DS2        ESC'90 DS1                          MIC DS2              21-26

DS3        Bevo DS2                            MIC DS3               27-12

HS1        MIC HS1                              Optimo HS2         19-24

DA1       Vios (H) DA1                      MIC DA1                   7-27

DB2        ESC'90 DB1                         MIC DB2               9-11

DC1        ESC'90 DC1                         MIC DC1              18-15

DC2        ESC'90 DC2                         MIC DC2              14-3

DD1       ESC'90 D2                            MIC D1                 6-5

DE1        Vilt/Be Quick E1#                  MIC E1                 5-11

DE2        Sittardia E2                           MIC E2#               18-16

DS1

MHV'81 DS1 - MIC DS1
De eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie B stond vanavond op het programma tegen MHV'81 uit Mill.Na een aantal lange aanvallen van beide kanten kon Ilona middels een break de score openen. Hierna  liep het scorend vermogen van beide teams terug. Ondanks goede aanvallen en individuele acties  werden veel kansen gemist. We hadden veel moeite om door de dekking heen te komen en elkaar te vinden in alle situaties. Dit resulteerde in veel balverlies met break outs als gevolg. Brenda stond een uitstekende wedstrijd te keepen met vele break saves en een penalty stop.Onze dekking stond zeer goed maar ons scorend vermogen was veel te weinig. Na een feedback moment in de rust gingen we de tweede helft in. We begonnen slordig maar Brenda stopte weer een break wat ons vertrouwen gaf. Zo vonden we elkaar beter en de kansen werden beter uitgespeeld.We kwamen terug tot 3 doelpunten verschil en ons vertrouwen groeide. Helaas wist MHV goed gebruik te maken van de snelle aanval en liepen ze uit.Door een paar mooie afstandsschoten en uitgespeelde kansen konden we nog een aantal doelpunten meepakken. Ons scorend vermogen zal omhoog moeten om het keiharde werken in de dekking te belonen en punten te pakken. Op naar de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.Eindstand: 23-14
Doelpunten, Ilona: 4, Gwen: 3, Bo: 3, Shannen: 2, Lotte: 1, Pia: 1.

HS1

MIC heren 1- MengOptimo heren 2
Vandaag was de aller eerste thuiswedstrijd van MIC heren 1. De wedstrijd liep gelijk op tot 5-5 toen liep het bij MengOptimo iets soepeler en met wat balverlies van MIC kwam MengOptimo op een kleine voorsprong. MIC had zich in de rust herpakt. Paul had ze goed aangesproken en met opgeheven hoofd begonnen ze aan de 2de helft. Dit met goed resultaat. Met goed samenspel, balcontrole en snelle aanvallen werd het weer een gelijke stand van 12-12. MIC werd een beetje moe en MengOptimo had het doel gevonden bij MIC. Helaas verloren met een stand van 19-24. Maar goed gespeeld. Was een leuke wedstrijd.Goed samen gespeeld. Dat geeft moed voor het hele seizoen.

DA1

Vandaag eerste competitiewedstrijd tegen VIOS uit Heythuizen.
De oranje truien konden we helaas nog niet aan omdat zij oranje hadden dus
moesten wij in het blauw.
Ook het digitale wedstrijdformulier was voor de scheidsrechter nog onbekend,
dus iemand van VIOS moeten oproepen.
Na een goede opwarming in een koude hal gingen we van start.
We wisten niks van VIOS dus even de kat uit de boom kijken, maar al snel
bleek dat we ons geen zorgen hoefden te maken.
Na een rustige start gingen we los wat resulteerde in een ruststand van 3-14
voor ons.

Ook na de rust weinig verandering, wel leuke wissels van onze kant en mooi
samenspel. Eindstand 7-27 voor ons.
Dus eerste overwinning is een feit. Op naar  volgende week.

DB2

ESC B1 - MIC B2
Zaterdag 16.30 uur eerste uitwedstrijd naar Stein.
De meiden gingen met gezonde spanning aan de wedstrijd beginnen.
Inzet en alertheid waren het wapen
We gingen goed van start en na enkele minuten stond het 0-2.
ESC gaf zich niet zo maar gewonnen, hun wapen was de linker opbouw.
MIC kreeg enkele doelpunten achter elkaar tegen maar we kwamen niet echt in de problemen
ESC kon niet langs zij komen.
De meiden werkte hard en hielden de kopjes er bij.
Er werd voor de bal en voor elkaar gevochten
Dat resulteerde in een verdiende overwinning
Eindstand 9 -11.
Een goed begin.......

DB2

ESC’90  B1 – MIC B2  9-11 (5-7)

Onze meiden zagen er prachtig uit, gestoken in felle nieuwe oranje tenues. Dat was al het halve werk. De nieuwe frisse clubkleuren stralen grandeur uit, nu nog dit elan in het spelletje leggen. Effe wennen aan het loslaten van het blauwe Marsna, en het in ons hart sluiten van het Koninklijke oranje. De eerste wedstrijd van het seizoen is dan natuurlijk het juiste moment. Onder leiding van de sterk spelende Janneke werd al vroeg een voorsprong genomen die tot het einde niet meer werd weggegeven. Er ontspon zich een spannende pot waarin MIC zich beter toonde en verdiend de overwinning behaalde. Vooral het goede samenspel van onze dames viel op. Het balletje ging lekker rond, er werd goed verdedigd en voor mekaar gewerkt. Ellen kwam een paar lekker op de vleugel voorbij zoeven, en Lara P. was behalve 2 fraaie benutte strafworpen, goed voor een paar strakke succesvolle worpen van verre afstand. De nieuw aan dit team toegevoegde Joëlle zorgde samen met Fleur voor rust in de ploeg op de momenten dat dit nodig was. De ruststand was 5-7, mede te danken aan het goede keeperspel van Lara R. Stein was meestal gevaarlijk met lange afstandschoten dus dit gevaar moest in de tweede helft beteugeld worden. Door de knappe strategische analyses van de coaches Marcel en Paul slaagden onze dames hierin. Gastspeelster Veerle (die de pot van het vorig seizoen van haar vader moest overdragen) liet zien waarom we haar dit seizoen gaan missen, knap middenspel waar vooral de combinatie met cirkelspeelster Maud voor extra gevaar in de aanval zorgde. Pernille verdeelde het spel met overzicht, en als zij dit niet deed stond Julie S. paraat. Jammer genoeg werden een paar knappe acties van Zoë niet beloond met een doelpunt. Zo had ieder dus haar en zijn aandeel in deze eerste overwinning met 9-11. Nu hopen dat de voorzitter met beide benen op de grond blijft staan, in tegenstelling tot de start van het vorige seizoen! Volgende week tegen Margraten waar in de voorbereiding op het heuvelland toernooi nog tegen geoefend werd, dames succes maar weer. Tot slot een zelf gepermitteerde voetnoot van schrijver dezes. Zijn veel door anderen overgenomen geuzenkreet, ‘kom op die blouwe’ is nog niet succesvol omgezet in ‘kom op die Oranjes’. Dat ligt nog niet lekker in de mond, dus gelieve hier met trainen wat tijd aan te besteden! De doelpuntenmaaksters: Lara P. en Ellen (4) en Janneke (3).

DC2

Waar en hoe het ging en hoe het was
Hallo,
Mijn team(C2) en ik hadden een wedstrijd is stein. We hebben met 14-8
verloren, helaas. Toch was het een leuke wedstrijdt om te spelen, we hebben
goed ons best gedaan. Hopelijk winnen we de volgende keer.

DD1

ESC’90 D1 – MIC D1   6-5 (3-2)

Het was best even wennen, dat oranje voor dat blauw. Alle strijdkreten moeten worden omgeturnd, maar dan heb je ook wat. Zenuwen bij de ouders. Natascha moest een aantal keren naar de wc, en de wethouder, gekomen via België voor een of andere Belgische dag , had zich verreden. Onze meiden zagen er in elk geval mooi uit, nu nog goed spelen. En dat deden onze meiden dan ook. Echter, dat deden die uit Stein ook zodat zich een leuke match ontspon voor het wederom talrijk opgekomen publiek tussen 2 aan elkaar gewaagde teams. John L. had zich als de fotograaf look alike van Ronald Jans voorgedaan, getooid met vette dikke camera op het speelveld  om de meiden stiekem van handige tips te voorzien. Met wisselend succes. De ruststand was maar 3-2. Maar omdat we de nodige kansjes hadden laten liggen, maar ook vooral maar omdat Merel geweldig stond te keepen en maar liefst 5 van 6 makkelijk gegeven strafworpen stopte! Puik gedaan Merel! De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook ESC een geweldige keep had die nauwelijks te passeren was. Vandaar dat de spanning tot de laatste minuut te snijden viel. Ondanks de nipte nederlaag van 6-5 was het samenspel lang niet slecht. Hoewel niet allemaal, kwamen ingestudeerde trainingspatronen terug in de wedstrijd. Ook de nieuwelingen, overgekomen van fusiepartner Iason droegen hun steentje meer dan bij. Lara sleurend aan de cirkel, Isa spelverdelend in de opbouw en Veerle en Femke die zich vastbeten in hun tegenspeelsters.  Voor vandaag mocht het dus niet baten, maar de staf kan tevreden zijn en hieruit moed putten voor de komende wedstrijden. Oranje boven, oranje boven, leve de d d d1. Zoiets moet het gaan worden. Doelpuntenmaaksters: Isa en Sanne (2) en Dajenka.

DE2

MIC E2 - 3 okt. 2015

Vandaag beginnen de dames in de nieuwe samenstelling aan de eerste wedstrijd van de competitie. De meiden hebben er zichtbaar zin in maar moeten wel even aan elkaar wennen want al snel hebben ze vier goals tegen. Gelukkig komen ze terug en bij de rust hebben ze maar liefs 6x gescoord. Ruststand is 8-6.

Na rust krijgen ze meteen weer twee goals tegen, maar dan vechten onze meiden terug. Met nog 6 minuten te gaan, is de stand 14-14. Er volgen nog een paar spannende minuten en uiteindelijk wordt de eindstand 18-16. Geen overwinning. Maar meiden, wat hebben jullie een fantastisch leuke wedstrijd gespeeld.  Dat beloofd wat voor het komend seizoen.