week 1547

week 1547

Beker

DS2        BSAC DS2            MIC DS2                                             12-18

DS1        Gemini (Z) DS1 MIC DS1                                              28-26

DS2        LimMid DS1        MIC DS2                                              21-18

HS1        MIC HS1              Wittenhorst HS2                             13-11

DA1       Noav DA1           MIC DA1                                             17-21

DB1        Hercules '81 DB1              MIC DB1                              10-19

DC1        Juliana DC1#      MIC DC1                                             3-18

DE1        Zwart Wit E1#   MIC E1#                                              7-8

DE2        ESC'90 E3             MIC E2#                                              5-4

DA1

Onze tegenstander vandaag, NOAV. Een spannende wedstrijd voor ons, nr 1
tegen nr 2. Een beetje stijf van de zenuwen gingen we van start want deze wilden we
winnen, het ging immers om de eerste plek in de poule. De tegenstanders hadden in het begin een beetje hulp van de scheidsrechter, waardoor we al snel achterstonden en ook al snel twee penalty’s tegen kregen. We kwamen steeds weer gelijk en dan weer 1 doelpunt achter tot 8-8 laat in de eerste helft en toen begonnen we uit te lopen. Hetgeen resulteerde in een ruststand van 8-11 voor MIC.
Begin tweede helft hebben we de voorsprong nog kunnen vergroten met 4 doelpunten, maar toen kwam NOAV weer terug en hadden we moeite om weer in ons eigen spel te komen en scoren bleek opeens moeilijk. Noav kwam zelfs weer gelijk met ons 16-16.  Zij geloofden er weer in, maar toen kwam onze keeper ook weer bij, en wist 2 penalty’s te stoppen, en wij vonden ook het doel weer. Eindstand 17-21 voor MIC. Koppositie blijft dus gehandhaafd, gelukkig. Felle wedstrijd met soms slordig en soms mooi handbal, samen moeten vechten om te winnen. Zo zie je maar weer hoe moeilijk het is om je eigen spel te spelen als de druk hoog is.

Doelpunten: Gwen 6, Demi 5, Peggy 4, Aniek 2, Luka 2 en Elise 1 en Danique 1.

DB1

Hercules '81 B1-MIC B1 10-19
Wat konden we vandaag van tegenstander Hercules in Reuver verwachten? Gelet op het grote verschil in de stand tussen beide teams zou je denken  "d' r op en d'r (r)euver", maar Hercules (een griekse halfgod, bekend om zijn geweldadige kracht) begon krachtig. Wat heet krachtig ? Tot ieders verbazing nam Hercules in de beginfase een 2-0 voorsprong tegen koploper MIC B1. De powerboost van de nr. 2 van Hercules boezemde in die fase B1 enig ontzag in, maar uiteindelijk bleek het kruit van "het kanon van Hercules" al vrij snel verschoten. B1 nam het heft in handen en Britt over rechts en een geweldige individuele actie van Veerle (overname rechts over links) zorgden voor een 2-2 score. B1 was wakker en Hercules van de wap. Doordrukken dus en dat deed B1 nog even voor de rust. Ruststand 2-10 voor B1. De 2e helft was wat gezapig, er werd wat geexperimenteerd en de "Reus van Reuver" op de cirkel zorgde nog voor wat onrust en vooral hilariteit. Verder kappelde de wedstrijd voort totdat Hercules zijn laatste adem uitblies. Het kaarsje was gedooft. De overwinning van MIC B1 een feit: 10-19.  Doelpuntenmakers MIC B1: Joyce 4x, Emma 3x, Britt 2x, Lisa 2x, Lonneke 2x, Renee 2x, Veerle 2x Britte en Julie ieder 1x.

DE1

Leuke wedstrijd om naar te kijken vanaf de tribune, want de beste stuurlui staan altijd aan wal, dus we hebben wel kunnen lachen, er kwamen vele sporten voorbij, bowlen, alle kegels stonden de hele tijd bij elkaar, rugby, vol venijn de bal pakken en vasthouden en maar trekken, en nog trefbal, de bal op de keeper gooien....
In de eerste helft leek het even fout te gaan met een 4-1 achterstand, maar in de laatste paar minuten wisten de dames het gelijk te trekken naar 4-4 voor de rust.
In de rust volgde een oppeppende speech van Claudia voor de dames, waarin Claudia zich afvroeg wat ze aan het doen waren, gezellig kletsen over het weekend of er weer vol tegenaan gaan zoals voorgaande wedstrijden.
Zo gingen we dan de tweede helft in, en het leek net of ze alles vergeten waren wat er geleerd was op de trainingen,
Bal rond spelen, opbouwen en handjes omhoog, maar dat gold voor beide teams, het was een grote puinhoop, en dat is helemaal niet erg af en toe, dat moet best eens kunnen, vooral omdat uiteindelijk toch nog met 7-8 gewonnen werd door onze dames, dus,  van harte dames....met een compliment naar de keepster van zwart wit die er nog veel tegenhield, anders was het verschil veel groter geweest.

DE2

Zaterdagochtend 14 november speelden de meiden van M.E. C-E2 uit tegen M. E. C. Stijn.
11 leeuwinnen mochten om beurt hun aandeel leveren, waaronder Britt die voor de eerste keer meeging.
De eerste helft stond Anna op doel.
Zij deed dit overigens voor de eerste keer! Wat een grote klasse!
Floortje, Robin en Robin C maakte een doelpunt, wat de tussenstand op 3 - 3 bracht.
Gelukkig, even ontspanning op de tribune.
De tweede helft gaf veel spanning en sensatie.
Sam weerde zich kranig op doel, en Robin C. Scoorde nog een doelpunt.
Uiteindelijk werd de strijd beslist met 5 - 4 voor Stein. Het spel werd fanatiek gespeeld en was erg vermakelijk om te zien! Dankjewel meiden en coaches!!

Zaterdag 21-11

11:50     DD1       MIC D1                 Gemini (V) D2

15:55     DB1        MIC DB1              Born DB1

14:50     DB2        MIC DB2              Gemini (V) DB1

13:45     DC1        MIC DC1              MenG Optimo DC1#

12:40     DC2        MIC DC2              ESC'90 DC2

20:00     DS1        MIC DS1              Westsite DS1

10:55     DE1        MIC E1#               Vilt/Be Quick E1#