Week 1543

Week 1543

DS1        KVIK/E & A DS1 MIC DS1                                              30-24

DS2        VHC DS1              MIC DS2                                              26-24

DS3        Minor DS1          MIC DS3                                              21-10

HS1        MIC HS1              BSAC HS2                                           20-18

DA1       V&L DA2              MIC DA1                                              10-19

DB1        Arena DB1          MIC DB1                                             12-18

DC1        Zwart Wit DC1   MIC DC1                                             9-11

DC2        BFC DC3               MIC DC2                                             5-5

DD1       Sittardia D1        MIC D1                                                10-16

DE1        BFC E2#               MIC E1#                                               11-17

E&A DS1 - MIC DS1

Vanavond stond de uitwedstrijd tegen E&A in Arnhem op het programma.

Vanaf het begin hadden ze goede afstandschoten waardoor E&A op voorsprong kwam.

Een aantal goede combinaties aan onze zijde zorgde ervoor dat we aansluiting hielden. Maar in de eerste helft hadden we veel moeite met de cirkelspeelster waardoor E&A steeds de voorsprong pakte. We gingen met een stand van 16-15 de rust in.

Betere afspraken over de cirkel zorgde voor een meer gesloten dekking.

Na het harde werken in de verdediging werden de gecreëerde kansen niet afgemaakt. Op deze cruciale momenten mistte we de drive en inspiratie om door te zetten.

E&A benutte hun kansen goed waardoor ze uitliepen en wij de aansluiting niet meer konden vinden.

Eindstand 30-24

Doelpunten:

Ilona: 8, Yentl: 5, Gwen: 4, Shannen: 2, Maartje,  Bo,  Michelle, Lena, Georgie: 1

DA1

Vandaag alweer onze derde wedstrijd. Op naar V en L met een compleet team.
We hadden gedacht dat dit een gemakkelijke wedstrijd zou worden en dat we
deze met gemak zouden winnen.
Gewonnen hebben we, maar vraag niet hoe. Veel balverlies, slordig spel en
een scheidsrechter die haar dag niet echt had, daardoor werd het spel
gemener en harder  van beide kanten. Op de bank lijkt alles zo gemakkelijk,
maar blijkbaar moeilijk  om uit te voeren in het veld.
Maar uiteindelijk telt het eindresultaat en dat betekend voor ons een derde
overwinning op rij.
Ruststand 6 – 11, eindstand 10 – 19 voor MIC. Volgende week vrij omdat
Sittardia zich terug heeft getrokken.

HV Arena VZW - MIC B1 12-18
Vandaag een ritje sightseeing naar het Belgische Eksel voor de 2e competitiewedstrijd tegen Arena B1, dat in de voorgaande 2 duels 43 tegendoelpunten incasseerde.
Dat moest lukken, was het gevoel. Met helaas de geblesseerde Britte (alweer) en Lisa (ook alweer) niet inzetbaar, maar wel op de bank, trok B1 ten aanval tegen de thuisploeg, dat geen enkele wissel had. In de beginfase werd al snel het verschil gemaakt, Britt (0-1) en Lonneke (0-2 en 0-3 door twee 7 meters) en B1 zat op rozen. B1 bouwde gestaag verder aan de voorsprong, zonder echt groots te spelen. Ruststand 5-8 voor B1 door nog 1x Britt, 2x Julie, Joyce en Demi ieder 1x. De 2e helft eenzelfde beeld, B1 dat net wat beter was dan Arena,  ook weer meer scorend dan de tegenstander en uiteindelijk uitlopend naar een reguliere 12-18 zege, door nog 5 treffers van Peggy, 2x Joyce, Julie 1x Demi 1x en Renée 1x.
Het ritje naar Eksel had geloond en 2 punten opgeleverd, zonder al te veel moeite.

Meerssen.
Doelpunten door: Fee, Merel, Lynn en Silke 1x, Iman 2x en Inge 5.

voor M.I.C. Daarna vele kansen aan beide kanten maar weinig doelpunten. Voor
de rust wist BFC toch nog 2x te scoren en wij 1x.
Met een score van 2-3 gingen we de rust in.
Al snel na het begin van de 2e helft maakt BFC de gelijkmaker; 3-3. Daarna
waren er veel kansen voor BFC maar onze keepster stopte de ballen telkens
weer. Daarna was het even wachten op de 3-4 voor ons.
Uit weer een penalty wist BFC de gelijkmaker te maken. Daarna kwam BFC zelfs
op voorsprong 5-4 maar vlak voor het einde wisten wij gelukkig toch de
gelijkmaker te maken. Einstand 5-5.
Helaas een wedstrijd  die bestond uit veel penalty’s, gele kaarten en zélfs
een tijdstraf… Vooral de 2e helft was de scheidsrechter erg partijdig.
Hierdoor werden wij iets opgefokt. Dit moeten we niet meer doen, dit hoort
erbij en we moeten gewoon ons eigen spel blijven spelen! Volgende week weer
een nieuwe kans!

Sittardia D1  - HV Mic D1  10-16 (6-8)

De match in Sittard stond vooraf in het teken van de afwezigheid van trainster/coach Miranda. Ongelukkig ten val gekomen wacht haar volgende week een operatie. Nogmaals beterschap en een voorspoedig herstel gewenst. We zijn haar een paar maanden kwijt maar gelukkig hebben we John L. nog achter de hand. De laatste training lag de focus dan ook op deze match winnen. Ook voor Miranda een steuntje in de rug te geven ( want Theo is een leuke gast maar zijn stofzuigwerk kan beter). Na een goede start waarin de meiden zomaar hadden kunnen uitlopen tot 0-4, ontspon zich een spannende wedstrijd maar ook een soort van veldslag. In plaats van 0-4 voor stonden de meiden opeens 3-1 achter. Ze knokten zich terug in de match en tot 6-6 liep het gelijk op. Overigens nam de tegenstander dat knokken wel heel serieus. De tegenstander bestond uit een mix van jongens en meisjes, en het waren vooral de meisjes die erg fysiek en te agressief verdedigden. Het jonge scheids-duo greep nauwelijks in en  zo raakten die vaan us bijna één voor één huilend geblesseerd,  vooral aan gezicht en arm. Gelukkig liep onze meiden, ondanks viermaal paalwerk, vlak voor rust nog uit tot 6-8. In de rust hamerden coaches John en Daniël op meer weerbaarheid en zo snelden onze meiden na rust, vooral onder aanvoering van uitblinkers Dajenka en Isa, uit naar 6-11. Hierdoor was de match in feite gespeeld, ook omdat Merel weer enkele puike reddingen op haar naam schreef. De vergelijkingen met het WK-rugby, EK-volleybal en het Japanse vrij worstelen deden op de tribune opgeld bij de talrijke D1 supporters. De match werd verder geroutineerd uitgespeeld, verbazingwekkend zonder ernstige blessures toen de balans na de wedstrijd werd opgemaakt. Eindstand 10-16, de eerste overwinning is binnen. Uiteraard opgedragen aan Miranda! Verdiend en goed gespeeld, knap gedaan meiden. Het bleef nog lang onrustig in het kleedlokaal. Doelpunten: Dajenka (5), Isa (4), Sanne en Tessa (2), Simone, Iris en Maddy.

DE1

Vandaag was het vroeg opstaan omdat de meiden al om 9 uur hun wedstrijd hadden tegen de E2 van BFC in Beek. Ondanks dat het zo vroeg was waren de meiden fit en hadden er zin in ! In de eerste 2 minuten werden er al 2 tegengoals gemaakt door de sterspeler van de tegenpartij.  Gelukkig hadden de dames zijn trucje al snel door en pasten daar hun verdediging op aan. Loeke en Yzee zorgden dat het 2-2 werd.Deze 2 gingen  gingen nog even door met scoren tot het 4-6 stond. Vervolgens zorgde Nina met 2 goals  voor een stand van 4-8. We kregen nog een penalty tegen maar die werd goed gestopt door keepster Ayla. Er werd om en nog gescoord en Benthe zorgde voor 8-10. Fleur deed ook een goede worp naar de goal, maar deze wilde er helaas niet in.Chloe en Pip zorgden voor een goede verdediging.
In de tweede helft werd er gekeept door Nina (goed beenwerk!) en Yzee. Ondanks dat er slordiger gespeeld werd, werd er toch nog gescoord door Ayla,Yzee,Lieve en Benthe.
Eindstand van deze leuke wedstrijd : 11-17  in the pocket! !!
Gemaakte goals Yzee:5 Loeke:3 Benthe: 3 Ayla:2 Lieve:2 Nina 2

Zaterdag 24-10

12:45     DE1        ESC'90 E2#          MIC E1#

212:55   DD1       MIC D1                 Esia D1#

15:55     DB1        MIC DB1              Noav DB1

14:50     DB2        MIC DB2              Esia/Adio DB1#

13:45     DC2        MIC DC2              Meos DC2