week 1548

week 1548

DS1        MIC DS1              Westsite DS1                                    19-32

DS3        MIC DS3              SVM DS1                                            27-31

HS1        BSAC HS2            MIC HS1                                              18-15

DA1       MIC DA1              Vios (H) DA1                                     38-13

DB1        MIC DB1              Born DB1                                            24-10

DB2        MIC DB2              Gemini (V) DB1                                1-14

DC1        MIC DC1              MenG Optimo DC1#                      16-13

DC2        MIC DC2              ESC'90 DC2                                         20-12

DD1       MIC D1                 Gemini (V) D2                                  12-8

DE1        MIC E1#               Vilt/Be Quick E1#                            4-3

DE2        MIC E2#               Gemini (V) E2                                   12-7

MIC 1 – Westsite 1  19-32  (7-15)

Collectief falen was de oorzaak van de nederlaag in deze 4 punten wedstrijd. De winnaar zou aanhaken bij de top zes, de verliezer zakte weg in de middenmoot. De eerste vijf minuten ging nog maar daarna wees niets er op dat MIC voor de overwinning wilde gaan. Bij 3-3 werd door de thuisclub enkele opgelegde kansen gemist en dat gaf Westsite de gelegenheid om uit te lopen. Na twintig minuten stond 3-7 op het scorebord en was de wedstrijd in feite gespeeld.

MIC kon vanuit de tweede lijn geen doelpunten maken terwijl Westsite haar verdediging goed had staan en de nodige schutters in stelling wist te brengen die veel scorend vermogen toonden.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Bij MIC haalde niemand zijn normale niveau en leek het wel of de nodige polonaises in armen en benen zat. Westsite trok de lijn van de eerste dertig minuten door en scoorde naar hartenlust, MIC verbouwereerd achterlatend. Bij 19-32 klonk het eindsignaal en was de lijdensweg van MIC ten einde.

Vorige week de koploper op de rand van een nederlaag spelen en vandaag tegen een middenmoter niet thuis geven. Hoe groot kan het contrast zijn. Uithuilen en volgende week er vol tegenaan is de enige medicijn.

Doelpunten: Gwen 5, Shannen 3, Georgie 3, Ilona 3, Lena 2, Pia 1, Lotte 1 en Bo 1.

DA1

Onze tegenstander vandaag: Vios.

Wij oranje, zij oranje, dus Vios in de hesjes.

We gingen rustig van start en gaven Vios de indruk dat er iets te halen was bij ons, maar helaas. Eerste doelpunt was voor hun, tweede voor ons. Nog een keer 1 voor hun en 1 voor ons, toen nog 1 keer gelijk komen met ons tot 3-3. Dat was meteen het einde van Vios, de ene na de andere break bij ons ging er in. Al snel stond het toen ook 13-3 voor ons. Vios kon toen ook weer een keer scoren, maar toen kwamen wij weer. Ruststand 18-4 voor MIC.

Tweede helft kwam er een nieuwe uitdaging, iedereen moest en zou scoren, zelfs onze hulpkeeper ( Gabby) moest er aan geloven, zij kreeg de laatste penalty toe bedeeld, met lood in de schoenen ging ze erop af en scoorde in tweede instantie (zullen de zenuwen wel zijn geweest). Ook was de opdracht in de tweede helft geen breaks meer lopen maar mooie snelle aanvallen opzetten en uiteraard scoren, en ver vooruit verdedigen. Het ging zo goed dat zelfs de scheidsrechter niet op zijn benen kon staan en even erbij ging liggen. Kortom weinig tegenstand of wij waren stukken beter, maar daar geef ik geen oordeel over, mag het publiek zelf invullen. Het waren er in ieder geval genoeg. Eindstand 38-13 voor ons. Goed voor ons doelsaldo.

Doelpunten:  Jenny 1 , Elise 1, Gabby 1, Danique 2, Veerle 3,  Luka 4, Jill 4, Aniek 4, Gwen 4, Demi 5 en Peggy 9.

MIC B1 - Born B1 24-10

Vandaag dé topper tussen de nr. 2 Born en koploper MIC B1 in de Marsana Arena in Meerssen.  De wedstrijd begon van beide kanten goed en ging tot 3-3 gelijk op.

De 4-3 van B1 bleek uiteindelijk het breekpunt en de nekslag voor Born. Onder leiding van uitblinkster Lisa (die 7x voor rust scoorde) overrompelde MIC tegenstander Born nog voor de rust volledig. De ruststand werd bereikt met een 12-4 voorsprong voor MIC B1.  B1 trok die goede lijn in de 2e helft door, daar waar Born nog verder terugviel. De "MIC-train was" niet te stoppen en uit alle hoeken en standen bleek scoren mogelijk.  Zelfs met een speelster minder werd nog gescoord. Ook Born scoorde wel nog enkele malen, maar meestal was Gabby de "sta in de weg" voor Born. Ook vandaag stond het MIC-team verdedigend weer als een huis, aanvallend was er veel dreiging en afwisseling. Een knappe prestatie van B1 !

Doelpuntenmakers: Lisa 9x, Emma 3x, Sem 3x , Julie 2x, Lonneke 2x, Britte 1x,  Britt 1x, Joyce 1x , Renee 1x en Veerle 1x.

DC2

Zaterdag stond de wedstrijd MIC – ESC’90 op het programma,

om 12 uur moesten we allemaal verzamelen in de sporthal de wedstrijd begon om 12.40 uur.

We dachten allemaal dat het een spannende wedstrijd zou worden want, de vorige keer hadden we hier namelijk met 8-5 van verloren.

(dit was wel onze aller eerste wedstrijd met het nieuwe team)

Je kon deze wedstrijd goed zien hoe we vooruit zijn gegaan, ook speelde we deze wedstrijd heel goed met elkaar samen de uitslag was  .......... 20-12 voor MIC.

We hadden ons extra voorbereid, we hadden afgelopen vrijdag namelijk een leuke training van Frits Feuler.

Volgende week moeten we al vroeg uit de veren, dan vertrekken we al om 9.00 uur naar Geleen V&L.

Hopelijk gaat het dan weer net zo goed als zaterdag

MIC D1 - Gemini (12-8)

Naast onze dames beschikt ook het journaille over een brede selectie. Baldy mocht deze wedstrijd dan ook zijn potlood achter zijn oren laten steken ten faveure van de Kretzer die dit keer geen lintjes hoefde door te knippen.

Onder het toeziend oog van Metal Miranda trokken we ten strijde tegen Gemini. De coaches begonnen met een sterke opstelling. Omdat Gemini mocht beginnen werd eerst onze verdediging op proef gesteld, nou ja proef. De meiden vormden een onneembare vesting. Nadat de bal veroverd was werd vliegensvlug overgeschakeld naar de opbouw van de aanval. En wat ging die bal snel van de ene hoek na de andere. Onze meiden lieten zien wat balvaardigheid is. De verdediging van Gemini kon het hoge tempo niet volgen en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Enkele tactische wissels verder wist Gemini de score echter gelijk te trekken. Fabienne markeerde de ruststand op 5-4. Na de rust werd het hoge tempo spel hervat en doorspekt met enkele tactische hoogstandjes. Het hele snackarsenaal van de Mora werd er tegenaan gegooid tot grote verwarring van Frans. Zijn keuken draaide op volle toeren om de ene na de andere frikandel in het vet te laten garen. Groot was zijn teleurstelling dan ook toen bleek dat het om code woorden van onze meiden ging en niet om bestellingen. Deze tactiek luidde de ene na de andere aanval in, gevolgd door super samenspel dat vakkundig werd afgemaakt door Sanne en Isa die op scherp stonden deze wedstrijd. Het publiek was zeer in zijn nopjes met het getoonde schouwspel. En Miranda? Zij zag dat het goed was en rolde voldaan huiswaarts.

Onze goalies: Sanne (5), Isa (5), Fabienne (2).

MIC E1 – Vilt Be Quick

De wedstrijd begon niet al te best, al na 5 minuten stond het 0-1. De MIC dames waren een beetje “matjes”, waarschijnlijk toch nog de naweeën van de Voice of Holland kijken.... Dankzij heldhaftige reddingen van Puck werd erger voorkomen. Beetje bij beetje kwamen de MIC sterren beter in de wedstrijd te zitten, ook dankzij de steun van de aanvankelijk ietwat matte supporters. Er volgde een reeks van mooie aanvallen, een snelle doorbraak van Nina en een worp op de paal van Loeke, helaas nog zonder succes. Lieve doorbrak de impasse en zorgde met een mooie worp voor de gelijkmaker, 1-1. Yes, de MIC sterren werden wakker. Nina kreeg vervolgens een super kans maar de Vilt Keepster stond helaas op de goede plaats. De MIC sterren bleven druk uitoefenen en meerdere aanvallen van Vilt werden onderschept. Yzeé kon uiteindelijk, na een schitterende dribbel, een wereld goal maken, 2-1. Net voor het rustsignaal zag Pip haar snoeiharde worp gestopt worden door de keepster van Vilt. Na rust kreeg Vilt iets te veel ruimte waardoor het weer gelijk werd, 2-2. Gelukkig herpakten de MIC sterren zich goed dankzij een fenomenale goal van Ila, 3-2. Helaas maakte Vilt kort hierna weer gelijk, 3-3. De spanning was om te snijden, een echte derby. Chloé stond, door haar slimme onderschepping, aan het begin van een mooie aanval maar helaas zonder resultaat. Ook Fleur zag vervolgens haar worp gestopt worden. Dankzij een precisie worp van Bente werd het, 4-3. De laatste twee minuten waren adembenemend spannend maar onder de bezielende leiding van de coaches vochten de MIC sterren als tijgers en stelden daarmee de overwinning veilig, 4-3. Chapeau!!

MIC E2- Gemini E2

In een toernooitje hadden we al een keer aan onze tegenstander kunnen snuffelen en wisten we dat een overwinning mogelijk was. Vorige week waren de meiden even hun vechtlust kwijt, maar vandaag was het spel weer ouderwets gretig. De aanval verliep in eerste instantie nog slordig, veel balverlies, maar Sam, Iris en Anouk zorgden toch voor een 3-1 voorsprong. Deze werd nog uitgebreid door twee mooie acties waarbij Robin J Robin C mooi vrij speelde. Gemini kwam voor rust nog terug tot 6-4. Gelukkig was het wederom MIC die in de tweede helft meteen de score voortzette. Venië verveelde zich te pletter in het doel, aangezien Gemini maar niet tot scoren toekwam door een super verdediging. Er werd goed samengespeeld en we liepen weer uit tot een 10-4 voorsprong, door een mooie doelpunt van Floor. Helaas bleef het toen weer even stil, maar we hadden voldoende afstand genomen om deze wedstrijd mooi af te sluiten met een 12-7 eindstand. Goed gespeeld dames! Volgende week zondag staat ons een zware klus te wachten tegen koploper BDC uit Landgraaf. Dus extra hard trainen deze week!

Zaterdag 28-11

14:20     DD1       Born D1                               MIC D1

12:40     DE1        Born E1                                MIC E1#

19:00     DS2)      Habo '95 DS1                     MIC DS2

15:15     DB1        Rapiditas DB1                    MIC DB1

19:00     DS3        Vios (H) DS1                       MIC DS3

10:00     DC2        Vlug en Lenig DC2           MIC DC2