC2        Meos DC2           MIC DC2                              9-20

DD1       MIC D1                 Wijnandia D1                    12-6

DE1        MIC E1#               ESC'90 E2#                          9-18

MIC 1 – Verburch 1   28-27 (12-14)

In een ware thriller behaalde MIC een zwaar bevochten overwinning. De start was voor de thuisclub maar al snel bleek dat de dames uit Poeldijk niet naar Meerssen waren gekomen voor een potje zomeravond handbal. Hun tempo lag hoog en MIC moest alle zeilen bijzetten.

Het verschil in doelpunten werd nooit hoger dan twee en dat zou zo de hele wedstrijd blijven, steeds stuivertje wisselen.

Vlak voor rust was het MIC dat twee doelpunten voorsprong nam maar bij het laatste fluitsignaal van de eerste helft stond het andersom. Van 11-9 naar 12-14 via enkele snelle tegenaanvallen van Verburch waarbij de MIC dekking niet goed stond.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Geen van beide teams kon een definitieve kloof slaan en zo bleef het meer spannend dan fraai handbal. Van 17-17 ging het naar 20-18, naar 22-23 en naar 25-24 toen de laatste vijf minuten aanbraken. Een 2 minuten tijdstraf aan MIC zijde gaf Verburch de gelegenheid om de achterstand om te zetten in een voorsprong, 25-26, maar in ondertal kwam MIC toch weer op gelijke hoogte. Ondertussen gaf de klok nog twee minuten speeltijd aan toen MIC weer compleet was. Een lange MIC aanval werd knap door Georgie doeltreffend afgerond 27-26. De twee punten leken binnen. Verburch kreeg nog een keer de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren en dat gebeurde ook, 20 seconden voor tijd.

De speelsters en publiek hadden het niet meer van de spanning. Met MIC in balbezit tikte de klok naar het eindsignaal toen Shannen in een alles of niets schot haar gram legde. Op 29.58 plofte de bal tegen het net en vlogen alle speelsters over elkaar heen. Niet meer verwacht, toch gekregen en Verburch verbouwereerd achterlatend.

Een overwinning die tot stond kwam door te knokken tot het eind. Dat was de verdienste van het hele team.

Doelpunten: Shannen 8, Gwen 5, Ilona 4, Lena 3, Yentl 3, Lotte 2, Georgie 2 en Michelle 1.

Marsna B2  - Wijnandia B1  12-13  (9-7)

Een onnodige nederlaag in de laatste secondes  in een verder gelijkopgaande wedstrijd, verziekte een beetje de kerstborrel. Erg rommelig allemaal. De scheids gaf een strafworpje of 15, verdeeld over beide partijen. Tegen het andere oranje waren onze meiden net niet genoeg bij de les. Jammer om zo de kerstvakantie in te gaan, en zelfs Frans kon de stemming niet verbeteren met zijn opzwepende muziek. De bij rust verkregen voorsprong (9-7) kon niet voldoende uitgebouwd worden, en zo kon het gebeuren dat er een hectische en spannende slotfase ontstond waarin onze meiden dus aan het kortste end trokken. Jammer maar helaas, ook voor de wederom in grote getale opgekomen ouders. Coach Marcel zocht niet naar excuses. Gelukkig betreft het een overgangsjaar, maar de beleving kan inderdaad een stukje beter. Het werd nog erg gezellig en erg laat in de kantine, en het kerstbrood smaakte naar meer. De kerstleffe was ook erg lekker, zorgvuldig door Frans aangekleed met een bittere bal of twee. Heavy on the mosterd. 2016 wordt het jaar van de B2, dat wordt formeel bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!! Onze doelpuntenmaaksters: Lara P. (6), Ellen (3), Zoë, Julie S. en Joëlle.

Dames D1

et kan natuurlijk geen toeval zijn dat de Nederlandse handbaldames in hetzelfde tenue spelen als onze toppers van de D1.
En dat is niet de enige overeenkomst!
Ook onze coaches beschikken over een brede selectie met enthousiaste speelsters. Het snelle rondspelen,  de uitgekiende wissels, gevaarlijke hoekspelers, doeltreffende opbouwers  en solide verdediging en natuurlijke onze eigen "Tess Wester" onder de lat!
Wijnandia dacht even de show te kunnen stelen door in dezelfde oranje outfit te verschijnen maar daar werd een stokje voorgestoken door ze een minder flateus  blauw hesje te laten aantrekken.
Na een beetje aftasten opende Jacky de score met een mooie inswinger vanaf de hoek. De score ging de eerste helft gelijk op. Er werd goed rondgespeelt en langzaam kwamen de dames op dreef.
Door een volle bank met gretige wisselspelers hadden  de coaches de handen vol om steeds een mooie combinatie van spelers te vormen en werden er schitterende doelpunten gescoord.
Een mooie afsluiting van het jaar met een verdiende 12-6 overwinning!