E1           Noav E3               MIC E1                 22-9

D2          BFC D3                  MIC D2                 16-8

DB1        V&LDB1               MIC DB1              20-9

DC2        Zwart Wit DC2   MIC DC2              16-10

DA1       Margraten DA1 M.I.C. DA1#       18-17

DS1        LimMid DS1        MIC DS1              18-23

DD1       Posterholt D2    MIC D1                 9-26

DS2        Optimo DS1       MIC DS2              19-17

DS3        ESC'90 DS3          MIC DS3              17-12

Posterholt D2- MIC D1

De ongeslagen dames vertrokken met hun trouwe supporters richting Posterholt. Er moest een belangrijke wedstrijd gespeeld worden.

Bij aanvang van het spel is duidelijk dat de dames wat last hadden van zenuwen maar zeer gedreven waren. Ondanks diverse kansen lukt het beide teams niet om in de eerste 7 min te scoren. Dan bijt MIC de spits af met het eerste punt. MIC weet dan het doel te vinden en de dames maken met soms wel hele verrassende bewegingen de stand voor de rust op 10-2.

Na de rust opent MIC door 2x achter elkaar te scoren. Het tempo zakt halverwege beetje in en er sluipen een aantal  slordigheidjes in.

Maar dan voert Posterholt het tempo weer op en de dames laten zich niet kennen. Door hun goede samenwerking vliegen de doelpunten de tegenstander om de oren, wat de eindstand brengt op 26-9.

Nog 2 wedstrijden te gaan maar de dames hebben het kampioenschap nu al dik verdiend. Een top team!

D1 ONGESLAGEN KAMPIOEN!

Onder aanmoediging van veel MIC-supporters die waren meegereisd naar Posterholt is MIC D1 zondagmiddag voor het tweede achtereenvolgende jaar KAMPIOEN geworden.

Door de ruime overwinning van 25-9 op Posterholt bleven de dames van de D1 ook na deze wedstrijd ongeslagen en zijn ze in punten niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Na afloop van de wedstrijd werd het kampioensfeest al volop gevierd.

Volgende week in de thuiswedstrijd in Meerssen zal dit kampioensfeest voor eigen publiek uitgebreid gevierd worden. Komt dat zien!

Trainsters en speelsters van harte proficiat met dit uitmuntende resultaat.

BFC D3-M.I.C.D2

De forse nederlaag van 20-7 van vorige keer was in ieder geval een teken dat BFC wellicht een maatje te groot was. Fysiek in ieder geval, het waren duidelijk brugklassers tegen groepers 8 en 7. Het team had de opdracht gekregen om in ieder geval op verdedigingsvlak een keer flink aan te pakken, zoals ze dat wel durven op de training. Dit resulteerde in een verrassende eerste helft. BFC kwam weliswaar snel met 3-0 voor, maar dit keer liet M.I.C. zich niet zomaar de kaas van het brood eten. In de aanval was er voldoende ruimte voor individuele acties, maar ook mooie combinaties werden gemaakt. Hierdoor  wisten Sjuulke, Maud en Sterre te scoren. Max stond prima te keppen en we zelfs terug tot 6-5.  De ruststand van 7-5 was al mooie prestatie opz zich. In de 2e helft wisselde BFC van keepster, een goede zet bleek achteraf. Het was hard tegen hard, BFC verdedigde vaak niet op de bal, maar op de man, maar hier werd niet voor gefloten. Het team bleef echter knokken tot het bittere einde, maar dit keer was de keepster veel moeilijker te passeren. Zo zinderend als de wedstrijd verliep, zo zinderend verliep het einde, waarbij de keepster van BFC mee in de aanval kwam, Sterre de bal veroverde en bijna in een leeg doel wierp. Ondanks de nederlaag van 16-8 mag het team mag trots op zichzelf zijn. Op naar de voorbereiding van onze interland van volgende week tegen Meeuwen!