DE1        Sittardia E1#                      MIC E1                 12-18

DS1        HVBS DS1                            MIC DS1              17-20

DS2        Margraten DS1                 MIC DS2              20-18

DA2       Margraten DA1                MIC DA2              29-16

DS3        Margraten DS2                 MIC DS3              19-19

DA1       Vlug en Lenig DA1           MIC DA1              21-15

HS1        Gemini (V) HS2                MIC HS1              27-22

DS1

Onze dames winnen deze week van HVBS. Koploper Havas verliest bij Pacelli. Dit betekent dat onze dames een gelijk aantal punten hebben alleen op doelsaldo nog achter liggen. Het belooft een heel spannend slot van de competitie te worden. Alle steun van de supporters kunnen ze natuurlijk gebruiken dus tot ziens op 4 maart in de sporthal!!

Wedstrijdverslag heren 1.

Deze zondag troffen de nummers 2 uit de competitie zich in Voerendaal. Gemini 2e van boven en de heren van MIC helaas de 2e van onder. Een mooie zondag om de mannen uit Voerendaal te verrassen! We hadden een gevulde bank (een coach, een kratje bidons én een wissel), dus de 7 wissels van Gemini werden al direct zenuwachtig...

De wedstrijd werd goed geopend door de Heren van MIC. En dat werd door de heren niet zomaar weggegeven. Door goed te temporiseren (tranentrekkend langzaam opbouwen), afgewisseld door af een toe een krachtige versnelling wisten de Heren van MIC het de mannen van Gemini moeilijk te maken. De eerste helft ging gelijk op en werd in de laatste seconde zelfs winnend afgesloten door een mooi afstandsschot waar de keeper van Gemini alleen maar naar kon kijken. Ruststand 11-12 in het voordeel van MIC.

Maar er werden geen illusies gekoesterd; Gemini was belust op een revanche de tweede helft. De Heren van MIC bleven echter goed en onbevangen spelen. Een groot gat werd dan ook niet geslagen. Leuke combinaties resulteerden in mooie doelpunten, alle penalties werden benut en er werd stevig aangepakt in de verdeding.

Toch wisten de heren uit Voerendaal langzaam wat uit te lopen. Daar waar de vermoeidheid bij MIC zijn tol begon te eisen werd er bij Gemini vrolijk doorgewisseld. Tegen het einde van de wedstrijd wist Gemini daardoor uiteindelijk toch een gaatje te slaan, dat niet meer kon worden gedicht door de heren van MIC. Eindstand 27-22.

We kijken met opgeheven terug naar deze wedstrijd tegen de nummer 2; daarmee bewijzen we wel degelijk thuis te horen in deze klasse! Als we onbevangen spelen laten we mooi spel met mooie resultaten zien! Een les voor de laatste wedstijden deze competitie!

V & L A1 - MIC A1   21-15

Vandaag de kraker tegen kampioenskandidaat V & L (met talenten uit de regio).

De MIC-ploeg verscheen goed voorbereid aan de start, de wisseltjes en schutter van V & L (nummer 13) waren bekend, dus kijken of er vandaag een verrassing in zat. De 1e helft kende echter 3 gezichten.

V & L schoot direct vanaf het begin als een speer uit startblokken, MIC werd overtroefd en keek al snel tegen een achterstand aan van 5-1. MIC herpakte zich vervolgens knap in het vervolg van de 1e helft en knokte zich terug in de wedstrijd via mooie breaks, een aantal mooie combinaties en fraaie doelpunten. Met een 8-8 kon het weer alle kanten op. Het 3e bedrijf van de 1e helft kwam V &L weer terug "in het zadel", MIC maakte teveel afspeelfouten en de snelle aanvallen van V &L waren zelfs de prima keepende Gabby (met twee 7 meter stops) te machtig en zo ging MIC alsnog rusten met een ruime achterstand (8-12). Na de rust meteen een 7 meter voor  V & L, die knap gered werd door Aniek (dat zou ze later in de wedstrijd nogmaals doen), toen de scores van Gwen (7 meter) en Danique (prachtig op de cirkel) en MIC zat weer in de wedstrijd (10-12), nu even doorzetten en kijken of er meer te halen viel. Even was er sprake van een boeiend "gevecht" tot 15-13 (voor V & L). Vervolgens strafte V & L binnen enkele minuten het op momenten onrustige en zoekend MIC-spel met splijtende breaks af. Met een 20-13 voor V & L was "het over en sluiten" voor MIC. Het slotwoord was voor MIC, Britt scoorde fraai in het "zoemersignaal", al telde de treffer niet mee in de eindscore. V & L was sneller, kwieker en effectiever vandaag en won daarom verdiend met  21-15.  MIC was niet "top" vandaag tegen dit betere V & L , maar heeft er wel weer hard voor geknokt. Dat verdient een compliment!

Doelpuntenmakers MIC: Gwen 4x, Demi 3x, Femke 3x, Danique 2x, Elise 1x, Peggy 1x en Joyce 1x

Margraten DA1 - M.I.C. DA2  29-16

deze zondag moesten we vrij vroeg uit de veren voor de moeizame uitwedstrijd tegen Margraten, qua verliespunten de koploper.

De thuiswedstrijd werd destijds redelijk kanloos met 17-30 verloren.
Geen beste uitgangspunten.  Stiekem werd er toch gehoopt dat de goede flow van de wedstrijd van vorige week nog ergens was blijven hangen, en dat we misschien voor een verassing konden zorgen ?

Die verassing hield uiteindelijk slechts een kleine 5 minuten aan, we kwamen zelfs op voor op 0-1. Veerle en Sem lieten zien dat ze wel al vroeg wakker waren en scoorden fraai,  Lara stond goed te keepen, zo  konden we bijhouden tot 3-2.  Een kans op  3-3 werd gemist en in de tegenaanval viel de 4-2. Margraten was op stoom en  liep via snelle aanvallen uit naar een grotere voorspong. Enkele meiden zaten niet lekker in de wedstrijd, helaas de keepster van Margraten wel…..de kopjes gingen omlaag, alleen Fee en Lara P (2x elk) lukte het nog om te scoren. Rusttand 12-6.

Ondanks de peptalk in de rust konden onze meiden jammer genoeg ook na rust geen echte vuist maken.  Zelfs het legioen had niet meer alle aandacht bij de wedstrijd en werd enigszins afgeleid door een bouwvakkersdecolleté op de eerste rij…..

Gelukkig liet de schrijver van het stukje zich niet afleiden en kon zo nog de doelpunten van Julie, Ellen en Veerle noteren. Lonneke en Fee hadden pech met worpen op paal en lat.  In de loop van de 2e helft werd de cirkel enkele keren goed aangespeeld en zo kon Janneke haar doelpuntje meepikken. Via Janneke, Fee, Joelle en Julie werd uiteindelijk de 29-16 eindstand bereikt. Deze meiden konden vandaag het netje vinden: Fee 4, Julie 3,  Veerle 2,  Janneke 2, Lara P 2, Sem 1, Ellen 1, Joelle 1.

Nu enkele weken geen wedstrijd, en gaan we carnaval vieren of misschien een weekje op vakantie. (WAT IS DAT LEKKER !)

Dan weer vol met zijn allen aan de bak om via een mooie laatste serie wedstrijden tegen Noav, Arena, Bfc en Minor proberen het seizoen waardig af te sluiten.

Sittardia C1- MIC C1 (33-30)

Terwijl heel carnavalminnend Limburg zich opmaakte voor de LVK finale in Heerlen, moesten onze dames naar de sfeerloze stadsporthal in Sittard. Ja, u leest het goed een vrijdagavond match. Het waarom is mij een raadsel. Wat al wel snel bleek was dat Sittardia met veel “gastspeelsters” speelde. Een slecht voorteken? De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk in het voordeel van onze meiden, die strak in de wedstrijd zaten. Ondanks ons  goede spel was dit overwicht van korte duur. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een zeer rommelige partij. Het wilde maar niet lukken. Sittardia weerhield ons er van ons eigen spelletje te spelen.  Wat we zagen was strijd, echter een strijd met ongelijke wapens. Onze leeuwinnen werden bruut getemd. De uitslag op het, af en toe haperende scorebord, gaf dan ook een zeer vertekend beeld. De onmacht uitte zich na het fluitsignaal in een groot tranendal.  Onze meiden waren ontroostbaar en terecht, zo wil je niet verliezen. Wat was er toch gebeurd op deze vrijdagavond. In ieder geval niets om lang bij stil te staan. Snel vergeten deze partij. Van dit verlies valt ook niets te leren. De wedstrijd werd door overmacht en een spelbepalend, niet nader te benoemen, onvermogen beslist. Laat nu de tranen plaats maken voor een lach: op naar de Vastelaovend, haol eur pekskes oet de kas. Ons scorend vermogen: Luka (10), Luna (7), Inge (5), Anouk (4), Noa (2), Janique (1), Silke (1).

Dames D1: V&L – MIC

Ruststand: 2-6, eindstand 6-10

MIC D1 kwam geweldig uit de startblokken. Vanaf het fluitje voor het begin van de wedstrijd werd het initiatief gepakt. Het was meteen een wervelwind van aanvallen op het doel van V&L en zeker niet zonder resultaat. Binnen 10 minuten stond de voorsprong van 0-6 op het scorebord. MIC toonde zich heer en meester met snel spel, slimme combinaties en het goed gebruik van de hoekspelers. Met deze vliegende start leek de wedstrijd een ‘gallery play’ te worden. Niet alleen de aanval was top, ook verdedigend was het goed werk. Er werd goed gesloten en de tegenstander werd gedwongen tot afstandschoten. Maar dat ging V&L zeker in het begin niet goed af. Er werd veel gemist, het waren vooral ook zachte ballen. En als er al een bal goed door kwam, was dat een prooi voor onze keepster, die weer uitstekend stond te keepen.

Het spel van MIC werd wel wat slordig en onrustig. Het gaf V&L de gelegenheid om nog voor de rust tot 2-6 terug te komen. Het overwicht bleef bij MIC maar het was vaak tegen de lat of net naast.

De tweede helft kwam V&L beter uit de startblokken en leek nog te geloven in een terugkeer in de wedstrijd, door snel 3-6 te maken. Maar na een minuut of 10 in de tweede helft kreeg MIC de wedstrijd goed onder controle en vond het spel uit de eerste helft weer wat meer terug. MIC liep uit naar 3-8 en het had nog meer kunnen zijn. MIC hield het overwicht in de wedstrijd en wist uiteindelijk de eindstand van 6-10 op het bord te zetten.

Doelpunten: Maddy, Pip, Benthe, Puck, Nina, Fabiënne (2x) en Jacky (3x).

Sittardia E1 – MIC E1 (12-19)

Het zat er al aan te komen. Onze meiden hebben verpletterend gewonnen en daarna hun overwinning ook als een echt team met elkaar gevierd! De stijgende lijn was de laatste wedstrijden al duidelijk zichtbaar. Begin van het seizoen werden we door deze tegenstander nog overklast. Maar daar was deze wedstrijd helemaal niets van te merken. Integendeel!

Onze meiden begonnen meteen ontzettend fanatiek met in de 1e helft Anne (bijna niet te passeren) in het doel. De eerste doelpoging wordt na de eerste mooie aanval echt maar net gemist door Juna. Vanaf het begin zijn we goed aan het verdedigen (tegen 1 man meer, want de keeper speelt de hele tijd mee in het veld). We bouwen ook de hele wedstrijd goed de aanval op en pakken steal na steal.  Een prachtige aanval wordt afgemaakt door Britt (0-1). Na 6 minuten bevechten we nog steeds met succes deze voorsprong. Iris maakt 0-2, nadat ze een van de lat terugkomende bal fanatiek van lijn pakt en meteen scoort. Tegenstander via een goal van de keeper kom terug naar 1-3. Vervolgens wordt het 1-7 door achtereenvolgens Britt, Venië, Nina en Lieke. We verslappen even en laten de tegenstander terugkomen tot 5-7. De meiden worden moe en spelen iets slordiger tegen het einde van de 1e helft. Maar ook de goede keeper van de tegenstander houdt veel onmogelijke ballen tegen. De meiden tonen verkracht en herpakken zich heel goed, vlak voor rust wordt het 5-8 door prachtige score van afstand door Britt. Yes ook dat lukt (na 5 keer het goed geprobeerd te hebben). We gaan met een super gevoel de rust in. Het siddert in stadssporthal van Sittard. De 2e helft starten we met Britt als keeper en die blijkt niet te passeren. Het wordt snel 6-8. Vervolgens leidt een goede steal van Lieke tot 6-9 en een steal van Venië met een lange prachtige dribbel tot 6-10. Via 7-10 wordt het na nog 2 steals van Lieke 10-8 en 11-8. Britt heeft een aantal zeer goede reddingen achter elkaar. Sofie maakt haar eerste officiële wedstijdminuten voor MIC E1. Nina maakt 8-12 en via 12-9 wordt het 13-9 door Venië. Met een fantastische mooie sprongworp scoort Nina 14-9. 15-9 en 16-9 wordt het door 2 keer een steal  en goal door Venië.  Silke scoort 17-9. Iris scoort 9-18 na een mooie assist van Lieke. De tegenstander scoort een paar maal en uiteindelijk zet Anne de eindstand op 12-19. Alles klopte vandaag. De verdediging, het samenspel, de opbouw, het afmaken en de inzet. Alle meiden haalden het maximale uit zichzelf en waren met elkaar ook een echt team. Chapeau dames!!!

DE2

Sterre begint in doel, meerssen begint aan de wedstrijd maar Gulpen scoort de 1-0.

Ondanks goed en fanatiek verdedigen wordt het ook 2-0. Mooie aanval door het midden waarna de inzet van Juulke wordt gestopt door de keeper. Gevolgd door de 3-0 en 4-0. Ook de kansjes van Nika en Maud worden door de keeper tegengehouden. Daarna gaat het een paar keer op en neer. Helaas wordt het doelpunt van Fleur afgekeurd: teveel passen. Gulpen scoort daarna de 5-0. Goede pogingen van Nika en Juulke kon de E2 niet dichterbij brengen. Het werd zelfs nog 6-0 in de eerste helft.

2e helft komt Juulke in het doel.

E2 speelt weer leuk samen maar kan een snelle 7-0, 8-0 en 9-0 niet voorkomen.

De dames zijn zo groot en sterk dat ook de pogingen van Benthe en Jill redelijk eenvoudig worden tegenhouden. Er wordt wederom goed samen gespeeld maar toch wordt het 10-0 en 11-0. Een goede aanval van Jill wordt gestopt en Gulpen blijft op volle sterkte (volledig team) spelen waardoor het voor Meerssen onmogelijk is om te scoren en de 12, 13 en 14-0 te voorkomen. 4 minuten voor tijd volgen toch een paar kansen. Maar de verdediging is veel te groot/sterk. Uiteindelijk wordt het na 15-0 uiteindelijk 16-0.

Tegen de erg grote dames van Gulpen heeft de E2 zich goed weten te weren. De uitslag is dan ook (een beetje) geflatteerd!