DB1                  BFC DB2                                    MIC DB1                  4                  21

DC2                  BSAC DC1                                    MIC DC2                  31                  8

DS1                  Hercules (R) DS1                  MIC DS1                  28                  22

DE1                  Sittardia E1#                                    MIC E1#                  20                  2

HS1                  Manual HS1                                    MIC HS1                  17                  6

DA1                  BSAC DA1                                    MIC DA1                  10                  22

DB2                  Olympia (B) DB1                  MIC DB2                  13                  5

DC1                  Olympia (B) DC1                  MIC DC1                  18                  14

DS2                  Sittardia DS1                                    MIC DS3                  19                  17

DS2                  HandbaL Venlo DS2                  MIC DS2                  30                  27

DE2                  Brunssum E1                                    MIC E2#                  1                  19

DA1

Deze week alweer onze 4e wedstrijd en wel in Maarbree tegen BSAC. We hadden gedacht dat dit  een harde wedstrijd zou worden en dat we flink aan de bak moesten om hier te winnen. Daar leek het in het begin ook op, we hebben zelfs heel even achter gestaan met 2 -1 voor BSAC. Maar toen kwamen we op gang. Snel spel, felle duels, en veel lopen zonder bal. Ook een tactische zet van onze trainster om hun beste speelster vast te zetten, was voor ons de kans om verder uit te lopen. Ruststand was dan ook 6-14 voor MIC.

Tweede helft eigenlijk hetzelfde spel veel lopen, snel spel en speelster vastzetten ( vooral een leuk klusje voor Britt ). We konden zo uitlopen tot een goede winst 10-22 voor ons.

Wel een leuke pot handbal gezien, want we kregen het niet voor niks, hebben allemaal hard moeten werken en vooral samen moeten werken. Top meiden goed gespeeld.

BFC B2 - MIC B1  4-21

Vandaag op een steenworp afstand van het thuishonk de derby tegen BFC, dat de eerste wedstrijden goed presteerde en in de top 5 staat. MIC B1 ging als koploper van start en liet er geen gras over groeien wie vandaag de baas was. De snelheidstrein de "MIC-train" denderde uit de startblokken, de NS zou er jaloers op zijn. Binnen 6 minuten een 0-3 voorsprong (via Britt 2x en Peggy) en er zat nog meer in het vat vandaag. Met een 1-11 ruststand voor B1 werden de wedstrijdverhoudingen meer dan duidelijk uitgedrukt. Het doelpunt van Renée werd bovendien al voor de rust uitgeroepen tot doelpunt van de match. De individuele actie vanaf de linkerhoek, volop gehinderd, maar op karakter doorzettend en vervolgens vallend, vanaf de grond bij de achterlijn, de bal toch langs de imposante doelvrouwe van BFC gooiend, was van grote schoonheid al scoorde Sem ook op een bijna vergelijkbare wijze nog later in de wedstrijd. Het MIC-publiek genoot met volle teugen. B1 verslapte niet en scoorde dat het een lieve lust was, tussendoor werden nog wat kansjes gemist, ook dat kan B1,  maar coach Miranda en teamleider Daniella mogen als staf tevreden zijn. Er staat iets moois, waar nog verdere groei inzit. Een 4-21 overwinning tegen BFC mag er zijn en de manier waarop B1 speelde was imponerend.  Kortom "dikke MIC". Wat moet je dan nog verder van zo'n wedstrijd zeggen?. Het team staat, gaat er vol voor, gunt elkaar de kansen en doelpunten en verdedigt knap als team. De geblesseerden Britte en Lonneke, uiteraard ook aanwezig, zijn gelukkig ook al aan de beterende hand.

Doelpuntenmakers: Renée 4x, Britt 4x, Julie 3x, Joyce 3x, Demi 2x, Peggy 2x, Sem 2x en Veerle 1x. Rest nog een woord van dank aan de sponsors Thibor, JT Office en Rovi Sport voor het oranje wedstrijdtenue, dat onze "Orange MIC Flurry's" vandaag droegen.

Op naar de culinaire avond waar Frans & Friends hun "Big MIC menue" zullen gaan presenteren.

Olympia B1  - MIB B2  13-5  (6-3)

Met dit lekkere weer op zondag heb je toch niets beters te doen dan lekker  van elkaar genieten in de sporthal, en dan nog eens in het verre Bocholtz. Tegen het hoger geklasseerde Olympia was de eerste helft nog sprake van twee redelijk aan elkaar gewaagde teams. De tegenstander maakte de strafworpen, wij misten ze. Dit allemaal onder het oog van de bestuurlijke top van MIC. Verdedigend viel het allemaal nog wel mee, maar het aanvalsspel was te machteloos. Lara R. behoedde de B2 voor een hogere nederlaag. Na een ruststand van 6-3 maakten onze meiden de 2e helft een uitgebluste indruk. Trainersfoutje door in de herfstvakantie niet te trainen. Een 13-5 nederlaag was het gevolg. Opvallend genoeg toch wel vrij veel ouders aanwezig, ze bleven maar van alle kanten naar binnen sluipen. Zal ook wel door  de zwarte kaartenhandel van E.S. komen, die na een weekendje Amsterdam toch nog op tijd letterlijk was vrijgelaten om aanwezig te zijn. En er was niets eens in interland in de Arena, hoewel Ajax-RJC er uiteraard tegenaan schurkt.  De roddelmachine draait dus weer overuren in Meerssen maar helaas win je daar de wedstrijd niet mee. Eindstand 13-5. Kop op meiden, volgende week alweer kans op revanche tegen BFC. Doelpunten: Ellen (2) en Lara P. Maud en Pernille.

DC2

Deze week hadden we een wedstrijd in maasbree we gingen er met volke moed naar toe. Toen de wedstrijd begon moesten we er even in komen maar we waren nog niet helemaal wakker. We misten veel kansen en verdedigden niet helemaal super.In de rust was het dan ook 21-4 voor maasbree dat vonden we heel erg. In de tweede helft ging het al beter met verdedigen en aanvallen helaas was de eindstand 31-8 volgende keer beter.

BFC D2 – MIC D1  6-11  (4-6)

De derde opeenvolgende overwinning is een feit. Onder toeziend oog van geblesseerde coach Miranda in rolstoel, getooid met oranje-zwart gips, wilden onze meiden zich van hun beste kant laten zien tegen het altijd moeilijke BFC. . En dat lukte, en hoe? Het moet gezegd zijn dat onder leiding van John L. de meiden weer nieuwe stappen hebben gezet, en stuk voor stuk beter zijn geworden. En de spelvreugde druipt er van af, ook niet geheel onbelangrijk, met dank ook aan Daniël.  De wethouder was afwezig, blijkbaar een ingelaste vergadering, Of Zo Bah, maar gelukkig vond Wendy de weg alleen. In de eerste helft een gelijkopgaande en spannende wedstrijd waarin onze meiden de bal lekker lieten lopen en het publiek in aanvallend opzicht op enkele knappe combinaties trakteerden met als hoogtepunt “de viandel”, een variant van de eerder geïntroduceerde frikandel. Een vlotte aanval over vier, vijf schijven,  knap afgerond. Kan me niet voor de geest halen dat bij andere teams wel eens gezien te hebben. Verdedigend lieten de meiden een paar steekjes vallen zodat de ruststand 4-6 was. De tweede helft werd naast vloeiend aanvalspel ook beter verdedigd, de rijen bleven gesloten en onder leiding van kartrekker  Sanne en de weer  zeer sterk spelende Isa werd de zege niet meer weggegeven. Er werden nog een paar op de training geoefende spelmomenten van stal gehaald en een verrassende variant van een vrije worp! Het was echt soms met verbazing genieten geblazen,een lust voor het oog  en elke speelster droeg haar steentje meer dan bij aan deze door het collectief gedragen overwinning. Met dartele Dajenka, flitsende Fabiënne, jagende Jacky, machtige Merel, lepe Lara, mieterse Maddy, toppertje Tessa en sterke Simone werd de zege veilig gesteld. Het vele lat- en paalwerk en een paar gemiste strafworpen leidden ertoe dat “maar”  met 6-11 werd gewonnen. Een extra compliment voor de voortreffelijke scheids, mag ook wel eens gezegd worden! Jammer dat we nu drie weken stop liggen maar dan kan wel geoefend worden op het nieuwe wapen, de kroket. Miranda die door mental Theo zorgvuldig in de watten wordt gelegd, moest na afloop meedoen aan de haka haka, zie ook bijgevoegde foto. Jammer dat ze haar schoen niet uitkreeg! Doelpunten: Sanne  6, Isa 3 en Dajenka 2.

Sittardia E1 - MIC E1

Met versterking van E2 speelsters Sam, Robin C en Floor spelen we de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Sittardia. Het is de nr. 3 en de nr. 5 tegen elkaar.

Ondanks het goede keepen van Sam is het toch Sittardia wat na 3 minuten 1-0 op het scorebord brengt.

Fleur probeert de volgende aanval hetzelfde maar helaas wordt de bal gestopt. Sittardia maakt 2-0 maar Lieve maakt daar verandering in door 2-1 te scoren. Achtereenvolgens proberen Nina, Loeke en en Robin C goals te maken maar de bal treft helaas niet het doel.
Sittardia speelt constant op de break-out en kan zo snel de stand op 7-1 te brengen. Het is Floor die met een mooie schijnbeweging het doel treft. 7-2 en dat is tevens de ruststand.

Na de rust is het Loeke die de goal mag bewaken maar door slordig balverlies en snelle tegenaanvallen van Sittardia staat de stand al snel op 14-2.

Ondanks doelpogingen van Puck en Yzée lukt het niet om het doel te raken. Bente probeert de bal af te pakken maar de jongens en meisje s van Sittardia letten goed op en maken snelle tegenaanvallen.  Ondanks het goede keepen van Yzée in de laatste 10 minuten van de wedstrijd  is Sittardia nog steeds gedreven om goals te maken en maakt er 20-2 einduitslag van.

DE2

Brunssum E1 - MIC E2 = 1 - 19

Op de laatste dag van de herfstvakantie hebben de meiden van MIC E2 op zondag gehandbald tegen Brunssum E1. Ondanks de vakantie was er toch nog een team van 8 meiden.

Na een vroeg vertrek naar Brunssum kwamen wij aan in een koude sporthal. Na een goede warming-up begonnen wij meteen goed aan de wedstrijd. Binnen twee minuten stonden wij al met 2-0 voor. Met de rust was het al 0-10 tegen een team dat bestond uit bijna allemaal eerstejaars handballers. De tweede helft mocht Brunssum met een speler extra in het veld staan. Dat

hield ons niet tegen want wij wonnen de wedstrijd met 19 tegen 1. Volgende week een thuiswedstrijd tegen ESC'90 en hopen dat het dan weer zo goed gaat!

Programma

Zaterdag 7-11

07-11-15                  15:00                  DB2                  MIC DB2                  BFC DB3

07-11-15                  16:00                  DB1                  MIC DB1                  Swift 2000 DB1#

07-11-15                  12:50                  DC2                  MIC DC2                  Posterholt DC1

07-11-15                  13:55                  DC1                  MIC DC1                  Kortessem DC1

07-11-15                  19:00                  DS2                  MIC DS2                  PSV Handbal DS2

07-11-15                  20:45                  DS1                  MIC DS1                  Nieuwegein DS1

07-11-15                  11:00                  DE2                  MIC E2#                  ESC'90 E4#

07-11-15                  11:55                  DE1                  MIC E1#                  Gemini (V) E1

zondag 8-11

08-11-15                  13:15                  DA1                  MIC DA1                  Born DA1

08-11-15                  12:00                  DS3                  MIC DS3                  Born DS1

08-11-15                  18:30                  HS1                  Optimo HS2                  MIC HS1