twitter facebook
Handbalvereniging
Meerssen - Valkenburg
MIC en Marcel Idink samen op herhaling
 
Deel dit artikel:

MIC en Marcel Idink samen op herhaling

M.I.C. en Marcel Idink samen op herhaling(?)

Kan Idink nogmaals het plezier terugbrengen bij M.I.C.?
In 2016 begon hij aan zijn eerste termijn bij de Zuid-Limburgse fusieclub M.I.C.
De Tegelse trainer (43) trof een groep dames aan die naarstig op zoek was naar het handbalplezier, iets wat de dames het seizoen ervoor grotendeels, en enkele dames zelfs helemaal, verloren waren.
De samenwerking pakte boven verwachting goed uit en dames 1 van M.I.C. werd het eerste jaar onder leiding van Marcel Idink kampioen in de Hoofdklasse B en promoveerde later, via promotiewedstrijden ook nog naar de 2e divisie. Het tweede jaar liep uit op een teleurstelling. Geplaagd door blessures binnen de toch al erg krappe selectie, leidde de degradatie naar de hoofdklasse in, iets wat volgens Idink en vele mensen binnen de club dat seizoen niet te voorkomen was. Gebrek aan perspectief deed Idink toen besluiten zijn heil elders te gaan zoeken.

In maart van dit jaar werd Idink door Bevo HC bedankt voor zijn diensten bij het 2e herenteam en binnen een week meldde het bestuur van M.I.C. zich bij hem. Of er al te praten was over een snelle terugkeer, want voor Dames 1 zocht de club weer een trainer/coach. Wetende van elkaar wat men aan elkaar zou hebben, was de kogel binnen vier dagen door de kerk en stond Idink aan de voordeur van een tweede termijn als trainer/coach van de damesselectie van M.I.C. Een vergelijkbare situatie als die van 2016. Wederom treft hij een groep dames aan die een moeizaam seizoen achter de rug hebben en de afgelopen maanden niet veel plezier aan het handbalspelletje beleefd hebben.
Op 28 september start het seizoen voor M.I.C. met een thuiswedstrijd tegen PSV 2.

Hoe staat men ervoor in Meerssen?
Dient zich een zelfde scenario aan als in 2016/2017?
Idink tempert de verwachtingen. “De situatie is nu toch wel anders. De groep was ook weer vrij smal toen ik in mei aantrad, maar ondertussen hebben we twee versterkingen van buitenaf mogen verwelkomen op cruciale posities. Bovendien hebben we een drietal jeugdspeelsters doorgeschoven. Zij moeten alvast gaan ruiken aan het werk bij de senioren en wie weet waartoe dat dit seizoen nog kan leiden? Daarnaast zal er waarschijnlijk nog aanvulling vanuit dames 2 volgen. Dat betekent dat we in de breedte wat meer mogelijkheden krijgen, maar dat levert niet altijd de nodige kwalitatieve injecties op. Toch denk ik dat als we een vechtmachine kunnen worden, wij een heel mooi seizoen tegemoet gaan. Met de juiste mentaliteit kunnen we veel plezier beleven aan elkaar en heel ver komen. Met de kerst formuleer ik pas de doelstellingen voor in maart 2020”.

Wat is de grootste uitdaging voor komend seizoen?
De laatste twee seizoenen werden de dames van M.I.C. bovengemiddeld geteisterd door langslepende blessures en/of speelsters die om verschillende redenen (tijdelijk) stopten. Idink is hier niet bang voor en weet dat dat gevaar altijd op de loer ligt.
“Blessures, zwangerschappen, verhuizingen, verandering van werk. Allemaal oorzaken waarom dames zouden kunnen stoppen. Maar dat geldt voor alle teams en clubs, dus daar mogen wij ons nooit achter verschuilen. Als trainer en als club moet je bezig zijn met de dingen die je kunt beïnvloeden. Verklein de kans op blessures door een goed trainingsprogramma aan te bieden en zorg dat alle speelsters fit zijn. Maximaliseer het plezier tijdens trainingen en wedstrijden, zorg voor de juiste sfeer binnen het team en de club. Daar houd ik mij als trainer mee bezig. Uiteraard probeer ik de groep ook tactisch en technisch beter te maken, maar daarvoor zijn de primaire voorwaarden noodzakelijk. Daarnaast voel ik mij verantwoordelijk om ook aan de toekomst van de club te denken. Welke jeugdspeelsters lopen er rond en waar zit het talent voor de toekomst? Zij moeten op tijd uitgedaagd worden om versneld door te kunnen schuiven, maar pas als ze er klaar voor zijn. Dat proces moet je op tijd beginnen. Dus met het zojuist benoemde heb ik heel veel uitdagingen voor komend seizoenen en heb ik er ook heel veel zin in”.
Wat kun je concluderen uit de voorbereiding die jullie hadden?
“Het allerbelangrijkste en tegelijk ook het allerleukste vind ik dat de groep dichter bij elkaar is gekomen. Twee nieuwe meiden, drie jeugdspeelsters. Dat moet maar allemaal klikken. Ik merk dat de sfeer goed is, maar dat de dames elkaar ook steeds vaker de waarheid durven te zegen. Discussies worden niet gemeden zoals ik dat in het verleden wel eens heb ervaren. Bovendien heb ik het gevoel dat de dames beter weten waar de kwaliteiten liggen van zowel zichzelf als van ieder ander binnen het team. Ik heb de afgelopen weken gezien dat men steeds vaker de juiste keuzes maakt in het veld in wie op welk moment vrij te spelen of verdedigend naar voren te schuiven. Dat zijn ontwikkelingen waar ik van heb genoten. Als we die ontwikkelingen kunnen doorzetten, wordt wedstrijden winnen steeds makkelijker. Uiteindelijk is succes een keuze”.

Tot slot toch nog een schot voor de boeg. Waar eindigt dames 1 van M.I.C. komend seizoen?
Zoals ik er nu tegenaan kijk, denk ik bij de bovenste drie. Als je mij dat met de kerst nog eens vraagt, zeg ik 1, 2 of 3. Het wordt hoe dan ook een interessant seizoen.

Ga naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
08/06/2024
We hebben genoten van ons jubileumfeest. Fijn d...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
27/05/2024
HV MIC   Uitslagen DA1 Limburg Final...
content/afbeeldingen/MIC/nieuwsthumbs/MIC_Logo%20sportlink%20copy.jpg
03/05/2024
Begin mei werd er een gesprek gehouden met leden v...
content/afbeeldingen/MIC/2023-2024/thumbs/thumb%20wedstrijd.jpg
15/04/2024
HV MIC   Uitslagen   D1 ...

Sponsors

Southern Hill
Emi Zorgt
Kasteel Domein de Cauberg
Thewissen financieel advies
Hotel Walram
Auto Service Meerssen
Scooter Service Zuid
Label A Hair SAlon
Speciaalbieren Café de Keizer
AV Projects
Beers Financieel adviesbureau
Pub Henry VIII
Alex
Martin Slenter
Tijs & Cyril Makelaardij
HC Architecten
Electro Service Ruipers
Advance Communications
Rovi Sport
Centrum voor fysiotherapie & Medische fitness
Sportcafe Marsana