DC2        Juliana DC1         MIC DC2              4-21

D2          Zwart Wit D2     MIC D2                 22-6

DS1        Noav DS1            MIC DS1              11-16

DA1       M.I.C. DA1#       Arena DA1          25-12

D1          BDC '90 D1          MIC D1                 15-18

DB1        MIC DB1              HMC/HVM DB1#             19-13

DE1        Born E2                 MIC E1                 8-17

DC1        BDC'90 DC1#      MIC DC1              18-11

DS2        SVM DS1             MIC DS2              21-25

DS3        Olympia (B) DS1               MIC DS3              22-13

NOAV 1 – MIC 1  11-16  (9-10)

Dames 1 reisde af naar Susteren met de wetenschap dat er nog iets goed gemaakt moest worden na het thuisverlies tegen deze tegenstander. Dat het een fysieke strijd zou worden was ook vooraf duidelijk.

Binnen 3 minuten stond het 0-2 maar daarna bleek dat beide defensies hun huiswerk goed gemaakt hadden. Doelpunten waren duur maar tot aan de rust bleef MIC aan de voordelige kant van de score, 9-10.

In de tweede helft maakte MIC het eerste doelpunt en zorgde het sterke middenblok met Peggy, Maartje, Ilona, Lisa en Pia er voor dat de Noav schutters tot wanhoop werden gedreven. Tel daarbij dat keepster Brenda in uitstekende vorm verkeerde en dat verklaarde dat Noav onder de duim werd gehouden. Getuigen de 2 doelpunten die de thuisclub nog maar wist te scoren.

Vijf minuten voor tijd, bij 10-15,  was het gelopen koers. Noav scoorde nog haar elfde doelpunt maar Peggy plaatste het slotakkoord door pal voor tijd de eindstand vast te leggen op 11-16.

Ondanks dat het een stevige partij was werd het nimmer onsportief en dat was ook mede te danken aan het goed fluiten van de scheidsrechter. Twee tijdstraffen, verdeeld over beide teams, was hier het voorbeeld van.

Komende zaterdag gaan we naar Helmond waar onze dames ook nog revanche op moeten nemen. Met dezelfde instelling als vandaag moet dat kunnen lukken !!

BDC D1- M.I.C D1

Vandaag stond er weer een spannend potje handbal op het programma, tegen een tegenstander die sterker was dan de stand in het kampioenschap deed vermoeden. Ondanks dat er weer meerdere jongens bij de tegenpartij speelden, waren de meiden van M.I.C er niet echt van onder de indruk. Beide teams startten allebei fanatiek aan de wedstrijd met doelpunten over en weer. M.I.C wist op een gegeven moment toch uit te lopen naar een voorsprong van 5-9 ook door een aantal goeie reddingen van Britt. Door slordigheidjes, gemiste kansen en een partijdige scheidsrechter kwam de tegenstander toch sterk terug tot 8-9, dit was tevens ook de ruststand. De tweede helft was nog spannender dan de eerste. Zo spannend dat het onze eigen meegereisde supporters soms zelfs te veel werd. Het spel bleef constant op en neer gaan met doelpunten aan beide kanten maar het lukte de tegenstander geen enkele keer om op voorsprong te komen. En zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een zwaarbevochten 15-18 overwinning. De punten konden mee terug naar meerssen en werd de nummer 1 positie weer verstevigd. Nu even 2 weken zonder wedstrijd om vervolgens 26 Januari als ongeslagen  team weer aan te treden.

Zwart-witD2-M.I.C.D2

De veronderstelling dat we meer weerstand konden bieden tegen de D2 dan tegen de D1 was een misvatting. De D2 van Zwart-wit toonde dezelfde gretigheid in het veld als de D1. Een zeer offensieve dekking, wat normalerwijze zorgt voor voldoende ruimte en kansen. Die ruimte werd echter nauwelijks benut. M.I.C. kwam te weinig in beweging en als ze dan de bal in bezit kregen, werd men meteen door twee man gedekt. Hierdoor leek het team te bevriezen, af en toe lukte het om dichter bij het doel te geraken, doelpunten van Fleur en Arya bracht de ruststand op 10-3. De 2e helft was de helfst van de 10 kleine …. De ene na de andere speler moest het veld verlaten, waarbij Sterre zich dusdanig blesseerde dat een bezoekje aan de huisartsenpost nodig was. Max moest opeens het keeperswerk weer overnemen , dit was geen dankbare taak, aangezien onze verdediging te wensen overliet en hij de ene na de andere bal moest incasseren. Het aantal veldspelers was net voldoende om de wedstrijd uit te spelen. Het enige lichtpuntje was dan ook dat deze wel de vechtlust lieten zien die we in de 1e helft mistten. Er werd alles aan gedaan om de schade beperkt te houden, uiteindelijke eindstand 22-6.