DC1        HandbaL Venlo DC1       MIC DC1                              19-26

DD2       MIC D2                                 LimMid D3          8-5

DC2        MIC DC2#                           LimMid DC3       20-13

DS2        MIC DS2                              BSAC DS1            26-24

DS1        MIC DS1                              Havas DS1           18-19

DE2        Brunssum E1#                   MIC E2                  13-4

HS1        MIC HS1                              Optimo HS2       19-27

DS3        MIC DS3                              Optimo DS1       19-18

DA2       MIC DA2                              Minor DA1#       19-19

DS4        MIC DS4                              Vios (H) DS2       13-17

DA1       MIC DA1                              Nieuwegein DA1             12-19

M.I.C. 1 – Havas 1          18-19 (10-9)

Na de goede prestatie van vorige week tegen Lettele wilde MIC ook koploper Havas beentje lichten. Dit lukte net niet want de wedstrijd duurde 4 minuten te lang.

De eerste helft ging gelijk op, geen van beide teams kon meer dan 2 doelpunten uitlopen zodat de rust inging met een kleine voorsprong voor MIC.

In het tweede bedrijf kon de thuisclub die kleine voorsprong vasthouden maar bij 17-17 ging het steeds moeilijker. De kansjes die men kreeg werden niet verzilverd terwijl doelvrouwe Aniek alle zeilen moest bijzetten om haar doel schoon te houden. De klok kroop naar de zestig minuten toen Havas 17-18 scoorde. Een 2 minuten tijdstraf voor MIC betekende de genadeklap. In overtal maakte Havas de 17-19 en toen MIC weer compleet was bleek de tijd tekort om hier nog wat aan te veranderen. Al werd 20 seconden voor het eindsignaal wel nog de 18-19 gescoord.

De toeschouwers waren in de laatste wedstrijd van 2016 getuigen geweest van een spannende pot handbal. Goed gevochten maar helaas geen punten.

M.I.C. 2 – BSAC 1            26-24  (12-7)

De laatste thuiswedstrijd tegen laagvlieger NOAV had MIC een of day. Dat moest rechtgezet worden tegen het op de derde plaats bivakkerende BSAC. De opening was voor MIC dat vlot uitliep maar dit niet vast kon houden. BSAC kwam terug maar Dorianna  nam haar ploeg op sleeptouw zodat een ruime voorsprong bij rust op het scorebord stond.

Na de spreekwoordelijke thee ging MIC vrolijk verder en leek een royale overwinning in de maak. Dat liep toch nog iets anders want er sloop nonchalance in het spel. Langzaam verkleinde BSAC de achterstand en bij 24-21 kon het nog alle kanten op. Maar absolute uitblinkster Dorianna Perez stond, net als in de eerste helft, nu ook aan het roer om het schip veilig de haven in te loodsen. Met haar 14 treffers !!! deed ze de tegenstander zoveel pijn dat ze niet dichterbij dan 2 doelpunten konden naderen. Een puike overwinning die volgde nadat vorige week LimMid, een van de koplopers, ook al verslagen werd.

HS1 MIC vs Gulpen.

18 december 2017 was het zover, in alle vroegte treden de heren van MIC en Gulpen aan de sporthal in Meerssen. Al snel opent Gulpen de score en pas bij een 0-3 achterstand vinden de Heren van mic het net.

Er volgt daarna een half uur van aansluitingstreffer op aanluitingstreffer. Zowel MIC als Gulpen weet maar niet uit te lopen. In de tweede helft zien we een ander beeld, Gulpen weet  vaker het net te vinden en binnen de mic gelederen instaan er wat frustratie.

10 minuten voor het einde van de wedstrijd verzuimt Mic het gat definitief te dichten en een spannende laatste fase van de wedstrijd in te gaan. Gulpen loopt uit en bepaald de einstand op 19-27 voor Gulpen.

MIC A1- Nieuwegein A1  12-19

Vandaag moet maar niet te lang stilgestaan worden bij deze wedstrijd. MIC A1 wilde graag, knokte, sjokte, zwoegde, maar het lukte vandaag allemaal net niet. Met opnieuw een niet geheel fitte selectie (Peggy trad ziek aan, Britt geblesseerd, Lisa nog niet medisch wedstrijdgerechtigd) viel het dus ook voor de fanatieke coach Miranda weer niet mee tegen de sterke(re) tegenstander Nieuwegein. Nieuwegein was gewoon beter vandaag, feller, sneller en fitter.

De 12-19 overwinning was gewoon verdiend dus. Doelpuntenmakers MIC: Femke 4x, Demi 3x, Danique 2x, Elise 1x, Gwen 1x en Joyce 1x.

Tijd om even terug te kijken naar de 1e helft van de competitie. Zo veel blessureleed op dit landelijke niveau kostte het MIC A1-team logischerwijs bloed, zweet en punten, maar het staat buiten kijf dat A1 toch zeer zeer aantrekkelijke partijen handbal heeft laten zien.

Met name de wedstrijden tegen de top 3-teams van Handbal Venlo , Vlug en Lenig en BFC, waren van een zeer hoog niveau. De 4e plek bij het ingaan van de winterpauze is dan ook zeer verdienstelijk in de gegeven situatie.

Gelukkig is er nu even tijd voor de speelsters van MIC A1 om weer wedstrijdfit te worden, zelf in de spiegel te kijken, frustraties weg te spoelen en de kop "leeg te schudden" en dan weer fris er tegenaan.

En dan zit er vast een mooie 2e seizoenshelft in het vat.

MIC DA2 – Minor DA1

Voor deze 4-punten risicowedstrijd werd de interim reporter weer ingeschakeld. Pen en papier liggen altijd op het nachtkastje paraat (..?) dus geen probleem.

Koldo had het gisteren al voorspeld, het zou weer een wedstrijd op het scherpst van de snede worden met veel fysiek spel.

De opstelling werd al via de app gedeeld, Koldo wilde niets aan het toeval overlaten, na een maximale score met 4 teams vorige week, moesten en zouden de punten in Meerssen blijven.

Dat fysiek spel  was nog zacht uitgedrukt. Bij Minor gingen enkele potige dames voorop in de strijd. Onze lichtvoetige dames hadden hier veel moeite mee en vlogen alle kanten op bij het verdedigen of liepen tegen een betonnen muur op in de aanval.

Desondanks scoorden we via mooie acties van Veerle en Lonneke 4 keer. Minor kreeg enkele 7 meters, onze dames hadden nog geen antwoord op het fysiek geweld, en  bleef in het spoor  : 4-4.

Daarna kwam een periode dat er enkele goede kansen door ons werden gemist om verder uit te lopen.

Het spel werd er niet vriendelijker op, de scheids had het druk met het uitdelen van 2-minuten straffen, gele kaarten en het bedaren van de coaches.

Ellen werd uit de wedstrijd getorpedeerd op de rechterhoek. Ellen heel veel beterschap, hopelijk valt het allemaal mee.

Via Veerle, Julie (links van de keeper is altijd prijs !)   en een sprongworp van Lonneke van wel 2 meter hoog, liepen we uit tot 8-5.

Er leek niets aan de hand, misschien was het de vuvuzela die Minor terug in de wedstrijd bracht, maar een paar minuten voor rust was de concentratie even weg en lieten we Minor terug komen tot een 8-9 ruststand.

Koldo arriveerde in de rust en nam de touwtjes over van Marcel. Marcel greep dit aan om de vizieren links en rechts nog eens goed aan te draaien.

De wedstrijd ging na rust gelijk op, de spanning was om te snijden. Via Lonneke, Emma en Fee werd het  14-14.

Trainers en supporters raakten oververhit, Rustaagh en Eric doe rustig moesten ingeschakeld worden.

Helaas leken onze jonge dames op het veld door alle geweld even van slag. 7 meters werden gemist, de tijdwaarnemer kreeg kramp in zijn handen en kon de straffenadministratie amper bijhouden.

Minor kon uitlopen tot 17-19 en leek met de winst naar Nuth te gaan.

Mic kon zich gelukkig herpakken, via Fee en Lonneke werd toch het meer dan verdiende gelijkspel behaald : 19-19.

De wedstrijd was geen voorbeeld van de ideale kerstgedachte, maar desondanks fijne feestdagen en een sportief en vredig 2017.

Handbal Venlo C1 – MIC C1 (19-26)

Weer een kilometervreter vandaag. Op naar Venlo, de finishing game van het jaar. De sfeerloze, aftandse hal was mede bepalend voor de kwaliteit van de wedstrijd. Onze meiden hadden het overwicht maar konden dit niet omzetten in sprankelend spel. De snelle breaks werden te vaak eigenstandig, door slechte passes, om zeep geholpen. Was het de keepster van Venlo die ook in het oranje was gestoken? Het zou zo maar kunnen. Maar als het wel lukt, nou dat stond het publiek ook op de banken. Strakke paas van Inge op Luka: Beng! Break naar de hoekspeelster Janique: Hoppa! Sterke Merle aan de cirkel gaf zichzelf menig verjaardagskadootje. Ook jarige Anouck bezorgde zichzelf en het team de nodige feestvreugde. Vliegensvlugge Inge glipte menigmaal er wonderschoon tussenuit: Hange! Fastbreak op opbouwster Maaike: Vissen maar keeper! Venlo liep achter de feiten aan, ondanks de behulpzame scheids. Gangmaakster Luna werd bijna opzettelijk uit de wedstrijd gewerkt. De beuk en de 2 minuten straf wisten haar echter niet te stoppen. Geinspireert door het EK verraste coach Ramos het team door een strategische “empty goal” in de wedstrijd te gooien. Als kers op de taart voor werd goalie Merel in de laatste minuut een 7 meter gegund die ze verzilverde. Top! Weer een mooie teamprestatie. De bal mag nu een paar weken in de kast. Prettige feestdagen allemaal. Ramos’ Angels: Luna (4 kerstballen); Luka (4 kerstballen); Janique (4 kerstballen); Merle (3 kerstballen); Maaike (3 kerstballen); Inge (3 kerstballen); Anouck (2 kerstballen); Noa (2 kerstballen); Merel (1 oliebol!).

DC2

Met de wedstrijd van de Nederlandse Handbal dames als voorbeeld gingen de meiden van de C2 gemotiveerd van start.

De verdediging stond prima en in de aanval ging Kyra helemaal los en scoorde een aantal mooie punten.

Ze nam de rest van het team op sleeptouw en op alle posities waren er mooie individuele acties te zien.

Keepster Irene had ook een prima dag en helaas kon zij niet de twee penalty's erin schieten die Koldobieke haar toewees maar dat mocht de pret niet drukken.

Het werd uiteindelijk een welverdiende 20-13 voor de C2 van MIC.

Doelpunten makers Kyra 8 , Nina 4, Fleur 3, Luna 3 & Dajenka 2.

MIC D2 - LimMid D3 8-5

Vandaag de wedstrijd tegen LimMid om de 4e plaats op de ranglijst.

De meiden van de D2 hadden vrijdagavond goed naar de Nederlandse handbaldames gekeken op het EK in Zweden.

Verdedigend stond het als een huis en net als het Nederlands handbalteam maakten we direct na rust het verschil.

We kwamen nog wel met 1-0 achter. Daarna werd er in de eerste helft maar weinig gescoord.

Dank zij Sam, die in de extra tijd van de eerste helft een strafworp tegenhield, werd er gerust met een 2-2 stand. De doelpunten kwamen van Yzee en Anouk.

Direct na rust kwamen de dames goed op stoom en liepen uit naar 5-2 door 2 knappe doelpunten van Lindy en een vrije worp van Louke over het muurtje.

LIMMID kwam nog terug tot 5-4, maar daarna liepen we snel uit naar 8-4. Yzee scoorde 2 keer en het laatste doelpunt kwam van Robin C.

In de 2e helft kreeg LimMid nog een vrije worp vlak voor het eindsignaal. Floortje, die net als Sam een dijk van een wedstrijd keepte, kreeg nog een ongelukkig doelpuntje tegen, waardoor de eindstand 8-5 werd. Hierdoor houden we LimMid achter ons en gaan als 4e in de stand de kerstvakantie in.

Prima wedstrijd gespeeld en een mooie revanche voor de nederlaag van vorige week.

was om te zien dat het Juna lukte om haar 1ste doelpunt te scoren! Britt
stond in de goal en hield een paar ballen mooi tegen. Nina scoorde nog 2x.
Maar helaas scoorde V&L  ook nog 12x

Einstand 17-5.

Dames E2 Brunssum-MIC
Vroeg uit de veren op de zondagochtend, is duidelijk niet besteed aan onze jongsten.
Voordat we goed en wel wakker waren, stond er al 6-0 op het scorebord. Gelukkig werkte Fleur de 0 weg met een mooie actie. Toch was het team van Brunssum, met maar liefst 5 jongens, duidelijk een maatje te groot. Ze liepen verder uit tot 10-1 met rust. Wel zo netjes om een speler uit het veld te halen, dit zorgde voor een andere tweede helft. Er was meer ruimte en toen het 13-1 stond, zorgden Maud, Juulke en Sterre voor een kleine inhaalrace. Helaas bleef de doelpuntenmachine daar ook weer steken. De hoekjes Benthe, Ruby, Arya en Nika liepen zich te pleures, maar werden niet voldoende gezien en aangespeeld, jammer. Gelukkig dat Jill super stond te keepen, waardoor ook Brunssum niet verder kwam dan 3 doelpunten in de tweede helft. Eigenlijk een gelijke stand dus in de tweede helft. Toch een kleine pleister op de wonden. Eindstand 13-4

Zaterdag 7 januari

13:00     DD2       MIC D2 ESC'90 D4

13:50     DD1       MIC D1#              Olympia/Esia D1#            VALKENBURG LB

14:40     DC2        MIC DC2#           ESC'90 DC2

19:00     DS2        MIC DS2              ESC'90 DS1

20:45     DS1        MIC DS1              Pacelli DS1