week 1706

week 1706

Beker DA2          MIC DA2              Vlug en Lenig DA1           10-44

Beker HS1           MIC HS1              Bevo HS3                            16-30

Beker DA1          Gemini (V) DA1                MIC DA1                             6-24

DE2        MIC E2                                 Born E1                                4-13

DE1        MIC E1                                 BDC '90 E1                          12-15

DD2       MIC D2                                Zwart Wit D2                     6-10

DD1       MIC D1#                              ESC'90 D3#                         9-5

DC1        MIC DC1                              Bevo DC2                            17-12

DC2        MIC DC2#                           Posterholt DC1#              16-13

DS2        MIC DS2                              Vlug en Lenig DS2           27-21

DS1        MIC DS1                              LHC DS1                               20-19

HS1        MIC HS1                              ESC'90 HS1                         15-27

DS3        MIC DS3                              ESC'90 DS3                         24-13

DA2       MIC DA2                             Hasselt DA1                       27-11

DS4        MIC DS4                              BSAC DS2                            12-19

DA1       MIC DA1                             Rapiditas DA1                   24-14

M.I.C. 1 – LHC 1   20-19   (13-9)

Billenknijpend naar de overwinning

Met het gegeven dat LHC de laatste vijf wedstrijden niet had verloren begon MIC niet geconcentreerd aan de wedstrijd. Binnen tien seconden kreeg men al een 7-meter tegen. Dat werd nog snel recht getrokken maar daarna bleef het een “stroperige” partij van MIC zijde. Het spelletje verliep niet zoals het moest en LHC wilde zich het “weekendje Limburg” laten belonen met 2 punten. Na een gelijkopgaande strijd sloeg MIC even voor de rust een gaatje, 13-9.

Geconcentreerd blijven en de wedstrijd op slot gooien was het advies voor de tweede helft. Dat verliep even anders. De doelkansen werden steeds geringer en de pogingen die men kreeg werden veelal gemist. Ook het veelvuldig balverlies in de aanval hielp LHC in het zadel. Daarbij opgeteld de nodige tijdstraffen aan beide zijden die er mede voor zorgden dat het een rommelige laatste 15 minuten werden.

In overtal scoorde MIC niet terwijl LHC in ondertal dat wel deed. Michelle scoorde 20-17 en dat leek de beslissing met nog 3 minuten op de klok.

In plaats van rustig de tijd te nemen en te wachten op die ene goede kans ging men te snel afronden en dat bracht LHC steeds in balbezit. Die wisten daar wel raad mee, ondanks enkele knappe reddingen van doelvrouwe Aniek, en naderden tot op 1 doelpunt. Gelukkig bleef het eindsignaal niet lang daarna uit en werd een zwaar bevochten overwinning uit het vuur gesleept.

Doelpunten: Ilona 7 (5p), Gwen 3, Manon 3, Pia 3 (1p), Michelle 2, Rian en Svenja  ieder 1.

Heren Sr

Op woensdag 1-2 werd de tweede ronde van het bekertournooi gespeeld van de heren. In de Polfermolen kwamen de heren van Bevo 3 op bezoek. Ze hadden een ruime selectie met voldoende ervaring en kunde om er een leuke pot van te maken.

In het begin speelde wij degelijk en gedisciplineerd en Bevo ronde slordig af en verloor meerdere keer makkelijk de bal. Hierdoor ging het redelijk gelijk op en liep Bevo pas in het tweede gedeelte van de eerste helft uit. Ruststand was 8-13.

In de tweede helft schakelde Bevo een tandje bij en werd elk gemist schot of technische fout afgestraft met een snelle tegen aanval. MIC wist door onbevangen spel nog enkele mooie aanvallen op te zetten en een aantal mooie doelpunten te scoren.

We hebben flink tegenstand geboden, degelijk gespeeld en een aantal creatieve aanvallen laten zien.Helaas bleek Bevo 3 toch echt een maatje te groot en werd de eindstand 16-30.

MIC A1 - Rapiditas A1  24-14

Vandaag stond weer eens een wedstrijd met een laag "defibrillatorgehalte" op de agenda, want tegen de nummer voorlaatste Rapiditas mocht verwacht worden dat MIC de punten gewoon zou pakken. Je gaat er dan ook eens goed voor zitten, hoort de korte aftreksels van de volksliederen aan, het "Let's go" van Rapiditas en het "Volle Gaas" van MIC en dan "oan de geng". Om klokslag 15.50 uur werd gestart en 31 seconden later had Gwen de score al geopend voor MIC, Renee prikte nog vrij snel daarna de 2-0 binnen en MIC lag al op koers. Rapiditas reageerde daarna echter vrij rapide door tegen te scoren (2-1) en de eerste helft ging vervolgens toch lange tijd redelijk gelijk op, al bleef MIC continu op voorsprong. Vlak voor de rust deelde MIC nog ff een paar extra tikjes uit en de kloof was geslagen. Ruststand 12-8 voor MIC. Dat zat wel goed voor MIC.

Na de rust een (nog) frivoler spel van MIC. Aniek pakte bij haar eerste actie na rust meteen een 7 meter. Das wel zo lekker. MIC was inmiddels ook gewend aan

het 2-talig coachen van Miranda, deels in het  ABN en deels in "Miranda's rauwe brons groen eikenhouts dialect" en dat wierp vruchten af. De wisseltjes liepen als een tierelier en Rapiditas keek zich tureluurs op de snelle breaks en de prachtige combinaties, waarin ieder teamlid van MIC lekker meedraaide. Dat leverde na de rust opnieuw een dozijn fraaie doelpunten op voor MIC. Kortom het was smullen geblazen in de 2e helft. Rond de klok van 5 blies de scheids voor het laatst, ook hij kon terugkijken op een lekkere match. Alles en iedereen werd nog eens bedankt, "de high fives" werden nogmaals uitgewisseld en de punten waren binnen.

Eindstand : 24-14 voor MIC.

Doelpuntenmakers MIC: Gwen 7x, Joyce 6x, Demi 4x, Peggy 3x, Danique 2x, Femke 1x, Renee 1x

M.I.C. DA2 – Initia Hasselt VZW DA1  27-11

Na enkele wedstrijden afwezigheid, excuses voor het niet afmelden en de verwarring dat dit heeft veroorzaakt…. , vandaag weer met pen en papier langs de lijn.

Vandaag was de grote vraag : Hoe zou het team zich herpakken na de kansloze bekermissie tegen V & L  DA1.

De uitwedstrijd in Hasselt werd vorig jaar na een gelijkopgaande en spannende wedstrijd met een doelpunt verschil in het voordeel van Hasselt beslist.

M.I.C. kwam goed uit de startblokken en sloop via mooie combinaties uit naar een 5-0 voorsprong.

Koldo had gewacht tot  de familie van Julie gearriveerd was om haar in te zetten, maar na 3 seconden in het veld lag de bal dan ook al in het netje: 6-0.

De Belgische keepster was schijnbaar op stap geweest, ze had flinke nadorst….. Tijdens een van haar drinkpauzes werd ze zelfs bijna verrast, Amai, net geen goal.

Ellen was los op de linker hoek, Julie voerde diverse keren de “steel en go show”op, breaks kwamen aan, scores werden gemaakt in ondertal, er werd gedurfd om acties in te zetten, combinaties lukten,

veel verschillende meiden die scoorden, zelfs keepster Lara R. scoorde vanaf 7 meter. De doelpuntenmakers Julie 7, Lonneke 5, Ellen 4, Emma 4, Sem 3, Lara P. 2, Fee 2, Lara R. 1.

Het lijkt me dat Koldo vanavond als een tevreden trainer goed heeft geslapen. Goed gedaan meiden ! Uitslag 27-11.

MIC C1 – Targos BEVO C1 (17-12)

Voor de verandering weer eens een zaterdagwedstrijd. Thuis tegen de nummer 3. De uitwedstrijd werd nipt gewonnen, dus zou het thuisvoordeel ons moeten helpen. Nee niet door een partijdige scheids. Nee hoor de scheids was prima, tot ongenoegen soms van de coach van de BEVO. Op eigen kracht, dat is het devies. Als je eerste staat ben je iets aan je stand verplicht. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Kwam dat doordat het een topper was? Nee, ofschoon onze dames blaakten van het zelfvertrouwen, de scherpte weer terug was evenals de wil om te winnen hadden we te maken met een ander probleem. Het leek er stellig op dat er gemanipuleerd was met de doelen. Zijn die in de Polfermolen groter dan in Marsana? Onze reporter zal een diepgaand onderzoek instellen! Later meer. Immers zoveel schoten die door het latwerk werden geweerd, kan geen toeval zijn. Onze dames kwamen goed uit de kleedkamers maar in de tweede helft toch nog niet echt los. Menige break strandde door slordigheidjes of een weerbarstige keepster van BEVO, die echt niet wilde mee werken aan het opkrikken van ons doelgemiddelde. Op conditie dan maar en zo gebeurde het ook. Onze strakke verdediging sloopte de meiden van BEVO. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke pot om naar te kijken lijkt me. De punten weer in de pocket, een paar doelpuntje meer was wellicht een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen. Come on Girls: Go for Gold!!!

Ons scorend vermogen: Luna (4), Anouk (4), Luka (2), Silke (2), Janique (1), Maaike (1), Inge (1), Noa (1) en Lynn (1).

MIC C2  -  Posterholt C1

Na afgelopen woensdag het bericht gekregen te hebben dat we toch een wedstrijd hadden tegen posterholt dat later is toegevoegd, begonnen we de wedstrijd goed maar kwamen niet tot scoren. Posterholt opende met een gekregen penalty die erin ging. Lang bleef het 0-1 de eerste 15 min keken we steeds tegen een achterstand aan. Ineens ging de knop om en kwamen de meiden op dreef en gingen de rust in met 7-4 voorsprong. Na de peptalk van de coach gingen ze ook weer goed van start in de 2 de helft. Halverwege de 2de helft zakte het verdedigen in waardoor Posterholt op een 13-12 voorsprong kwam. Na een te gekke wedstrijd vorige week wilde ze nu wéér winnen en gingen ervoor. Met resultaat. De eindstand was 16-13 winst. De vreugde was groot.

Dames super gedaan allemaal.

DD1

Onze dames moesten dit weekend aantreden tegen ESC, een team dat voor een groot deel uit jongens bestond. Onze meiden begonnen nerveus, resulterend in een achterstand van 2-0. Fabienne en Jacky lieten zich echter niet ontmoedigen en ondanks wat schoten op de lat en dankzij de goede verdediging en keepster Veerle  werd er gerust met een stand van 5-3 in het voordeel van MIC.  In de tweede helft bleven de meiden goed bij de les en hield Koldebieke  de wedstrijd strak in de hand: streng en rechtvaardig als altijd.  Er  werd uiteindelijk gewonnen met 9-5. Topscoorster was Jacky met 4 doelpunten. Verder scoorden  Fabienne (3), Ila en Puck. Girl of the match: keepster Veerle. Toppie. Hoogtepunt: bitterballen J.

Met dank aan Hannie

MIC E1- BDC'90 E1

Na de sterk gespeelde wedstrijd van vorige week zondag zijn de dames erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Lieke staat de 1e helft voor ons in het doel.

Het startsein wordt gegeven en al in de eerste minuut gaat de tegenstander er vandoor met 0-1 gevolgd door 0-2. Door goed samenspel maakt Anne onze eerste goal gevold door Iris. We krijgen een aantal kansen op het doel maar helaas lukt het niet om te scoren. Als de tegenstander het 2-3 maakt blijven de dames in de aanval, waardoor Britt 2 goals kan maken en het 4-3 wordt. Lieke keept prima en het is erg spannend, waardoor het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Na 2 tegengoalen maken Venie en Iris  het weer gelijk. De tegenstander laat het er niet bij zitten en als het eindsignaal voor de eerste helft klinkt is het 6-8. Dit belooft wat voor de 2e helft.

2e helft met Britt in het doel.

De aanval gaat er direct in waar Lieke gebruik van maakt en scoort. Door goed goed samenspel tussen Anne en Lieke scoort Lieke opnieuw. Het publiek blijft juichen, de dames gaan als een speer. Juna maakt het vervolgens 9-8. De spanning stijgt en niet veel later staat het weer gelijk. De dames laten zich er niet onder krijgen en hebben veel balbezit. Met een goal van Nina gaan we de laatste 10 minuten in. Britt keept goed en houdt een flink aantal ballen uit het doel. Iris brengt de stand op 11-12. De dames krijgen nog een goal tegen maar Venie scoort hierop weer voor ons. De laatste 3 minuten gaan in en de tegenstander zet nu alles op alles. De dames gaan hier in mee maar helaas wordt de eindstand 12-15. Niet gewonnen maar wat een wedstrijd, super gespeeld dames!