week 1704

week 1704

Donderdag 18-1

Beker DS3           Bevo DS3            MIC DS3                              34-19

Beker DS4           MIC DS4              Rapiditas DS2                    22-25

DD1       Gemini D2          Mic D1                                                 15-7

DE2        Margraten E1# MIC E2                                                 6-7

DD1       MIC D1#              Zwart Wit D1                                     11-9

DE1        MIC E1                  BFC E1                                                 10-10

DD2       MIC D2                 Born D3                                              18-9

DC2        MIC DC2#           Vilt/Be Quick DC1#                         11-16

DS2        MIC DS2              De Sprint DS1                                   29-25

DS1        MIC DS1              Groessen DS1                                  32-14

HS1        MIC HS1              Brunssum HS1                                  24-17

DS3        MIC DS3              Esia/Adio DS1                                   17-7

DC1        BSAC DC1#         MIC DC1                                              26-15

DA2       MIC DA2              ESC'90 DA1                                        25-27

DS4        MIC DS4              SVVH DS1                                           11-23

DA1       MIC DA1              Savosa DA1                                       21-20

M.I.C. 1 – Groessen  32-14 (19-6)

In een goed gevulde Polfermolen was na tien minuten de wedstrijd in feite al gespeeld. De nummer laatst in de stand, Groessen, keek toen al tegen een 7-2 achterstand aan en kon het tempo van de thuisclub niet bijbenen.

Onder aanvoering van de vlot scorende Georgie en Gwen werd het verschil alsmaar groter dat bij rust stopte met een 19-6 stand.

Na de spreekwoordelijke thee ging MIC vrolijk verder. Coach Marcel kon iedereen speelminuten laten maken en de vier A-speelsters die inmiddels in het veld stonden, lieten hun coach niet in de steek. Ook zij pikten hun doelpunten mee.

Zo kon er goed geoefend worden op nieuwe systemen want volgende week in de topper tegen Arnhem zal het van een ander kaliber zijn.

Jammer dat er in de laatste tien minuten nog wat (teveel) tijdstraffen vielen want dat zorgde voor een rommelig einde. Demi trok zich daar niets van aan want zij scoorde het 30e doelpunt voor M.I.C. en dat betekend bitterballen voor het hele team.

Ook nog te vermelden is dat doelvrouwe Aniek in de tweede helft twee 7-meters stopte.

Doelpunten: Georgie 8, Gwen 7, Ilona 6, Manon 4, Joyce 2, Demi 2, Michelle 1, Pia 1, Yentl 1

M.I.C. 2 – de Sprint  29-25  (14-14)

Na de zeperd van vorige week tegen Someren was dames 2 uit op revanche en daar moesten de dames uit Deurne de dupe van worden. De start was voor de thuisclub maar bij een 7-3 voorsprong werd er onzorgvuldig om gesprongen met de kansen. Het geloof in eigen kunnen verdween en dat gaf de Sprint de gelegenheid om dichterbij te komen, mede door het slecht verdedigen en veel verkeerde passes aan M.I.C. zijde. Vlak voor het rustsignaal viel de gelijkmaker en kon opnieuw begonnen worden.

In de tweede helft gaven beide teams elkaar niets toe en via tussenstanden van 16-16, 19-19 en 22-22 begon men aan het laatste tien minuten. De gezusters Perez gaven toen het goede voorbeeld. Verdedigen tot het randje en aanvallend een honderd procent score van de geboden kansen. Hierdoor knakte de weerstand van de Sprint en kon M.I.C. alsnog het laken naar zich toetrekken.

Doelpunten: Dorianna Perez 6, Aileen Collombon 6, Martina Perez 5, Susan Knols 4, Dian Gerards 3, Lieke Sprokel 3, Claudia Brauers 2,

Heren SR

Vandaag moesten de heren van MIC tegen de mannen uit Brunssum.

Na dat we vorig jaar uit hadden verloren bij de mannen uit Brunssum hadden we nog iets goed te maken met hen.

De eerste 10 mintuten ging het gelijk op en bleef het 2-2 maar na 30 minuten gespeeld te hebben stonden de heren van MIC voor met een tussenstand van 12-6.

De tweede helft kwamen de mannen van Brunssum een beetje terug maar dankzij de vele doelpunten van frank hebben we de eerste overwinning binnen gehaald met een eindstand van 24-17.

MIC A1- Savosa A1   21-20

Vandaag alweer een thuiswedstrijd ditmaal tegen mede-suptopper Savosa. Het ferme fluitsignaal voor het begin was nog niet gedoofd (en hier zou het niet bij blijven vandaag) of de Savosa-aanhang kon al juichen, want na 7 seconden prikten de gasten de openingstreffer al binnen. MIC had echter maar een kleine 40 seconden nodig om langszij te komen (1-1). MIC ging vervolgens volledig “los”, domineerde en overtroefde Savosa met goed spel en dodelijke breaks en liep eenvoudig uit tot 10-3 en niets leek M.I.C. te deren. Hoewel het op “koldorieke” wijze afgaan van de zoemer zo ruim vóór de rust nog voor de nodige consternatie en behoorlijk wat tegendoelpunten zorgde. Ruststand ondanks alles 11-9 voor MIC. Na de rust pakte MIC aanvankelijk de draad weer op en bouwde de voorsprong weer uit tot 14-9. Het resterend deel van de wedstrijd werd echter rommeliger, chaotischer, hectischer en het ferme fluitje klonk nog scheller en dominanter dan voorheen. Dat kwam zeker het spel en de gemoederen niet ten goede. Savosa wist daar het beste mee om te gaan en knokte zich met enkele knappe staaltjes handbal terug in de wedstrijd. Ook het publiek en de ghostwriter voelden bij vlagen overhitte emoties door de aan beide kanten bij tijd en wijle dubieuze opgelegde tijdstraffen, die duidelijk de wedstrijd leken te gaan beïnvloeden, zeker toen Savosa in de laatste minuut op 20-20 kwam en met 2 spelers meer op het veld stond dan MIC. Maar toen…..stond MIC nog een keer op met de moed der wanhoop , knokte zich naar voren , sprak de laatste krachten aan en Demi scoorde, maar het zo gewenste voordeel van de scheids bleef uit. Geen doelpunt dus. Gedecideerd wees hij naar de 7 meterstip. Alle lof voor Femke die vervolgens met alle druk op de schouders 4 seconden voor tijd het vonnis over Savosa kon voltrekken en dat ook met volle overtuiging deed en zo matchwinner werd met de 21-20 voor MIC. Jammer dat MIC het uitstekende spel van de eerste 20 minuten niet kon volhouden, maar bijzonder knap dat het in deze thriller tot de laatste seconde heeft geknokt en de verdiende overwinning heeft weten binnen te slepen. Wat een knappe teamprestatie!

Doelpuntenmakers: Demi 8x, Femke 3x, Gwen 3x, Joyce 3x, , Britte 1x, Danique 1x, Elise 1x en Peggy 1x.

BSAC C1 – MIC C1 (26-15)

In Maasbree stond vandaag de topper op het programma, wij tegen de nummer 2. De eerste wedstrijd hadden we met 1 puntje verschil gewonnen, dus de spanning was om te snijden. De jel van BSAC voorspelde niet veel goeds. Agressief, super geconcentreerd, de dames van BSAC hadden er zin in. Onze dames zaten anders in de wedstrijd, of beter gezegd niet. BSAC wist telkenmale te overbluffen  met snel combinatiespel en zeer wendbare aanvallers. Onze meiden konden hun eigen spelletje maar niet vinden. De wil om te winnen leken ze thuis vergeten. Het vuur, de passie waar was ie toch gebleven. De meegereisde wissels van de C2, Kyra, Fleur en Isa wisten door hun invalbeurten iets van pit over te brengen. Maar de wedstrijd was eigenlijk al vanaf het eerste fluitsignaal gespeeld. We bleven achter de feiten aanhollen, de achterstand nagenoeg onoverbrugbaar. De vele 7 meters werden gemist, evenals vele andere kansen. Het was dan ook stil in de kleedkamer. Stof tot nadenken. Laten we hopen dat we van de laatste wedstrijd tegen BSAC een waardige kampioenswedstrijd maken. In de tussentijd dan wel het doelgemiddelde opkrikken dames! Even kopjes laten hangen mag, verliezen is niet leuk maar wel leerzaam. Trek jullie lessen en volgende week herpakken we ons. Ik weet het zeker! De treffers van de week: Luna (4), Noa (3), Inge (2), Anouk (1), Silke (1), Sanne (1), Janique (1), Luka (1), Lynn (1).

MIC D1  - Zwart Wit D1  11-9 (4-5)

Na de zwaarbevochten nederlaag midweeks tegen Koploper Gemini, moesten onze meiden amper twee dagen later alweer aan den bak. Nu tegen  instromer Zwart Wit uit Oirsbeek. Dit jongensteam, pas aan de competitie toegevoegd, moest verslagen kunnen worden indien dezelfde inzet en bezieling aan den dag gelegd kon worden. Wel zonder topkeepster Veerle, en zonder de zieke speelster van het jaar Jacky. Dat wel. De eerste helft was het spel redelijk tot goed, alleen de kansen werden niet benut. Gelukkig hield Nina als stand-in keepster haar ploeg op de been (heeft ze van haar moeder/red.) maar ook zij kon niet voorkomen dat op de valreep van de rust tegen een 4-5 achterstand werd aangekeken. In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt, ook door een paar tactische omzettingen van de leiding. De wedstrijd werd in handen genomen en het bleef spannend tot aan het einde toe. Gelukkig werden nu meer kansen verzilverd, hetgeen uiteindelijk leidde tot een verdiende 11-9 overwinning. Frans kon alweer de bitterballen in het vet gooien. Een mooie teamprestatie van onze meiden die zonder 2 aanwezige topspeelsters zich van hun beste kant lieten zien. Ze vochten als leeuwinnen. Het idee werd opgevat door de ouders om zich allemaal op de rug een leeuwin te laten tatoeëren. Dit werd later onder het genot van een Juupke omgevormd tot de kop van Frans. Ook werden plannen voor een trainsters-vader weekend geconcretiseerd, waarover later meer. Ja het is me allemaal wat, tot slot waren de doelpunten van Femke van een ongekende schoonheid, en extra complimenten voor Nina. Dames perfisia en volgende week weer knallen! Doelpunten: Tessa (6), Fabienne (3) en Femke (2).

MIC E1 tegen BFC E1, thuiswedstrijd.

Vandaag moesten wij tegen BFC. De training vooraf deze wedstrijd werd ons vooral verteld dat snelheid en felheid wel een puntje is. Dus in het kleedlokaal is dit ons nogmaals toegefluisterd dat we vandaag van onze snelheid gebruik moesten maken. Gelukkig ging het deze wedstrijd best goed. We hoopten zo ontzettend dat we eens een wedstrijd weer zouden winnen. In de shirtjes-tas ligt een zak snoep. Als we winnen krijgen we een snoepje achteraf, daar hadden we wel zin in.

Tijdens de wedstrijd was de scheidsrechter Kolderieke best streng, maar hij probeert ons wel wat bij te leren. Zo stonden we te vaak te verdedigen met de hakken op de cirkel en dat mag niet meer met de nieuwe spelregels. In de tweede helft ging dat beter.

Er is zelfs een moment geweest dat we even voorstonden, verder ging de score gelijk op. In de rust werd de keepster Nina (die het super deed) gewisseld met Britt, zij is echt een keepertje. Iedereen stond op verschillende posities. Af en toe op de bank om de steken in de buik te laten zakken en op het laatst nog een enkelblessure van Venië.

Het was heel spannend. We hadden balbezit en nog een paar seconden te spelen. We riepen allemaal, gooi de bal, nog maar 5 seconden. En echt in de laatste seconde gooit Lieke een superbal hoog in het doel en we eindigen met gelijkstand 10 - 10. Gelukkig zijn in het kleedlokaal de snoepjes eerlijk verdeeld, want we vonden dat we dat echt hadden verdiend.

DE2

Margraten - MIC E2

Aanvoerder vandaag is Juulke en Arya start in het doel.

De 1e aanval is er meteen een goede kans voor Juulke. Oei, bijna....! Er wordt veel en goed samen gespeeld waarin soms de goal even wordt vergeten. In de 3e minuut volgt de eerste goede redding van Arya waarna toch de eerst goal voor Margraten volgt, 1-0!

Na een snelle aanval met Maud en Nika komt Fleur in de 5e minuut voor de keeper en scoort.

Met Ruby op de rechter hoek volgt een goede kans. Helaas net naast. In de tegenstoot scoort Margraten de 2-1. Jill scoort daarna bijna vanuit de linker hoek met een mooi boogballetje. Net over, maar een goede aanval. Fleur scoort vervolgens de 2-2. Ook de poging van Jill om op 2-3 wordt door de keeper voorkomen. Daarna komt Benthe vrij op de cirkel maar is net te laat om op doel te kunnen gooien.

Met een harde worp komt Margraten op 3-2.?Wederom een goede aanval via de rechter hoek. Benthe op Fleur en... 3-3! Nika loopt goed vrij en scoort vervolgens bijna vanaf de linker hoek.

De tweede helft komt Juulke in de goal en meteen een goede redding. Pascal zet de dames weer even neer nadat er wat onrustig wordt gespeeld. Twee flitsende aanvallen van Margraten zorgen voor 5-3.

Nadat Ruby vanuit de cirkel maar net naast gooit maakt Fleur er toch 5-4 van. Er wordt wederom goed samen gespeeld wat leidt tot de 5-5 door Arya. En jawel... Fleur zorgt ervoor dat MIC op een 5-6 voorsprong komt, meteen gevolgd door de 6-6 van Margraten. Nog 2 minuten! Op de paal, balverlies, goede redding ..... LET OP!!!! 30sec nog, de bal gaat naar Fleur en: 6-7! Yeahhhh, Gewonnen!! Een verdiende overwinning.