Week 1747

Week 1747

DB2        Juliana DB1#      MIC DB2                                                             7-7

DE1        SVM E2                MIC E1                                                                1-10

DE2        MIC E2                 Wijnandia E2

DD2       MIC D2                 Vlug en Lenig D2                                             13-21

DD1       MIC D1                 Sittardia D1                                                       26-10

DC1        MIC DC1              LimMid DC2                                                      11-8

DS2        MIC DS2              HandbaL Venlo DS2                                       18-21

DS1        MIC DS1              Succes Schoonmaak/VOC DS2                  19-30

DS3        MIC DS3              Wijnandia DS2                                                 34-11

DS4        MIC DS4              Vilt/Be Quick DS2                                           19-13

DA1       MIC DA1              Noav DA1                                                          11-14

MIC DS2 - Cabooter Group Handbal Venlo DS2   18-21

Vandaag een heel belangrijke wedstrijd voor het op de voorlaatste plaats bivakkerend Dames 2.

Om rode lantaarndrager NOAV voor te blijven, moest er vandaag eigenlijk gewonnen worden van Cabooter Group Handbal Venlo DS2, dat ook over een jeugdig team beschikt. Wellicht nog bevangen door de intocht van Sinterklaas werd er echter zwak gestart. Venlo profiteerde daar meteen al van en na 7 minuten stond het reeds 0-4 voor de gasten,  alvorens Lisa wat terugdeed namens MIC (1-4). Zo halverwege de eerste helft was MIC eindelijk echt warm gedraaid en startte het op 4-8 achter een inhaalrace. Mede door 2 fraaie 7 meterstops van Aniek en zelfs op enig moment met slechts 4 veldspelers (door 2 tijdsstraffen) knokte MIC zich knap terug in de wedstrijd. Joyce scoorde via beide doelenpalen in de slotminuut voor de rust nog net de 10-10. Dat gaf hoop op meer.  In de beginfase van de 2e helft kwam MIC zelfs op een 11-10 voorsprong via Danique. In die fase ging de wedstrijd nog gelijk op qua score. Een aantal persoonlijke fouten aan MIC-zijde bracht Venlo vervolgens weer in een zetel met een 13-17 voorsprong, met nog maar kort te spelen. MIC zette nog eens alles op alles, maar de kloof was te groot en Venlo bovendien slim genoeg om de buitenkansjes in de break te benutten. Daardoor gingen de punten naar Venlo , met een uitslag van 18-21. Een pijnlijke , maar vooral onnodige nederlaag, waardoor MIC (door de winst van NOAV) naar de laatste plek zakt en dus nu de rode lantaarndrager is.

DB2

Vol goede moed gingen we de wedstrijd tegen Juliana in. Een slecht begin, rommelige passes, weinig goals en in de verdediging werd er niet gepraat. We gingen de rust in met een achterstand van 4-2. Tweede helft liep het spel al een stuk beter maar niet hoe het moest zijn, mede door het goede keeperswerk van Irene kwamen we terug op een gelijke stand. In de laatste seconde kwamen we op voorsprong, maar helaas keurde de scheidsrechter dit doelpunt onterecht af. Eindstand 7-7.

MIC C1 – LIMID C1  11-8 (6-6)

Onze meiden hadden na de winst van vorige week de smaak goed te pakken. Tegen deze fusievereniging uit Midden-Limburg, derde op de ranglijst, trokken die vaan us de lijn gewoon door. In een pittige wedstrijd goed geleid door de scheids was er sprake van 2 gelijkwaardige partijen, zeker in de eerste helft. Na een voorsprong van 4-1 kreeg de tegenstander meer grip op ons, maar gelukkig maakte Maddy in de slotseconde voor rust de belangrijke 6-6.  Door een van 4 strafworpen te benutten. Deze wedstrijd nam Maddy het team op sleeptouw. Ook verdedigend zat het goed in elkaar en Pip en Ila lieten door het midden geen steken vallen. Veerle keepte als vanouds uitmuntend, terwijl Tessa en Fabienne hun gebruikelijke doelpuntjes maakten. Femke was vaak ongrijpbaar en Bente sleurde van cirkel naar cirkel net zoals Lindy die alleen met handen en voeten was af te stoppen. Het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen kon worden werd gelukkig bewaarheid, eindstand 11-8. Goed om te zien dat ook tegen een sterkere fysieke opponent onze meiden het gevecht niet uit de weg gingen. Miranda en Nandy waren reuze trots, en de bitterballen van Francois smaakten super!! Meiden van harte perfisia!! Doelpunten: Maddy (5), Fabienne (3), Tessa (2) en Femke.

M.I.C. D1- Sittardia D1

Het maakt altijd indruk als er bij de tegenpartij een aantal jongens meelopen, zeker op deze leeftijd. Toch lieten onze dames zich niet weerhouden van de 3e overwinning op rij. Robin J. opende de score en Floor maakte al snel, via een mooie pirouette, de 2-0. De reporter had bijna geen tijd om alle doelpunten bij te houden, want we liepen snel uit tot 5-1. Vermakelijk en snel spel kregen we voorgeschoteld. Het feit dat M.I.C. wel een echte keeper (lees Britt) had en de tegenpartij niet, maakte ook een groot verschil. We liepen verder uit tot een ruststand van 14-5.  In de tweede helft wisten de dames deze positieve lijn voort te zetten. Ze werden af en toe wat overmoedig, wat leidde tot slordige overspeelfouten, maar toch werd er voldoende gescoord. De jongens lieten de kopjes al snel hangen. Het leek wel ‘sesam open u’ in de verdediging waardoor Lotte een aantal keren makkelijk erdoorheen kon lopen en scoren. Sam bepaalde de eindstand op 26-10. Dames, een mooie 3e overwinning op rij! Hopelijk kunnen jullie deze lijn vasthouden! Britt, wederom bedankt voor het uithelpen!

MIC D2 tegen V&L D2

Het was een leuke en sportieve wedstrijd. We moesten tegen V&L, de koploper. In de 1e helft maakten we mooie goals. Dat kwam door in te lopen en door breaks. En we moesten fel verdedigen, dan hadden we nog kans om te winnen. In de 1e helft stonden we met nog maar 3 punten verschil achter. En in de 2e helft gingen ze onze tactiek gebruiken zodat we eigenlijk niet meer wisten wat we moesten doen, en daarom minder doelpunten konden maken. Uiteindelijk was de wedstrijd afgelopen met 21-13 voor hen.

SVM E2- MIC E1

Onze laatste wedstrijd in de ‘oude’ poule verliep al wat meer gelijkwaardig. In een ijskoude hal in Munstergeleen moesten we heel lang wachten op ons eerste doelpunt. Onze aanvallen verliepen slordig en we waren of snel de bal kwijt of gooiden de bal op de keeper. Om vervolgens bijna 5 minuten in de verdediging te staan. Daar kregen we het echt niet warmer van! Maud maakte in de 10e minuut pas een einde aan de 0, maar dit was ook het enige doelpunt in de 1e helft. We moesten feller worden in de verdediging en meer durven in de aanval. Sterre had dit goed begrepen en scoorde meteen de 0-2. Er werd meer bewogen zonder bal en de ballen vonden dit keer wel het net. Inez sloot de doelpuntenreeks mooi af, door drie keer te scoren vanaf de rechterhoek. Eindstand 1-10. Bij voetbal zouden we nu periodekampioen zijn, dus dat gaan we dan ook maar dubbel en dik vieren!

Zaterdag 25-11

12:00     DE1        MIC E1                                 BDC '90 E2

13:00     DD2       MIC D2                                LimMid D3

14:30     DB1        Vios/SVVH DB1#             MIC DB1

16:15     DD1       Noav D1#                            MIC D1

18:15     DA1       Neerpelt DA1                    MIC DA1

19:20     DS2        De Sprint DS1                    MIC DS2

20:45     DS1        Anytime Fitness / BFC DS1          MIC DS1