DS1        MIC DS1              Nieuwegein DS1              24-21

DS2        MIC DS2              PSV Handbal DS2             21-18

DS3        MIC DS3              Born DS1                             21-17

HS1        Optimo HS2       MIC HS1                              25-11

DA1       MIC DA1              Born DA1                            25-9

DB1        MIC DB1              Swift 2000 DB1#               17-9

DB2        MIC DB2              BFC DB3                              10-6

DC1        MIC DC1              Kortessem DC1                11-15

DC2        MIC DC2              Posterholt DC1                 8-5

DE1        MIC E1#               Gemini (V) E1                   8-14

DE2        MIC E2#               ESC'90 E4#                          13-4

MIC 1 – Nieuwegein 1        24-21 (9-9)

Het venijn zat hem in de staart. Na een aftastende periode viel na zes minuten pas het eerste doelpunt en toen bleek al dat de defensies overheersten. Doelpunten waren schaars en kwam er een kans dan stonden de keepers hun mannetje. Tot de rust ging het gelijk op met steeds stuivertje wisselen en een doelpunt voorsprong voor een van beide teams.

Ook in het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld tot aan de vijfenveertigste minuut. Toen nam MIC voor het eerst een 2 doelpunten voorsprong, 16-14, en kwam er meer leven in de brouwerij. De keepsters van MIC, Brenda en Kim, lieten zien wat ze in huis hadden en stopten ieder 2 penalty’s. Een domper voor Nieuwegein maar voor MIC een sein om er nog een schepje bovenop te doen. Via 19-16 en 22-18 gingen de laatste vier minuten in. Een tijdstraf aan MIC zijde leek nog roet in het eten te gooien want de bezoeksters kwamen terug tot twee doelpunten. Een vrije doelkans om de aansluiting te krijgen werd verijdeld door keepster Kim en dat was de genadeklap. MIC benutte de vrije ruimte en scoorde het bevrijdende 24e doelpunt wat de overwinning niet meer in gevaar bracht.

Doelpunten: Ilona 7 (3), Shannen 5 (3), Yentl 3, Lotte 3, Gwen 2, Lena 2, Michelle 1, Georgie 1

MIC 2 – PSV 2         21-18 (8-9)

Na een paar wedstrijden “net niet” kon dames 2 weer het zoet van een overwinning proeven. Maar gemakkelijk ging het niet tegen de dames uit de Lichtstad. Een “stroperige” eerste helft kenmerkte zich door veel technische fouten en dat kwam het spel niet ten goede. Weinig fantasie om de PSV defensie te verslaan deed er voor zorgen dat het scorebord een rustige eerste helft had.

Een donderspeech van coach Monique deed wonderen want in de tweede helft ging het tempo omhoog en kwam PSV in de problemen. Vooral Dorianna Perez had de woorden van haar coach goed in de oren geknoopt want zij zorgde in haar eentje voor de helft van de MIC doelpunten. Bij 16- 13 kregen ook Aileen en Laurie de geest en was de overwinning een feit. Zwaar bevochten maar verdiend konden twee punten worden bijgeschreven.

Doelpunten: Dorianna 10 (4), Manon 4, Susan 2, Aileen 2, Laurie 2, en Dian 1

HS1

MenG Optimo vs. MIC HS1  - 25 - 11
Deze wedstrijd stond in het teken van het debuut van onze nieuwe "aanwinst"
Rens. Ondanks dat we niet gewonnen hebben en kunnen spreken van een matige
wedstrijd waarbij we ook vooral tegen ons zelf gespeeld hebben, kunnen we er
wel leerpunten uit trekken. In de verdediging waren we alert echter in de
afronding schortte het, zo hebben we (helaas) 4 penalty's gemist.

dat we nog veel kansen hebben gemist. Ook vielen er de nodige twee minuten
en gele kaarten, maar ook dat is een onderdeel van handballen.
Rest mij nog mee te delen dat Miranda een primeur mee maakte in haar
carrière, nl onze keepster hield het niet meer en moest even wisselen om te
plassen. Kan gebeuren.
Eindstand 25-9 voor MIC.
Mooie tweede helft met veel kansen en goed en snel samenspel.
Volgende week op naar NOAV, zal ook wel een harde strijd worden. Wij staan
eerste en zij tweede, hopelijk mogen we rekenen op veel supporters.

MIC B1- Swift B1 17-9
Vandaag tegen het laag geklasseerde Swift, een wedstrijd die gewonnen moest worden.  Op papier makkelijk dus, maar dat viel nog even tegen. Swift speelde beter dan verwacht en B1 speelde minder dan verwacht. Lisa scoorde wel al na 22 seconden 1-0 voor B1, dat zat wel goed dus. B1 liep vervolgens, na de gelijkmaker van Swift, nog uit naar 5-2 via nog een keer Lisa en 3x Britt, maar Swift bleef vervolgens langer dan verwacht toch nog aardig in het spoor van B1. B1 had het verdedigender moeilijker dan voorgaande wedstrijden en miste voorin de nodige kansen. De rust werd desalniettemin  met een 9-6 voorsprong bereikt. De 2e helft was rommelig, Swift kwam op 2 doelpunten (9-7), maar verder liet B1 Swift niet komen. In een Meerssens kwartiertje liep B1 uit naar 15-7, wedstrijd beslist dus. De eindstand werd uiteindelijk 17-9 voor B1. Toch nog een ruime overwinning. Geen hoogstaande wedstrijd, maar ook dit soort wedstrijden horen erbij. Doelpuntenmakers: Lisa 5x, Britt 4x, Renée 3x, Peggy 3x en Julie 2x.

DE1

Gisteren hebben team E1 en E2 samen ontbeten in hotel Walram. Dat was super lekker en gezellig. Het was ons eerste groepsactiviteit.
Daarna zijn we naar de thuiswedstrijd van de E2 gaan kijken, het was heel leuk om hen te zien spelen. Zij hebben gewonnen.
Om 11:55 moesten wij tegen Gemini spelen. Het was de hele wedstrijd wel knokken tegen de nummer 1 van onze poule. Uiteindelijk hebben we met 8 - 13 verloren, jammer genoeg. Er waren bij Gemini veel jongens en andere goeie spelers, maar we dachten dat we dik zouden gaan verliezen. We hebben niet echt dik verloren. Ik vond dat wij als team een hele goeie en sportieve wedstrijd hebben gespeeld. En het was een hele leuke wedstrijd. Volgende week hopen we te winnen tegen Zwart-Wit. Groetjes Yzée.

DE2

Hallo ik ben Silke. Ik ben 9 jaar en ik woon in Bemelen en ik handbal sinds kort bij MIC in de E2.

Daarvoor bij IASON. Gisteren heb ik een wedstrijd gehad tegen ESC 90 in Meerssen.

We hebben gewonnen met 13 -4 het was dus niet zo spannend

Maar wel leuk! Sam was aanvoerster en ik stond in de eerste helft in de goal. De tweede helft stond Iris in de goal, Ik had er 3 door gelaten en Iris maar eentje. Voor de wedstrijd waren we bij hotel  Walram gaan eten, en na de wedstrijd zijn we de E1 gaan aanmoedigen want zij hadden ons ook aangemoedigd.

Zaterdag 14-11

11:35     DE2        ESC'90 E3             MIC E2#

19:40     DS1)      Gemini (Z) DS1 MIC DS1

10:00     DC1        Juliana DC1#      MIC DC1

19:45     DS2        LimMid DS1        MIC DS2

11:00     DE1        Zwart Wit E1#   MIC E1#

11:30     DB1        Hercules '81 DB1              MIC DB1

13:55     DS3        LimMid DS2        MIC DS3