DE2        SVM E2                 MIC E2                                 14-3

DC1        Juliana DC1         MIC DC1                              10-17

DD1       ESC'90 D2#         MIC D1                                17-21

DE1        MIC E1                  Margraten E2                    17-1

DB1        Sittardia/SVM DB1          MIC DB1              17-13

DS2        ESC'90 DS1          MIC DS2                              32-24

DS1        United Breda DS1           MIC DS1              25-19

DA1       BFC DA2              MIC DA1                             17-22

DD2       Vilt/Be Quick D1              MIC D2                 16-9

ESC '90 DS1-  MIC DS2 32-24

Vandaag op "d'n elfduh van d'n elfduh"  tegen de nummer twè (twee in ABN) van de ranglijst ESC oet Stjein. Daar waar ESC in de eerste 5 wedstrijden 135 doelpunten scoorde, kreeg MIC er maar liefst 132 tegen, tel uit je winst. Tot zover de statistieken vooraf. Dan de wedstrijd. We schrijven 5 minuten en 26 seconden en ESC staat dan al op een fortuinlijke 6-1 voorsprong, door het slordig opbouwen en matig als team verdedigen van MIC. MIC komt dan pas wat los, te laat dus, want hoewel MIC zeker probeert, komt het niet verder dan een 17-12 achterstand bij rust. Vlak na de rust meteen weer de boost van ESC dat vervolgens MIC op een ruime 23-13 achterstand zet. MIC vervolgens weer in de achtervolging en zelfs op enig moment weer redelijk terug in de wedstrijd bij een score van 24-20. Verder liet de ervaren thuisploeg het niet komen. Via vooral de hoeken liep de kampioenkandidaat uit Stein weer verder uit. Gwen kroonde zich met een 10-tal treffers tot topscorer aan MIC-zijde, maar de zege ging naar ESC dat verdiend won met 32-24.

DB1

Op de 11e van de 11e vertrokken we vol zenuwen richting Sittard, iedereen was tamelijk gespannen. Maar de spanning was duidelijk te veel! Een slecht begin, rommelig spel en in de verdediging werd er niet zo samengewerkt als normaal. Dit leidde tot een achterstand van 7-0. Na +/- 15 minuten maakte Noa dan eindelijk de 7-1 , het spel kwam een beetje op gang maar ging nog steeds niet zoals het moest gaan. We gingen de rust in met een achterstand. De 2e helft ging er een stuk beter aan toe en we begonnen aan de grote inhaalrace. Maar nog steeds was het spel niet zoals het moest zijn en werden er veel kansen niet benut. Eindstand 17-13 voor Sittardia, maar we geven niet op en gaan 25 november weer vol goede moed richting Heythuysen en spelen daar tegen de nummer 1 Vios.

Juliana C1  -  MIC C1  10-17 (3-8)

Voordat het carnavalsgedruis kon losbarsten oppe Vriethof, moest er nog een klusje geklaard worden in Jullepe. Speelsters, trainsters, ouders en supporters wisten, vandaag diende het te gebeuren. Tegen laagvlieger Juliana in de beachclub zonder cocktails en Gooische vrouwen moest de eerste winst van het seizoen behaald worden, en dat lukte.  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, te weinig doelpunten gescoord en te veel doelpunten tegen gekregen.  Het krachtsverschil was dermate groot dat de winst nooit in gevaar kwam. Echter, veel onnodig balverlies en veel verkeerd gevang zorgden voor een rommelig karakter. Een goede gelegenheid om alle speelsters veel speeltijd te geven en te experimenteren. Bente scoorde tweemaal maar werd wegens cirkelspel tweemaal teruggefloten. Na een ruststand van 3-8 werd de eindstand 10-17. Een goede scheids en de after-party was dit keer bescheiden van opzet in de loungesets omdat die van vorige week nog in de benen zat en nog meer in de hoofden! Ondanks een halve literprijs van 3,25 €. Rudolpho kon hem nog net laten staan!! Meiden van harte perfisia! Doelpunten: Fabienne (7), Tessa (5), Lindy (3) en Femke en Maddy.

ESC’90 D2 - MIC D1

Vandaag spelen de meiden uit in Stein. De opkomst van de ouders is groot dus de meiden kunnen op een flinke aanmoediging rekenen. De 1e helft is een wedstrijd die gelijk op gaat. De meiden zijn aan elkaar gewaagd. Lotte is in vorm. Ze vliegt over het veld en scoort drie keer achter elkaar. Er volgen ook een paar mooie acties van de tegenstander. De 1e helft eindigt met 8-9.

2e helft: De tegenstanders komen terug. Van een achterstand naar een voorsprong van13-9, maar toen was het voor onze dames genoeg. Femke heeft de meiden geïnstrueerd om de nr. 11 van de tegenstander vast te zetten en dat helpt. Er wordt vervolgens 5x achter elkaar gescoord en met een stand van 15-16 en nog enkele minuten te gaan, stijgt de spanning op de tribune. Maar ook in de goal staat Lotte haar mannetje en houdt een paar mooie ballen tegen. Uiteindelijk winnen onze meiden met 21-17. Allemaal top gespeeld meiden. We hebben genoten op de tribune!

Pittige wedstrijd, waarbij onze dames zich lieten intimideren door het  speelgedrag van de tegenstander.

DD2

1ste helft eindigde met de stand 6-4, dus er waren nog kansen.

2e helft werd een fiasco, het leek wel of de dames van MIC er soms niet helemaal bij waren. Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken en dat zat hem zeker niet in het feit dat er niet gewonnen kon worden.

Doelpunten door Nina (5), Venie (1), Iris (2) en Lieke(1) Complimenten aan Britt voor het fantastische keeperswerk.

Dames E1-MargratenE2

Ook vandaag werd het al snel duidelijk dat een overwinning in het verschiet lag.

De tegenstanders zijn helaas allemaal 1e jaars E-jeugd en onze dames en heer zijn dan toch net een stapje verder. Gelukkig mogen we binnenkort in een nieuwe poule gaan spelen, waar de tegenstanders zullen zorgen voor meer uitdaging. Het blijft natuurlijk leuk om veel doelpunten te maken, ook vandaag mocht iedereen weer zijn of haar doelpuntje meepikken. Toch was vooral de tweede helft erg slapjes en leken we de concentratie te verliezen. Desondanks een einduitslag van 17-1. Aansluitend aan deze wedstrijd nog een heuse polonaise in de kantine ter ere van de overwinning en de start van het carnavalsseizoen! We blijven fanatiek doortrainen want binnenkort begint dus het echte werk!