Deel dit artikel:

week 1551

HV MIC

Uitslagen

DS2        Mic DS2                               SVM DS1 beker                               11-30

DS1        Benefitt/ BFC DS1           MIC DS1                              29-23

DS2        Vlug en Lenig DS2           MIC DS2                              39-25

DS3        Vilt/Be Quick DS1            MIC DS3

DC2        MIC DC2                              BFC DC3                              13-15

DE1        MIC E1#                               BFC E2                                 7-23

DB1        Overpelt DB1                    MIC DB1                              8-16

DC1        Vilt/Be Quick DC1            MIC DC1                              14-13

DD1       Vlug en Lenig D2              MIC D1                                10-7

DE2        Vlug en Lenig E1              MIC E2#                              19-3

DA1       MIC DA1                              Vlug en Lenig DA2           28-9

HS1        MIC HS1                              Manual HS1                       20-21

Benefitt BFC 1 – MIC 1  29-23 (16-11)

De enige Limburgse derby in de 2e Divisie was na 12 minuten spelen al beslist, zo bleek achteraf. BFC startte furieus en aangezien MIC ook moest wennen aan het spelen met hars en de ballen slecht werden aangespeeld of gevangen, was het verschil zes doelpunten, 8-2.

Die kloof bleef tot aan de rust al kon een keer MIC naderen tot drie doelpunten maar dat was van korte duur.

De tweede helft werd meer vechthandbal van beide partijen en dat kwam het spel niet ten goede. Meende MIC dichterbij te komen (twee keer tot drie doelpunten) dan bleek het sterke wapen van BFC, de break en de snelle tegenaanval, dodelijk efficiënt.

MIC moest het hebben van individuele acties want het combinatiespel verliep erg stroef, mede door de eerder genoemde hars. Zo bleef het opgelopen verschil van zes in de openingsfase op het scorebord staan en klonk het einde bij 29-23. 48 minuten een gelijkopgaande strijd en dan is het jammer dat de openingsfase van de wedstrijd beslissend was voor de winst van de thuisclub.

Doelpunten: Ilona 6, Shannen 4, Lotte 4, Gwen 3, Pia 2, Svenja 2, Yentl en Lena ieder 1.

Heren SR

Vandaag op 13-12-’15 stonden de heren van Manual HS1 op het menu van MIC.

Na 2 weken van rust en herstel , waren de heren van MIC weer klaar om te vlammen.

Met de bekerwedstrijd nog in het achterhoofd,  klonk het startsignaal  als muziek in de oren.

Er moest en zal even iets recht gezet worden, en dit hebben de heren van Manual  ook geweten.

Na een korte maar duidelijke bespreking, waren de taken voor diverse spelers meer dan duidelijk.

Hier en daar moesten wat  mannetjes ‘’uitgeschakeld’’ worden. Na een flitsende start kwam het besproken spel meteen tot uiting.  Het samenspel  van mannetjes die uitgeschakeld moesten worden, spatte al  na 10 minuten spelen als rijpe kersen uiteen onder de schoenzolen van de MIC heren.  In de aanval was de weerstand ook meer dan goed op sommige schoonheidsfoutjes na.

Enkele zeer mooie en doeltreffende aanvallen werd afgefloten door de scheidsrechter.

Terecht of onterecht  hadden deze punten het verschil kunnen maken. Dit neemt niet weg dat MIC minimaal de open kans van de penalty had moeten benutten. Desalniettemin  kwam de stand op 9-9, dit voerde de spanning enigszins  op voor de 2de helft. Er was weinig commentaar in de rust, aangezien het spel  ijzersterk was uitgevoerd. Plotseling hing de geur van overwinning  in de lucht.

De vibe van het niet met achterstand te hoeven starten, was goed te voelen in de  2de helft. Wederom had MIC alle spelers van Manual in de spreekwoordelijk tas. Een spel van leven of dood was begonnen. Met enig duw en trekwerk, werd de tegenstander nog net niet met huid en haar opgegeten. MIC scoorde de ene naar de andere goal, en kon goed tegenstand bieden in de verdediging. Zelfs periode met een man minder werden vakkundig uitgespeeld.

Na +/- 53 minuten spelen spatte de positieve cijfers in voordeel van MIC van het scorebord af.

MIC was UITGELOPEN op Manual, en had de magische stand bereikt van 20-17.  De spanning was om te snijden, maar MIC zette zijn beste beentje gewoon voor. Helaas kon het niet altijd feest zijn, en enkele aanvallen kort na elkaar waren niet doeltreffend. Manual kon hier ondanks alle weerstand toch een antwoord op verzorgen. Ze kwamen vrij snel terug tot 20-20 en maakte in de laatste minuten de winnende 21ste  goal. Had MIC hier beter op moeten anticiperen??  De meningen zijn verdeeld, maar zijn niet relevant. Deze strijd mag m de boeken in als een van de meest collectief gespeelde wedstrijden van dit jaar. Er is een puike prestatie neergezet van alle spelers  gezamenlijk, en dat is waar het om draait!

Dames A

Vandaag onze laatste wedstrijd van 2015 tegen V en L, om 18.15 uur ipv 13.15 uur en na de heren van MIC. Of het daar aan lag of aan de uitdaging wie de 7de goal( Peggy helaas) maakte, zou trakteren op bitterballen want dat is dan de 200ste van dit seizoen of aan de jel, want ja welke doen we nu, het was eigenlijk een slechte wedstrijd. Zoals de trend is staan we eerst achter met 2 doelpunten en dan komen we langzaam op gang. Ruststand 12-5. Tweede helft ook eigenlijk weer slecht. Veel mensen verkouden daardoor bijna geen lucht. Veel missers, maar gelukkig ook weer de nodige doelpunten en soms ook nog wel mooie. Onze keeper Aniek was nog geblesseerd en daarom was Gabby er , zij stopte nog de 2 penalty’s die V en L kreeg. Eindstand toch nog een mooi resultaat. 28-9 voor ons. Misschien moeten we de doelstelling wat verleggen voor de rest van de competitie, niet alleen winnen maar ook nog veel doelpunten maken en hopelijk nog een keer de 40 proberen te halen. Als dat nog een keer lukt, geef ik een rondje. Maar die bitterballen van Peggy die komen nog.

Doelpunten: Danique 1,Aniek 1,Jill 1, Jenny 2, Gwen 2 Elise 3, Peggy 4, Demi 6 en luka 8. Veerle raakte net in de laatste minuut de lat, jammer anders had weer iedereen gescoord.

DHC Overpelt- MIC B1 8-16

Om 8.30 's morgensvroeg vertrekken naar Stadion "De Bemvoort" in het Belgische Overpelt is een uitdaging. Maar je weet waar je het allemaal voor doet: de laatste competitiewedstrijd in 2015 winnend afsluiten. Maar toch, handballen in België is een ervaring op zich. Dat wendt nooit. Al was de ontvangst door de kantinejuffrouw allerwarmst. De shirtjes in de kantine van rode duivels Eden Hazard en Kevin Debruyne strooiden onbewust toch wat zout in de wonden van de Oranjesupporters, een reden extra om 2 punten uit België mee te nemen naar Meerssen. Dat lukte ook moeiteloos. Na 27 seconden was de toon gezet door een succesvolle actie van Britte (0-1) en na amper 4 minuten en 29 seconden stond al een 0-4 voorsprong voor MIC op het scorebord. DHC Overpelt keek toe. De scheidsrechter zag het onheil en de winst van MIC al in en besloot dan ook vanaf dat moment de wedstrijd vanuit de middencirkel te blijven leidden als een volleerd "middencirkelloopster", dat lukte haar goed. Ook het spelletje van de scheids "balletje harder of balletje zachter" bracht de overwinning van MIC niet in gevaar, al triggerde dit wel de stembanden van coach Miranda. Helaas kwam MIC, zoals al vaker in het verleden, ook deze wedstrijd in België niet ongeschonden uit de strijd, Lisa blesseerde opnieuw haar schouder en Britt liep enige tijd met een "eitje" op de kop na een botsing, Lonneke verzwikte haar enkel. Verder kappelde de wedstrijd voort, verdedigend stond B1, aanvallend lukte het wat minder, maar dat mag ook wel eens, zeker als je dan toch nog met 8-16 de overwinning pakt en als leider in de competitie het jaar afsluit. In de kantine werden door de kantinejuffrouw extra toefjes slagroom uitgedeeld aan het Oranje (MIC) legioen. Is er tenminste nog één Oranjeteam dat de Belgen te slim af is. Doelpuntenmakers: Joyce 4x, Britte 3x, , Julie 2x, Renee 2x, Sem 2x, Britt 1x, Lisa 1x en Lonneke 1x.

met snel en afwisselend aanvalsspel op een 11-8 voorsprong kwam leek men

niet afgestraft te worden voor de slechte beginminuten van de wedstrijd.

MIC kon echter het bij tijd en wijle goede spel niet volhouden tijdens het resterende

deel van de 2e helft. Door gebrek aan concentratie in elke linie én goede reddingen

aan BFC kant, kwam BFC weer terug in de wedstrijd. In de verdediging was men vandaag

géén hecht blok, er was te weinig durf voorin en de concentratie was vaak niet optimaal.

Het 'heilige vuur' om te winnen ontbrak vandaag en uiteindelijk bleek BFC in deze

'net niet' wedstrijd nog vrij gemakkelijk met de winst naar huis te gaan.

Jammer en onnodig, komende week zal men zich moeten terug knokken naar de top 3 in de uitwedstrijd bij MEOS. eindstand MIC C2 - BFC C2  13 - 15

V en L D2 - MIC D1 (10-7)

Deze ene keer moest de wekker gezet worden in het weekend. 9.00 verzamelen en 10.00  spelen in Geleen, de wereldstad. Hopelijk waren onze meiden wakker genoeg om in het walhalla van het handbal de strijd aan te gaan met V en L. Dit keer niet in een achteraf zaaltje maar in de heuse hoofdzaal. Weer slaagde MIC er in om de skybox rijk te vullen met de meegereisde supporter. Deze wedstrijd hadden we ruimschoots gewonnen, tegen de schamele afvaardiging van V en L die ergens verloren in een hoekje van de arena zaten. Maar helaas, geen punten hiervoor. Nee onze meiden moesten het doen. En dat ging in het begin heel goed.....eigenlijk de hele wedstrijd goed. Sanne wist zeer alert een door haar gemiste 7 meter alsnog in het netje te prikken en opende de score. Tot de rust ging het redelijk gelijk op. De eerlijkheid gebied te zeggen dat MIC het betere spel had, met wederom mooie combinaties, Maddy die op sublieme wijze de cirkelspelers wist aan te spelen, Jacky die als lefty  altijd gevaarlijk is, Fabienne die steeds doeltreffender wordt vanuit de hoek en Merel die haar niveau van vorig seizoen weer te pakken had. Helaas was het scorebord de grote tegenstander. Het goede spel kon niet verzilverd worden met een klinkende overwinning. Ondanks de nederlaag waren het publiek en de coaches meer dan tevreden. Alleen Miranda was wellicht wat minder tevreden, nee niet door de wedstrijd. Als tijdelijke minder valide moest ze door de diepste catacomben haar weg zien te vinden naar de zaal en weer terug. Genoeg training voor een week. En de scheids: toppertje. Ook dat moet gezegd!

Onze gaolies: Sanne (3), Jacky (2), Fabienne (1), Tessa (1).

Handbal, V&L tegen E2 Mic

De dag was aangebroken. Gewoon weer een handbal wedstrijd. De wedstrijd was begonnen. Het was wel leuk de wedstrijd. Maar er was nog geen minuut voorbij, En de tegenstander had al een doelpunt. Wel logies, ze stonden op de eerste plaats. Daar konden we niets aan doen. Maar we konden wel wat feller zijn. Er was een hele goede jongen. Bij de tegenpartij. Die maakte bijna alle doelpunten. Met nog een meisje die heel goed was. Minuten gingen voorbij. Tik tak tik tak.

Uiteindelijk hadden verloren. wel jammer. We moesten feller zijn. Tja, we hadden verloren met 19-03. Dat was het weer tot de volgende keer…