week 1705

week 1705

DS3        DS3                                        Olympia DS1                      21-20

DE1        ESC'90 E2                             MIC E1                                 28-17

DE2        Noav E1                               MIC E2                                 7-1

DD1       Zwart Wit D3                     MIC D1#                              11-12

DS1        AES Arnhem DS2             MIC DS1                              23-26

DS4        Zwart Wit DS2                   MIC DS4                              0-0

DS2        PSV Handbal DS2             MIC DS2                              29-26

DC1        LimMid DC2                       MIC DC1                              14-34

DC2        Overpelt DC1                    MIC DC2#                           14-19

DS3        Gemini (V) DS1                 MIC DS3                              11-26

DE1        Sittardia E                           MIC DE1                              17-14

HS1        Rapiditas HS2                    MIC HS1                              17-16

DA1       HandbaL Venlo DA1       MIC DA1                             19-19

AES Arnhem – M.I.C. 1 23-26  (12-15)

Winst in topper door collectief

Om de aansluiting met koploper Havas te behouden moest M.I.C. naaste belager Arnhem in het hol van de leeuw zien te verslaan. Verlies betekende voorlopig afhaken in de race om de titel.

De start was voor de thuisclub maar bij 4-4 had M.I.C. de wedstrijd redelijk in de hand. Door 3 benutte 7-meters op rij van Ilona nam men een voorsprong en kon die vasthouden tot aan de rust.

In de tweede helft was het M.I.C. dat de betere start kende omdat vijf verschillende speelsters binnen acht minuten het net wisten te vinden. Een kloof van vijf was geslagen,15-20,  en leek het een kwestie van geconcentreerd uitspelen. Dat verliep even anders. In de verdediging werden er teveel fouten gemaakt en langzaam sloop Arnhem dichterbij.

Na 18 minuten spelen bij een stand van 20-21 kon het weer alle kanten op. Coach Marcel greep in door verdedigend 6-0 te gaan spelen en dat gaf wat meer zekerheid en houvast. Joyce loste de moegestreden Rian af op de rechterhoek en had meteen haar “Joyce moment” door met haar eerste balcontact te scoren.

Alle speelsters geloofden er weer in en toen de klok nog 3 minuten speeltijd aangaf en Yentl en Ilona de geboden ruimte goed benutte en doeltreffend afronden, gaf men Arnhem de genadeklap. Een tijdstraf werd keurig “opgelost” en dat betekende een zwaar bevochtte overwinning en plek twee in de stand.

De tien meegereisde supporters werden bedankt, dit maal niet met “appelsap” want een autorit van dik anderhalf uur  moest zorgen voor een veilige thuiskomst.

Doelpunten: Ilona 9 (6 p), Michelle 3, Yentl 3, Manon 3, Pia 2, Gwen 2, Georgie 2, Rian 1 en Joyce 1

Cabooter Group HandbaL Venlo A1 -  MIC A1   19-19

Vandaag voor het eerst dit seizoen een volledige inzetbare selectie bij MIC A1 en dat uitgerekend tegen koploper Cabooter Group HandbaL Venlo. De thuiswedstrijd waarin MIC in een thriller de koploper aan het wankelen bracht, maar toch nipt verloor, stond nog helder op het netvlies. Vandaag in Venlo dé kans op revanche. MIC schoot als een speer uit de startblokken, binnen 33 seconden schoot Femke MIC naar de 0-1 en A1 drukte Venlo verder terug op de cirkel. En zo stond het al vrij snel 2-5 voor MIC (na scores van Peggy 2x en Joyce 2x). Venlo wankelde, maar liet toch zien waarom het op dit moment de terechte koploper is. Het kwam terug naar 5-5 en zelfs op 6-5 voorsprong. Femke met twee "pingels" zorgde opnieuw voor een voorsprong (6-7) en toen sloeg binnen paar minuten het noodlot toe voor MIC. Venlo kwam met een 7 meter gelijk, MIC miste vervolgens binnen de minuut twee 7 meters en het ergste van alles Britte moest na een onfortuinlijke actie (zwaar) geblesseerd uitvallen. De schrik sloeg even toe, maar MIC herpakte zich knap en nam weer voorsprong via Demi en Peggy (7-9). Uiteindelijk werd de ruststand in balans bereikt, 10-10, waarbij Lisa nog namens MIC had gescoord. MIC trok na de rust opnieuw het initiatief naar zich toe, verwierf weer snel een kleine voorsprong, bleef lange tijd een lichte voorsprong vasthouden tegen de verbeten strijdende koploper in de achtervolging. En dan sta je daar als MIC nog zo goed te spelen en dan komt Venlo met enkele individuele staaltjes van knap handbal toch weer aanhaken en dan sta je zomaar opeens op een 18-17 achterstand tegen Venlo.

In de laatste "one hundred and eighty" seconden bleef het ongemeen spannend, Britt scoorde de 18-18 na een einzellaction over rechts, Renee met een knappe actie over links zelfs nog de 18-19 voor MIC, maar Venlo kwam wederom terug , 19-19. Dus werd het weer “billen knijpen” tot het einde. De beide supportersgroepen zweepten de teams op.

De laatste spectaculaire, zinderende en zenuwslopende seconden kwam MIC nog in balbezit, maar het lukte niet meer te scoren. Alles wat Venlo was, slaakte een zucht van opluchting bij het eindsignaal. Toch nog een puntje behaald. De soeverein en onverslaanbaar lijkende koploper Cabooter Group Handbal Venlo werd door MIC zeer knap het eerste puntverlies toegebracht. In de kantine werd nog enige tijd nagepraat en de complimenten van het Venlo-publiek voor het MIC-spel werden in ontvangst genomen. Een meer dan uitstekende prestatie van het MIC-TEAM.

Een vlot herstel toegewenst aan Britte !!

Doelpuntenmakers: Femke 6x, Peggy 4x, Joyce 3x, Lisa 2x, Britt 1x, Demi 1x , Elise 1x en Renee1x

LimMid C1 – MIC C1 (14-34)

Vandaag stond de nummer 5 op het programma. Dan zou je denken, kat in het bakkie. Maar de vraag die iedereen bezig hield was, hoe komen onze meiden uit de kleedkamer. Hoe hebben ze het pijnlijke verlies van vorige week verteerd. Het antwoord kwam snel, binnen een vloek en een zucht lagen er 3 in het netje. Bij LimMid dan wel te verstaan. Dat zag er dus goed uit. Even mocht LimMid ruiken aan de aansluitingstreffer, toen het 4-6 werd. Het bleef bij ruiken. Men wist maar geen raad met onze 3-2-1 verdediging, mede door  goed overnemen van onze meiden. De tweede helft werd pijnlijk voor LimMid. Onze meiden hadden de fastbreak hervonden. Ondanks het feit dat de passes soms wat slordig waren liepen we snel uit. Sommige meiden van LimMid werden tot tranen geroerd van ons dominante spel. Gênant werd het toen Merel, onze gaolie, vanuit een 7 meter de 28-ste erin prikte.  Fijn om te zien dat de vechtlust weer terug was evenals  de wil om te winnen. Nu nog wat aan de concentratie en balvaardigheid werken. Jullie zijn keigoed op weg om kampioen te worden. Jullie hebben dat helemaal zelf in de hand. Blijf gefocussed en jullie zullen de beloning krijgen die jullie verdienen. Vandaag is weer een grote stap gezet, het doelgemiddelde werd mooi opgekrikt.

De treffers van deze week: Luna (10), Silke (6), Anouk (6) , Luka (5), Noa (5), Lynn (1), Merel (1).

DC2

Het gevoel hebbende, net terug te zijn van de vorige wedstrijd over de grens, vertrokken we zondag ochtend 10 uur alweer richting België, dit keer was Overpelt de tegenstander. Al bij vertrek hadden we het erover geen zin te hebben om 1 uur heen cq. terug te rijden, en zonder punten terug te keren. Aangekomen in een prachtig complex lag er al een lege hal op ons te wachten. Echter onze meiden hadden het nog veel te druk om een gedegen warming up te doen; de één moest plassen, de ander drinken halen en een derde en vierde zaten in een verkeerde zaal (toch Lara en Nina???). Deze klungelige warming-up zagen we dan ook zeker terug in het eerste kwartier van de wedstrijd, achterstand 8-2. Volgens mij hadden we de bal in deze fase vaker op de voeten gekregen, dan dat we hem gevangen hadden. Echter toen kwam de ommekeer en zetten onze meiden een aantal leuke aanvallen op, ruststand 9-5. Tijd voor sinaasappels en pep-talk in de rust. De tweede helft liet een compleet andere MIC C2 zien, een team dat volledig voor elkaar werkt en knokt, waarbij doelvrouwe Irene bijna onpasseerbaar bleek. Binnen 10 minuten hadden we de stand recht getrokken en liet de klok 10-11 zien in ons voordeel. Niets of niemand kon ons nog tegenhouden en de ballen vlogen er op de meest puike manieren in. Ergens in deze periode maakten de coaches nog gebruik van hun eerste “Time-out” kaart, welke prima uitpakte.  Bij de stand 14-19 maakte Isa het 20ste doelpunt, hetgeen helaas afgekeurd werd. Toch vonden we dat bitterballen zeer zeker verdiend werden, en tja Fiona en Sharron de bal van Isa heeft er toch ingezeten, dus….. Zo gezegd zo gedaan, onze meiden werden op maar liefst 70 snacks getrakteerd!!! Dank hiervoor. Anne, Dajenka, Danique, Fleur, Irene, Isa, Jennifer (mentale steun) Kyra, Lara en Nina: top prestatie geleverd! Publiek: bedankt voor de positieve support.

ESC DE2 -  MIC DE1

Onze meiden hadden er zin in, eerste helft stond Venië in ons doel!

In eerste minuut scoorde ESC al, maar Anne scoorde de eerste voor gaol voor MIC.

Derde minuut was het weer raak voor ESC. Venië keepte super en hield dan ook de ene naar de andere poging van de tegenpartij tegen! In de zesde minuut stond het

4-2 door een mooi doelpunt van Lieke. Ondertussen in de achtste minuut een verdient doelpunt van Nina, de stand was toen 5-3. Ondertussen scoorde de tegenpartij regelmatig. Pas in de twaalfde minuut scoorde wij weer dit maal door Lieke! In de rust stond het 12-4! In eerste minuut van de tweede helft scoorde Anne 12-5. De tegenpartij  kreeg het wat moeilijker omdat onze dames beter verdedigede,  maar ondanks dat Floor goed keepte kreeg zijn verschillende doelpunten in het net! Juna maakte in de tweede minuut van de tweede helft toch nog een mooi doelpunt, het stond in de derde minuut 15-6. De tegenpartij scoorde keer op keer,maar door Anne en Venië stond het in de vierde minuut 17-8. Daarna scoorde Venië in de vierde minuut nogmaals, de stand was toen 17-9! Nina was degene die  scoorde in de zesde minuut, we stonden goed te spelen. In de achtste en tiende minuut scoorde Venië wederom, de stand was toen 20-12!! En in tiende minuut scoorde Venië alweer dus toen was de stand 20-13. In de dertiende minuut scoorde Juna met een mooie goal, de stand was toen 22-14! En in de dertiende en veertiende minuut scoorde Anne wederom twee keer, toen was de stand 22-16! In de zeventiende minuut scoorde Venië voor de 26-17e goal! Venië scoorde het laatste doelpunt voor ons. Hiermee kwam de eindstand op 28-17, ondanks dat onze dames elkaar steeds beter weten te vinden!

Wedstrijdverslag NoavE1-MIC E2

Tja wat moet je over deze wedstrijd schrijven. Was het een rugbywedstrijd of was het een handbalwedstrijd? Ons meidenteam bestaande uit Arya, Jill, Bente, Ruby, Sterre, Maud, Fleur, Nika en Sjuulke lieten mooi samenspel zien. De eerste helft was er goed keeperswerk van Sterre en mooie aanvallen van Arya en Maud. Na de 1-0 maakte Fleur de terechte gelijkmaker. De jongens gebruikte bijna fysiek geweld tegen onze meiden en door het ‘niet fluiten’, kregen we minstens drie strafworpen niet toebedeeld.  Met de stand 2-1 gingen we de rust in.

Het begin van de tweede helft was niet beter. De trainers van de tegenstander en de scheidsrechter lieten het onsportieve gedrag van hun jongens steeds toe waarop onze trainer besloot in te grijpen. Na enig tumult kon de wedstrijd doorgaan. Onze meiden gaven niet op en probeerden de jongens toch te trotseren. Helaas mocht het niet baten en ondanks het goede keeperswerk van Arya en nog een paar mooie worpen op de goal van Sterre werd het uiteindelijk 7-1.

Teleurgesteld maar ook een beetje boos verliet MICE2 het veld maar we weten zeker dat ze de volgende wedstrijd weer met volvertrouwen tegemoet kunnen gaan zien gezien hun inzet van vandaag.

Sittardia E1-MIC E1

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Sittardia op het programma. Na de verloren wedstrijd van zaterdag waren de meiden erop gebrand om weer een goede wedstrijd te spelen. En dat was vanaf het begin van de wedstrijd ook goed te zien. De stand ging tot 5-5 gelijk op met goals van Britt Nina Lieke en twee afstands schoten van Venië op een lege goal van de tegenstander. Ondanks een uitstekend keepende Iris en enkele discutabele beslissingen van de jeugdige scheidsrechter werd de ruststand bepaald op 7-5. Vervolgens gingen de meiden na de pauze door waar ze in de eerste helft mee begonnen waren. Namelijk de tegenstander onder druk zetten. Er waren zelfs enkele jongens van de tegenstander die met tranen in de ogen op het veld stonden omdat ze niet het spel konden spelen wat ze graag wilden en de doelpunten die ze constant tegen kregen. Het spel ging lekker op en neer met goals aan beide kanten.Door goals van Iris Lieke Silke  2x Anne 2x Nina en 2x Venië werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 17-14. Helaas volgens het scorebord geen overwinning maar door de passie en overtuiging die de meiden vandaag hebben laten zien voelde het wel zo. Ook mooi voor de beide trainsters Elly en Claudia om te zien dat al hun moeite en inzet om deze groep iets bij te brengen vruchten begint af te werpen. Meiden vooral zo doorgaan en vandaag hebben jullie laten zien niet onder de indruk te hoeven zijn van een stel jongens als tegenstander. Volgende week weer zo spelen als vandaag en dan komen die overwinningen wel weer!!!