DA2 Minor DA1# MIC DA2 23-12
DS2 BSAC DS1 MIC DS2 25-20
DS3 Optimo DS1 MIC DS3 42-14

DS1 Kampioen Hoofdklasse B
In een zinderende wedstrijd in Almere tegen de nr 2 Havas werd het kampioenschap mee naar het zuiden genomen. Bijna de hele wedstrijd stond Havas, die thuis nog geen wedstrijd had verloren dit seizoen, voor. MIC kwam vaker op gelijke voet maar de thuisploeg wist dan steeds weer een gaatje te slaan. Met rust was het 11-9. Na de rust startte MIC goed door meteen de aansluittreffer en de gelijkmaker te scoren. Om en om werd er gescoord en met nog 10 minuten op de klok wist MIC middels twee breaks een voorsprong van 2 doelpunten te nemen. Toen begon het nagelbijten met Havas dat wel steeds een aansluittreffer wist te maken maar niet meer gelijk kon komen. De ontlading bij de vele meegereisde supporters en de speelsters was groot, en er werd uiteraard een leuk feestje gebouwd. Dames, trainer, begeleiders Proficiat!!

HS1
Met de spelerslijst zo goed als compleet vertrokken de heren deze zonnige zondag voor de laatste wedstrijd van het seizoen richting Gulpen. De heren van Gulpen staan slechts 1 plek hoger in de ranglijsten en bovendien is in de beker de winst tegen ze binnen gesleept door de mannen van MIC. Met de mooie prestaties van Dames 1 nog vers in het geheugen (Proficiat Dames!) waren de heren vandaag dan ook gebrand op een overwinning!
Met Tum de eerste helft op het doel opende de wedstrijd goed en ging de stand gelijk op. De heren van MIC stonden in de ogen van de scheids deze zondag helaas net wat te vaak in de cirkel (zowel aanvallend als verdedigend) waardoor menig doelpunt werd afgekeurd en Tum de nodige 7-meters om zijn oren kreeg. De heren van MIC leken in het tweede deel van de eerste helft daardoor de grip op de wedstrijd te verliezen, met een teleurstellende 18-11 op het scorebord na de eerste 30 speelminuten.
Na de rust wisten de heren zich toch enigszins te herpakken en met Max op het doel werd de tegenaanval ingezet. De aanvallen met een sterke dreiging en goede instarts werden beloond met doelpunten voor de heren van MIC, maar ook de heren uit Gulpen bleven helaas goed op schot. De wisselbank werd optimaal gebruikt om iedereen maximaal te laten spelen en presteren. Uiteindelijk wisten de heren nog een puntje in te lopen de 2e helft, maar dat was bij lange na niet genoeg voor de overwinning. Eindstand 30-24 in het voordeel van Gulpen.
Daarmee is het seizoen 2016-2017 voor de Heren van MIC ten einde. Hopelijk is dit niet het laatste seizoen; door omstandigheden zullen een aantal Heren het volgende seizoen niet meer aantreden, waardoor de spoeling in de basis selectie dun wordt. Daarom ook via deze weg een oproep aan eenieder om de heren te steunen in hun wervingsactie voor nieuwe leden! We zijn met name op zoek naar een keeper, maar ook extra veldspelers zijn van harte welkom!
Want zeg nou zelf, wat is MIC nu zonder die gezellige en soms ietwat luidruchtige heren selectie?

Nieuwegein A1 - MIC A1  15-17
Zaterdag 1 april 2017.
De dag van het dilemma. Terwijl dames 1 van MIC op weg ging om het kampioenschap binnen te slepen in Almere, speelde A1  gelijktijdig (om 19 uur) zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen en in Nieuwegein. Een dilemma voor uw reporter die voor Almere koos .Gelukkig was de match van A1 via de MIC TV "livestream"  te volgen. De techniek staat immers voor niets. De thuiswedstrijd tegen Nieuwegein werd dik en verdiend verloren, dus vandaag tijd voor revanche. Met het mes tussen de tanden en hars op de handen werd gestart voor een pittige pot. Renée opende de score met de 0-1 voor MIC. De thuisploeg kwam gelijk en het spel en de scores gingen enige tijd gelijk op. De thuisploeg nam vervolgens het heft in handen en liep plots uit tot 10-5, MIC liet het er niet bij zitten en verzette zich hevig en kwam bij rust nog gelijk tot 12-12. Na de rust bleef de wedstrijd scherp van beide kanten, MIC liet zich gelukkig niet van de wijs brengen hield het hoofd koel, rechtte nogmaals de rug en harstte de handen nogmaals voor een laatste eindsprint, die beloond werd met een zeer knappe 15-17 overwinning. Op de valreep greep A1 door deze zege de 3e plek in de eindstand. Een beloning voor een uitstekend debuut op het Landelijke Divisie niveau.
Doelpuntenmakers: Danique 4x, Britt 3x, Demi 3x, Renée 3x, Elise 2x, Lisa 1x en Peggy 1x.

Minor DA1  - MIC DA2  23-12
Na de zinderende zaterdagavond in Almere (MIC DS1, begeleiding en bestuur van harte proficiat met dit kampioenschap !) moest er vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen van de DA2 afgewerkt worden in Nuth.
Van de thuiswedstrijd waren vooral de woorden tank, fysiek geweld en gooi- en smijtwerk blijven hangen.
Over de wedstrijd kunnen we uiteindelijk kort zijn,
Er werden veel kansen gecreëerd, maar het vizier van onze dames stond niet op scherp.
Het scorebord lichtte helaas wel irritant vaak met het woord GOAL op voor de tegenpartij, Minor hanteerde de te verwachten tactiek en kon zo naar een 11-4 ruststand uitlopen.
Na rust een beter MIC, er zat meer snelheid in het spel en er werd meer gescoord.  We konden nog terugkomen tot 12-8, Minor leek conditioneel rijp voor de slachtbank,
maar kon zich uiteindelijk hervinden door weer meer fysiek in het spel te brengen. Er gebeurde fysiek en verbaal te veel op het veld dat hier niet huis hoort.
Hier kon MIC letterlijk en figuurlijk niet tegen op boksen.
Uiteindelijk een bittere nasmaak op het seizoen, eindstand 23-12.
De scores : Lonneke 3 , Lara P. 3, Veerle 2, Fee 2,  Emma 1 , Julie 1
Met de toernooien van PSV en BFC voor de boeg nog volop kans om dit seizoen het waardige afsluit te geven dat men als team absoluut verdient.

DC2
De laatste wedstrijd van dit seizoen voor de C2 ging richting Roermond naar LimMid. Nog één keer met zijn allen: “volle gaas”en alles geven! De start was veelbelovend en binnen enkele minuten stonden de dames al op een voorsprong van 0-3, door leuk opgezette aanvallen. Ruststand 7-11. Na de sinaasappels werd het wat rommelig met veel balverlies, hetgeen resulteerde  op een tussenstand van 16-18. Gelukkig herpakten onze meiden zich weer en middels enkele snelle breaks eindigde de wedstrijd  bij de stand van 18-26. Het van tevoren gehoopte verschil van 10 doelpunten werd net niet gehaald, jammer. We mogen terugkijken op een geslaagde competitie waarbij we de eerste competitiehelft helaas wat veel punten hebben laten liggen, maar door de groei van de dames in de tweede competitiehelft nog maar heel weinig punten hebben weggegeven, waarvoor onze complimenten.  We wensen Jennifer veel sterkte na haar knieoperatie en hopen op een voorspoedig herstel.

SVM D1  - MIC D1    13-11  (6-8)
In de laatste wedstrijd werd alleen in de eerste helft geknald, helaas was in de 2e  helft het kruit verschoten. Symptomatisch eigenlijk voor de 2e helft van het seizoen, teveel pieken en dalen. Jammer. In de eerste helft was het aanvalsspel als vanouds, de dames van Munstergeleen kwamen er amper aan te pas maar wisten toch maar liefst 6 keer te scoren. En dat ligt echt niet aan keepster Veerle, die zonder concurrentie toch wel de meest constante factor dit seizoen was. Er werd gewoon slecht verdedigd en teveel meiden lieten hun mannetje te vaak en te gemakkelijk lopen. De marge was bij rust dus maar 2 en met een stand van 6-8 en de ervaringen van de laatste wedstrijden weet je dan dat het moeilijk wordt. En dat bleek weer helaas, ondanks felle aanmoedigingen van coaches en publiek. Je voelt de wedstrijd gewoon wegglippen en waar voor rust onze balletjes er gewoon ingingen, na de rust gingen deze net naast. Beter verdedigd werd er niet dus dan verlies je zo’n wedstrijd. Eindstand 13-11. Waarbij het gevoel overheerst dat dit echt niet had gehoeven. Waar ligt dat dan aan? Deels concentratie, deels conditie, deels focus, deels kwaliteit. Het zijn in elk geval aandachtspunten om mee te nemen naar volgend seizoen, in welke samenstelling dan ook. Toch moet niet de nadruk liggen op deze negatievere elementen. Met een mix tussen “jong en oud” is een heel nieuw team uit de grond gestampt, met een keepster die voor het eerste seizoen keepte. Om dan een derde plek te behalen is toch een mooi resultaat van onze meiden, die stuk voor stuk beter zijn gaan spelen. De groei in hun spel is zeker ook te danken aan de begeleiding van John, Nandy en Miranda die we bij deze ook hartelijk willen danken voor hun tijd en toewijding. We hebben dit seizoen vaak genoten van onze meiden en de wedstrijden waren ook bijna altijd spannend. Daarom Maddy, Puck, Ila, Nina, Bente, Tessa, Jacky, Fabienne, Femke, Pip en last but zeker niet least Veerle super gedaan. De komende toernooien gaan we er nog eens keihard tegenaan! Doelpunten: Tessa (5), Fabienne (4), Ila en Jacky (1).