HS1 MIC HS1 Eksplosion'71/ Handbal Venlo HS3 22-27

DA2 MIC DA2 Eksplosion'71/Handbal Venlo DA1# 37-20

DS4 MIC DS4 ESC'90 DS2 22-14

DA1 MIC DA1 Habo '95 DA1# 18-11

MIC 1 – Pacelli 1  24-20  (11-8)

Ondanks code oranje was Pacelli naar Meerssen afgereisd en knoopte er meteen een overnachting aan vast als teamuitje. De lange reis had hun extra gemotiveerd om de punten mee naar Zieuwent te nemen zodat het niet voor niets was geweest.

Als een TGV schoot men uit de startblokken en voordat MIC het goed en wel in de gaten had  keken ze tegen een 1-5 achterstand aan.

Joyce scoorde fraai 2-5 maar het thuispubliek had er een hard hoofd in dat deze wedstrijd in Meerssens voordeel eindigde. Zeker toen het 3-7 werd en nog maar tien minuten in de eerste helft te spelen waren.

Coach Marcel Idink deed defensief een aanpassing en dat leverde resultaat op. MIC kreeg de geest en nog voordat het rustsignaal klonk was de achterstand omgebogen in een voorsprong, 11-8.

Het eerste doelpunt in de tweede helft was van Pacelli maar dat deerde MIC niet.

Door Marcel Idink is MIC een vechtmachine geworden dat die niet weet van ophouden. Zelf gaat hij tot aan het randje en dat slaat over op het team. Zo ook nu.

Met soms fraaie aanvallen en goede afronding werd de druk op Pacelli gehouden en al konden de Achterhoekers enkele malen naderen tot 2 doelpunten, de punten bleven in Meerssen.

Het publiek toonde waardering voor deze prestatie en beloonde speelsters en staf met een welverdiend applaus.

Doelpunten:Gwen 4, Ilona 4, Svenja 3, Manon 3, Yentl 3, Michelle 2, Georgie 2, Pia 1 en Joyce 1

De Heren Senioren van MIC.

De heren van MIC begonnen het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Explosion'71. Wat we nog wisten van de vorige keer was dat we in de eerste helft ons enigzins lieten overrompelen en dat we de tweede helft hadden laten zien dat we eigenlijk toch best goed partij konden geven aan deze tegenstander. Met deze wetenschap in ons achterhoofd begonnen we met attent spel en een goede opbouw aan deze pot. We liepen meteen uit naar een 3-0 voorsprong. Daarna was Explosion ineens wakker geworden en begon het tegen offensief. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Maar met gevarieerde en verassende spel combinaties wist MIC de eerste helft naar zich toe te trekken. Ruststand was 11-10 voor de heren van MIC. De tweede helft waren we van plan om dit goede spel vast te houden met eventueel nog betere benutting van onze kansen. Na 10 minuten in de tweede helft bleek echter dat Explosion het tactisch plan had gewijzigd waar wij niet meteen antwoord op hadden. Met veel druk vanaf de hoeken begon de tegenstander te scoren vanuit verschillende posities. Daarentegen haperde de schore-machine van MIC, met veel pech en met schotten die rakelings hett doel misten of op de paal belandden. En bovendien werd er een paar keer onnodig balverlies geleden met genadeloze teggen-breaks tot gevolg. Explosion sloeg een gat van 6 doelpunten dat MIC in de laatste 10 minuten voor tijd moest proberen te dichten. Een paar tactische wissels zorgden ervoor dat MIC zich enigszins herstelde. De achterstand werd teruggebracht naar 4 doelpunten. Echter in de laatste minuten werd er weer te gehaast gespeeld waardoor MIC niet verder kon doorstoten. Bij het laatste fluitsignaal moesten de heren van MIC helaas genoegen nemen met een 22-27 eindstand. Het had zo mooi kunnen zijn om met winst het nieuwe jaar te beginnen. Maar desalniettemin een goede pot met weer wat mooie leermomenten richting onze volgende wedstrijd. Het idee hoe we een wedstrijd naar ons toe kunnen trekken is er. Nu alleen nog volhouden tot het einde van de wedstrijd.

MIC A1- HABO A1  18-11

Vandaag het begin van de 2e seizoenshelft en de eerste match na “New Year’s Day”, met alle beste wensen en (sportieve) voornemens voor 2017, een goede gezondheid en dus blessurevrij blijven. Onze tegenstanders HABO meldden zich al tijdig voor een “zondag in het Zuiden” op natuurijs. In het land van  Boekel had MIC al eerder dit seizoen ruim gewonnen, dus vandaag moesten de punten ook in de door Frans warm gestookte Marsana-sporthal blijven. Maar dat het niet meevalt, zo vanuit de vrieskou de pannen van het dak te spelen, bleek al snel. Een stroeve eerste helft voltrok zich , waarin HABO gewoon meedeed om de punten en MIC in de “Code Oranje-fase” werd gebracht. MIC begaf zich in die fase op glad ijs en moest “klunen” om grip op de wedstrijd te houden. Dat lukte net. De magere voorsprong met rust van MIC bedroeg 8-7. Het kon echter nog altijd “vriezen of dooien” in de 2e helft. Toen al vrij snel de MIC-voorsprong uitgebreid werd naar 9-7, bleek het ijs niet alleen buiten, maar ook binnen gebroken. De MIC-verdediging stond net wat beter en de “ hoeken en de cirkel” werden door MIC nu wat beter en gerichter in het spel betrokken en dat wierp zijn vruchten en doelpunten af. Met een 18-11 overwinning werd uiteindelijk de eindstreep gehaald, moeizaam maar verdiend. Dat wel. Terwijl onze sportieve Brabantse tegenstanders opnieuw de schaatsen onderbonden en terugkeerden naar het land van “de deurzakkers”, kon MIC A1 de eerste punten van 2017 vieren bij “Frans & friends”  in het “Thialf van het Zuiden” bij de nieuwjaarsreceptie.  Doelpuntenmakers MIC:  Femke 4x, Joyce 4x, Demi 3x, Peggy 2x, Britte 1x, Danique 1x, Gwen 1x, Lisa 1x en Renee 1x.

MIC DA2 - Eksplosion'71/Handbal Venlo DA1

na een korte winterstop werd vandaag de competitie hervat tegen Venlo. Op papier niet de sterkste tegenstander in de poule.

Ze staan nog puntloos onderaan de ranglijst met gemiddeld ca. 30 tegendoelpunten per wedstrijd.

De dames begonnen echter gespannen, er was niet getraind in de kerstvakantie, hoe zou dit uitpakken in de wedstrijd ?

Het begin was dan ook een beetje stroef. De yell was wat schuchter. Waren het de wafels,  of was men nog wat van slag van het kobalt-koldo blauwe 3 delig pak van de trainer?

Binnenkort wellicht ook in oranje te verkrijgen bij ROVI, ik zie hier wel een markt voor…

De machine kwam langzaam op gang, Venlo kon in het begin nog even bijblijven, maar via snelle aanvallen  - soms werd in 3 passes al het doel van de tegenstander bereikt -  mooie individuele acties, goedlopende breaks, scores vanaf de hoeken, goed vrijlopen aan de cirkel en goed keeperswerk  kon MIC uitlopen naar een ruime voorsprong bij rust van 17-7.

Enkele seconden voor rust werd er nog een grote kans op 18-7 gemist, omdat onze verzorger werd afgeleid doordat op de grond zijn laatste ontbrekende verzamelplaatje van zijn plakboek lag. Maar deze actie  werd hem snel door Koldo vergeven.

Na rust werd het spel weer opgepakt, Venlo stribbelde nog even tegen, maar de einduitslag van 37-20 gaf een duidelijk beeld van de wedstrijd weer.

Zelfs de schrijver van dit stukje heeft al heel wat handbalwedstrijden bezocht de afgelopen jaren, maar een dergelijke hoge uitslag heeft hij ook nog niet meegemaakt en voelde een lichte kramp opkomen in zijn rechterhand agv het bijhouden van de score.

M.u.v. keepster Lara had iedereen gescoord, Julie 9,Veerle 8, Emma 6, Lonneke 3,  Fee 3, Sem 2, Zoe 2, Cecile, Ellen Joelle en Lara P allen 1.

Dames proficiat, een mooi begin van het nieuwe jaar!

DC2

Afgelopen zaterdagmiddag speelden we een wedstrijd tegen ESC in de Polfermolen.

Er zijn veel penalty’ s uitgedeeld maar bleven in de minderheid. De eerste helft ging minder goed en de tussenstand werd 7-14 voor ESC. De tweede helft ging beter maar we kwamen niet dichterbij dan 16-25.

MIC D1  - Olympia/Esia D1  15-5  (8-1)

In de thuiswedstrijd in de Polfertse molen (Frans moest afwassen/red.) werden de kalkoen en de kerstkransjes eraf gerend. Altijd wennen na zo’n kerstreces maar de start was als vanouds erg vliegend. Een snelle 3-0 voorsprong kwam de hele wedstrijd niet meer in gevaar. Veerle keepte weer een puike wedstrijd. De eerste helft zat het redelijk goed in elkaar, zowel verdedigend als aanvallend. De rust werd als zo vaak freewheelend gehaald met een 8-1 voorsprong. Na rust haperde de aanvalsmachine en ook verdedigend liet men enkele steekjes vallen. Toch aandachtspuntjes voor de coaches omdat dit ook vaker gebeurt. Onze meiden vergeten dan door te drukken en missen dan teveel kansen. Al moet gezegd worden dat die vaan us een keertje of 8 de lat of paal raakten. Wellicht een concentratieprobleem? De coaches kunnen er in elk geval deze week op training mee aan de slag. Volgende week geen wedstrijd omdat de kampioenskandidaat niet durft. Komt dan goed uit. De beste wensen overigens nog voor 2017!! Kump Good. Doelpuntenmaaksters deze week: Fabienne en Jacky (4), Tessa (3) en Ila, Puck, Bente en Maddy (1).

DD2

Glijdend de Polfermolen in voor een ‘ thuis’ -treffen met de D4 van ESC’90. Robin J. was de keeper in de eerste helft.  De score werd al snel geopend door Lieve na een strafworp door een overtreding op Sam. Daarna kreeg de keeper van de tegenpartij het erg druk. Er volgende doelpunten van Chloe, Lieve, Floortje, Loeke, Lindy (2x), Yzee. Verrassend was de gele kaart was Robin C (die kenden we nog niet). Ruststand: 8-1.

In de 2e helft stond de jarige Lotte in het doel. Loeke opende de score. Maar ook ESC kreeg meer vat op het spel en kon scoren in de 2e helft, o.a. uit een strafworp.  Het gaat te ver om elk doelpunt apart te noemen want de dames van MIC hadden de smaak goed te pakken. Ook de hoek op links waar Sam stond werd beter gevonden. Loeke (4x), Floortje (2x), Lindy (2x), Sam (2x),  Robin C (3x), Lieve, Yzee vonden allemaal het doel. Tot de laatste seconde bleef de wil om te scoren. Eindstand 23-8. Een mooie start in het nieuwe jaar! Dat belooft nog wat!

Wedstrijd Gemeni- MIC E1

Eerste helft keepte Lieke, had een paar mooie reddingen, maar de tegenstander scoorde erop los en was gewoon een maatje te groot!

Venïë scoorde het eerste doelpunt voor ons en daarna nog Britt en Floor!

Gemeni was veel te goed, maar onze dames bleven strijden! In de rust stond het 14-3! Na de rust stond Britt in het doel. De tegenpartij walste echt over onze meiden heen! Iris, Venïë, Lieke, Juna en de laatste 3 doelpunten aan onze kant waren van Nina! De eindstand 28-10!!