DD1       MIC D1                 Born D1                               16-15

DC1        MIC DC1              Juliana C1                           19-11

DD2       Noav D1#            MIC D2                                8-17

DE2        MIC E2                  Zwart Wit E3                      8-3

DD1       MIC D1                 BFC D2                                 8-13

DB2        MIC DB2              MenG Optimo DB1#       12-19

DB1        MIC DB1              Meos DB1                          23-4

DS2        MIC DS2              Noav DS1                            13-20

DS1        MIC DS1              Sima Sport/Ventura DS1              17-18

DS3        MIC DS3              Zwart Wit DS1                   13-15

DE1        Brunssum E1     MIC E1                                                 6-12

DA1       MIC DA1              Rapiditas DA1                   22-26

DC1        LimMid DC2       MIC DC1                              16-8

DS4        Vilt/Be Quick DS2            MIC DS4              11-14

MIC DS2 - NOAV DS 1   13-20

Het duel der "kelderploegen" zo mag de match tussen MIC (voorlaatste) en NOAV (laatste) wel genoemd worden. Een duel dat vanaf begin af aan gelijk op ging. Bij rust een minimale voorsprong van 8-9 voor de gasten van NOAV. Het kon nog alle kanten op. MIC echter in de 2e helft minder dan NOAV, meer moeite met het vinden van openingen en daardoor ook meer balverlies,meer kansen weggevend, meer "noodremacties", meer strafminuten en dus meer tegendoelpunten. Opnieuw bleek ook vandaag weer dat een stuk routine voor de organisatie, die de ploeg aan de hand neemt en in het veld stuurt, node wordt gemist. Juist op de momenten waar het om ging, lukte het ondanks een portie wilskracht van MIC, niet om NOAV te bedwingen. Eindstand: 13-20 voor NOAV. Hierdoor doet NOAV de rode lantaarn overdragen aan MIC. Het blijft spannend, maar er is nog niets verloren.

Doelpuntenmakers MIC: Britt 3x, Demi 2x, Femke 2x,Joyce 2x, Peggy 2x, Gwen 1x en Luka 1x.

LimMid DC2 – MIC DC1

Op naar Maasbracht naar de nummer 2 van de competitie, LimMid. De vorige keer wonnen we na een spannende wedstrijd van deze ploeg en dus wisten we vooraf al dat we allemaal topscherp en fit moesten zijn om dit te herhalen.

Een nerveus begin van beide partijen met veel balverlies. Daarom stond het vrij lang 0-0. Het spel ging op en neer en zo ging ook de score. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en ze gingen op naar een stand van 4-4. Wat bleef is dat beide ploegen veel foutjes maakten, zeker in de afronding. Het spel was mat, weinig power van beide kanten, veel (onnodig) balverlies. Aan het eind van de eerste helft lukte het LimMid om twee keer achter elkaar te scoren en daardoor was de marge opeens 2 doelpunten. Dit kon MIC niet meer goed maken en dus gingen we met een 6-4 achterstand de rust in. Maar eigenlijk nog niet zo veel aan de hand.

In de tweede helft kon MIC DC1 echter niet meer in de wedstrijd komen. Het beeld van de eerste helft bleef. Daartegenover wist LimMid zich wel te herstellen en pakte met een goede periode in het eerste deel van de tweede helft een grote voorsprong. Deze voorsprong bleek niet meer in te halen door MIC. De spirit ging er wat uit en daarmee werd duidelijk dat MIC het niet ging redden. Toch nog een paar mooie aanvallen van MIC en een paar doelpunten, maar niet genoeg voor de overwinning.

Er zijn wel eens wedstrijden waarbij het gewoon niet heel lekker loopt. Dit was er zo een en daarmee hebben we die voor dit seizoen in elk geval al gehad. Op naar de volgende wedstrijd!

Eindstand: 16-8.

Doelpunten MIC: Fabiënne 3x, Maddy 3x en Lindy 2x.

MIC D1 –BFC  D1

Op papier twee teams die elkaar weinig ontlopen (MIC 5de en BFC 7de  in de competitie).

Vanaf het begin van de wedstrijd waren beide partijen gebrand op de overwinning. Na het eerste schot op het goal van MIC, welke goed werd gestopt door de keeper van MIC (Robin J.), was de tegenaanval voor MIC meer doeltreffend , 1-0 door Lotte. Echter na 3 minuten trok BFC de stand weer recht. Niet snel daarna bracht MIC de stand op 2 en 3-1 door goals van Floortje en Robin C. echter BFC was snel bij de les en maakte gelijk weer een goal. 3-2. Door over enthousiast te verdedigen kreeg Anouk voor het eerste een gele kaart. Gelukkig liet zij zich hierdoor niet afschikken en speelde goed verder. Na diverse aanvallen van MIC met goeie pogingen op de lat en een goed keepende keepster van BFC werd het 3-3, de wedstrijd werd spannender. Na een goeie break van Robin C vanuit het doel en een snelle aanval tussen Floortje en Sam kwam de stand alsnog op 4-3. Het spel golfde op en neer met goeie spelhervattingen maar slordige en soms met wat pech in de afronding. Een penalty voor BFC en ondanks de goeie redding van de keepster van MIC kon BFC gaan rusten met een 5-6 voorsprong.De tweede helft startte voortvarend met een snelle goal van Lotte, 6-6. Na deze gelijkmaker ging er veel mis in de opbouw en afronding aan de kant van MIC, o.a. een snoei harde bal op de lat van Lieve. BFC kon hier van profiteren en liep uit naar een 11-6 voorsprong. Pas ver in de tweede helft kwam MIC weer tot score, helaas was de achterstand niet meer in te halen.Met een eindstand van 8 voor MIC en 13 voor BFC keerde de tegenstander met  de winst naar huis.

De veerkracht die de dames van MIC afgelopen donderdag hadden was nu even weg. Maar volgende week is er weer een wedstrijd met nieuwe kansen.

Succes.

D2

Vandaag leverden de dames van de D2 weer een teamprestatie van formaat

Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd werden de verhoudingen duidelijk: NOAV was een fysiek sterke(re) tegenstander die een heuse muur optrok rond de eigen cirkel. De dames van MIC lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Ook de nog wat twijfelend fluitende scheids, die vandaag zijn eerste wedstrijd floot, had weinig invloed. Door snel en goed samenspel, vaak al startend bij de goede uitworpen  van keepster Britt, wist MIC toch telkens het doel van NOAV te vinden. Bij rust stond een zeer verdiende voorsprong van 9-4 op het bord. Het verschil had zelfs al groter kunnen zijn als de paal en de lat niet een keer of vier in de weg hadden gestaan. In de tweede helft werd de voorsprong zonder problemen uitgebreid tot 17-8. Een puike teamprestatie. Hiermee hebben de dames weer aangetoond dat de koppositie van MIC volkomen terecht is. Doelpuntenmakers: Nina 5, Venië 4, Lieke 3, Juna 3, Floor, Anne. En voor inzet en spel verdienen alle speelsters vandaag een dikke tien: chapeau!

Brunssum E1-M.I.C.E1

De griepgolf had ook bij de E1 toegeslagen en hierdoor moesten we Inez en Arya missen en nog steeds Sterre vanwege een blessure. Met 1 wissel moest het laatste klusje in deze poule worden geklaard. Toen Brunssum als eerste scoorde was het toch even schrikken. Er waren genoeg doelkansen voor M.I.C., maar er werd te slordig afgerond of de doelpunten werden afgekeurd voor passen of cirkel.

Toch konden we gaan rusten met een 3-6 voorsprong en deze werd verdubbeld in de 2e helft. Met 1 wissel was het iets meer aanpoten, maar dat vond het team alleen maar prettig. Een goede generale voor het echte werk van volgende week! Eindstand 6-12.