week 1808

DS2        MIC DS2              ESC'90 DS1                          19-27

DS1        MIC DS1              United Breda DS1           24-23

MIC DS2 - ESC '90  DS 1    19-27

MIC startte fel en speelde zeker de eerste 20 minuten goed tegen de nummer 2 van de ranglijst, ESC '90. De score en het spel gingen gelijk op en beide ploegen trakteerden het publiek op fraaie treffers. Aan MIC-zijde onderscheidde zich in die fase met name Demi met een 3-tal fraaie treffers vanaf de linkerhoek. De laatste 10 minuten voor de rust bleek ESC ''90 inmiddels beter ingesteld op MIC en bovendien effectiever in het benutten van de kansen, waardoor de gasten met een geruststellende voorsprong van 9-14 de rust ingingen. Na de rust een flitsstart van MIC dat terugkwam tot 12-14, maar verder liet het ervaren ESC '90 de thuisploeg niet meer in de wedstrijd komen en zo liep de wedstrijd, zoals al eerder dit seizoen, uit op een nederlaag  voor MIC (19-27). De van een zware  blessure terugkomende Femke werd topscorer aan MIC-zijde. Met het minste aantal speelminuten van 1 minuut, 53 seconden en zesenveertighonderdste seconde, scoorde zij 5 treffers (uit 7-meters). ESC '90 won verdiend en de scheidsrechter floot goed.

MIC knokte weer voor wat het waard was, maar ziet door de winst van concurrent NOAV de achterstand  in de strijd tegen degradatie oplopen tot 3 punten, met nog 5 wedstrijden te gaan.