week 1745

week 1745

DE          MIC E2                  MIC E1                                                3-21

DD2       MIC D2                 BFC D3                                                 13-8

DD1       MIC D1                 Gemini (V) D2                                  21-9

DC1        MIC DC1              Olympia/Esia DC1#                         7-10

DB2        MIC DB2              Beekse Fucie Club DB2#              20-9

DS2        MIC DS2              BSAC DS1                                           22-28

DS1        MIC DS1              Westlandia DS1                                               23-21

DS3        MIC DS3              ESC'90 DS2                                         24-14

DS4        MIC DS4              Wijnandia DS3                                  34-15

DA1       MIC DA1              Gemini DA1#                                    25-14

DS1 – Westlandia DS1

Vanavond hebben wij onze thuiswedstrijd tegen Westlandia gewonnen met 23-21!

We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar konden dit niet uitbouwen. Hierdoor ging de stand gelijk op tot een ruststand van 11-10.

De 2e helft begonnen we met snel en vlot spel, waardoor we konden uitlopen naar 20-12.

Vermoeidheid sloop in de benen, wat ervoor zorgde dat Westlandia dichterbij kwam en het weer spannend werd. Gelukkig was het verschil dusdanig dat we deze voorsprong vol konden houden en de 2 punten voor ons waren!

MIC DS 2 -  BSAC DS 1  22-28

Dames 2 schoot vandaag flitsend uit de startblokken en verraste daarmee vriend en "vijand" BSAC. In korte tijd werd een ruime voorsprong opgebouwd van 7-2. Gaandeweg de 1e helft kwam BSAC echter steeds meer op stoom en sloop het steeds dichterbij en zo smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Daar waar BSAC de kansen benutte en het MIC steeds minder ruimte liet, kon MIC de kansen niet meer verzilveren en zo stond het opeens weer 9-9. Nog voor de rust wisten de gasten uit Maasbree nog een kloofje te slaan met MIC en dus was er alsnog een achterstand met rust voor MIC: 9-13. Na de rust een bij vlagen aardig tot goed spelend DS2 dat terug leek te komen in de wedstrijd, maar verder dan op 2 doelpunten van BSAC kwam het niet. Net op de beslissende momenten was het  BSAC dat vandaag net iets meer in huis bleek te hebben, wat constanter speelde, dan het dapper strijdend MIC-team. De uitslag van 22-28 voor BSAC was verdiend, maar MIC kende absoluut een aantal sterke fases in de wedstrijd. Nu kijken of we de komende wedstrijden daarop kunnen voortborduren.

DB2 - BFC

Deze week stond de wedstrijd tegen BFC  op het programma. Onze trainer zij dat we op de 6 ( cirkel) moesten verdedigen en voor de bal moesten vechten. En dat deden we zeker weten. In de eerste helft ging het super goed en we deden wat de trainer zei. De stand ging gelijk op. De tweede helft begonnen we wat zwak maar we pakten ons samen en we gingen er weer voor. Iedereen heeft zijn best gedaan. De eindstand is 20-9 voor mic .De eerste 2 punten zijn binnen. Nu moeten we doorgaan op deze manier.

MIC C1  -  Olympia C1  7-11 (3-5)

Vandaag lagen er kansen tegen de dames van Olympia uit Bochholtz, wah? Met topkeepster Veerle weer in de gelederen en onder toeziend oog van oud-coach Johnny ging het vandaag toch echt gebeuren! Na een mooi groepsportret door de huisfotograaf werd vol voor de aanval gekozen. Door het ontbreken van de belangrijkste ouder kon de afgesproken foto van de ouders niet gemaakt worden. Such a shame! De tandem Tessa-Fabienne was uit tactisch oogpunt uit elkaar gehaald en dat was geen succes, een beetje onwennig in het veld eigenlijk. De hele wedstrijd liepen onze meiden achter de feiten aan. Net wanneer je het gevoel kreeg, ze zijn te pakken gebeurde dat dus net niet. Onze meiden knokten voor elke meter, en de wederom goed gevulde sporthal werd zelfs een aantal malen getrakteerd op mooie aanvallen, dito fast-breaks en een heuse “frikandel”. Na een ruststand van 3-5 kwamen onze schatjes nog knap terug van  3-8 naar 7-8 maar toen bleek de pijp leeg.  Jammer want van deze tegenstander had niet verloren hoeven te worden. Deze conclusie geldt eigenlijk voor 3 van de 4 wedstrijden, dus dat biedt perspectief. Nandy en Miranda waren tevreden, de inzet was goed en het spelplezier droop er van af. Uiteraard ook in de douche. De after-party was weer ouderwets gezellig. DJ Rouberrrr, Rudolpho en Roelando zorgden voor de bitterballen en de wandelroutes door de kantine, en Allejandro lette een beetje op ze! Francois had alles onder controle, zei hij. De whisky-preuverij van Nandy werd door de ouders goed ontvangen, de kids werden wel misselijk van al die kindercola. We willen graag de sponsors bij deze bedanken. Over de after-after party onder intiem gezelschap in De Keizer zal nog lang worden nagepraat, ook door Sjots en Sjeif die gelukkig present waren om de orde te bewaken! Volgende week wordt Prins Rouberrrr d’n ierste geïnstalleerd oppe merret, dus kump dat zien allemaol! Doelpunten: Fabienne (3), Tessa (2), Maddy en Ila.

MIC D1 - Gemini D2

Na 4 verloren wedstrijden werden alle registers opengetrokken. Een extra coach (Miranda) en een echte keeper (Britt) werden ingevlogen. Onze zenuwachtige dames kregen meteen een opbeurende speech van de coaches, Femke en Miranda, waarna een luide yell volgde. Kort na het start signaal maakte Robin Janssen de eerste goal. Gemini liet dit niet op zich zitten en drong aan. Britt moest na een aantal schitterende reddingen toch capituleren (1-1). En wederom na geweldig keeperswerk toch weer een tegengoal. Aangemoedigd door Miranda, Femke en het publiek openbaarde zich een wonder. MIC scoorde 8 keer achter elkaar zonder tegen goal. Wel mede door Britt die geen bal meer in het net dulde. Aan het eind van de eerste helft kreeg de coach van de tegenpartij een behoorlijke discussie met de scheids waardoor de tijd even stop gezet moest worden. We gingen rusten bij een 10-3 stand.

2E helft: Gemini begon sterk en scoorde 2 keer achter elkaar. Hierna ging het tot aan de 10e minuut op en neer. Gemini scoorde uit een penalty 13-8. Maar hierna vond Britt het weer genoeg geweest en hield bijna 10 minuten lang haar doel schoon. Eindstand 21-9.

Uiteraard mag Britt een transfercontract verwachten. Onderhandelingen zijn gaande met D2 😉

Goals: Robin J 4, Floortje 3, Sam 4, Lotte 3, Lieve 2, Chloé 1, Loeke 1, Robin C 2, Tess 1

DD2 – BFC D3

Na de geweldige wedstrijd van vorige week leken de meiden weer helemaal klaar voor de wedstrijd tegen BFC D3.

Voor de eerste maal ook de 2 nieuwe meiden, Myrthe en Isha, op de bank erbij om het team aan te moedigen.

Binnen 30 seconden werd de score al geopend door Lieke waarna BFC direct gelijk maakte binnen de eerste minuut. Daarna was de eerste helft redelijke een-richtings-verkeer. De meiden van MIC scoorden er redelijk op los en Britt zorgde er met enkele fraaie reddingen voor dat met een stand van 9-3 de rust ingegaan werd.

Na de rust werd het snel 10-3 waarna de tegenstander enorm terugkwam in de wedstrijd door een staaltje powerplay en veel gemiste kansen van MIC. Na 13 minuten spelen was de stand 10-8. Hierna leek de tegenstand van BFC definitief gebroken en kwamen de meiden weer toe aan hun eigen spel en werd de wedstrijd uiteindelijk met 13-8 gewonnen. Al met al een leuke wedstrijd die in de 2de helft nog even onnodig spannend werd.

Doelpunten in de wedstrijd kwamen van: Lieke 6 x, Iris 3x, Nina 2x, Venie 1x en Silke 1x.

Nu hopen op weer zo een leuke wedstrijd volgende week in de derby tegen Vilt/Be Quick.

MICE2-MICE1

De afgelopen training was er al tumult, omdat de E2 bekend had gemaakt hun geheime wapen in te gaan zetten tegen de E1. Dit zorgde voor al voldoende spanning en hilariteit. Toen er vooraf ook nog, als grap, 51-3 op het scorebord stond, konden de dames van de E1 dit niet echt waarderen. De start ging redelijk gelijk op. De E1 was slordig in overspelen en afmaken op doel, terwijl de E2 de bal toch nog goed wist over te spelen, ondanks het felle verdedigingswerk. Maud opende de score voor de E1 en langzaamaan begonnen de doelpunten elkaar weer op te volgen. Met een 0-8 tussenstand was er echter nog vanalles mogelijk. Sterre maakte het nog extra spannend door tweemaal voor de E2 te scoren. Het bleef een vermakelijke wedstrijd, waarin ook de E2 liet zien wat ze waard waren. Eva mocht dan ook het laatste doelpunt scoren en stelde hiermee de eindstand vast op 3-21. Goed gedaan dames!

Zaterdag 11-11

09:00     DE2        SVM E2 MIC E2

10:00     DB2        Juliana DB1#      MIC DB2

11:00     DC1        Juliana DC1         MIC DC1

11:30     DD1       ESC'90 D2#         MIC D1

13:00     DE1        MIC E1  Margraten E2

17:35     DB1        Sittardia/SVM DB1          MIC DB1

20:30     DS2        ESC'90 DS1          MIC DS2