DD2       ESC'90 D5                            MIC D2                 5-13

DC2        BFC DC2                              MIC DC2#           12-21

DE2        MIC E2                                 Wijnandia E1     6-6

DE12      MIC E1                                 ESC'90 E2             9-15

DC1        MIC DC1                              LimMid DC2       18-8

DS2        Habo '95 DS1                     MIC DS2              34-19

DS1        Wesepe DS1                      MIC DS1              24-25

DD1       BDC'90 D2#                        MIC D1#              7-10

DA1       Bevo DA1                           MIC DA1              14-20

DA2       Arena/DHCO DA1           MIC DA2              25-20

Targos BEVO HC A1  – MIC A1   14-20

Vandaag toog het MIC-A1 gezelschap naar Helden Panningen voor de wedstrijd tegen Targos BEVO HC in die prachtige authentieke Sporthal De Heuf. Een stukje geschiedenis leert dat BEVO voortkomt uit een fusie tussen de clubs Heldia en BEVO. Nu de wedstrijd. Een matig begin van MIC dat binnen 20  seconden op een 1-0 achterstand kwam na een break van BEVO. Femke scoorde de 1-1, maar de eerste 10 minuten waren voor BEVO dat uitliep naar 4-1.  MIC had het moeilijk in de dekking en met het verdedigen van de breaks van BEVO. Eenmaal meer grip op BEVO, begon MIC gestaag aan een inhaalrace onder aanvoering van de beweeglijke Peggy. Via Peggy (1x), Danique 2x en een hattrick van Gwen werd het 7-7 vlak voor rust. BEVO prikte nog de 8-7 voorsprong binnen, maar vervolgens was het “MIC-time”. Demi met een actie vanaf links en Joyce met een hattrick binnen 2 minuten en de 8-11 ruststand in het voordeel van MIC was een feit. MIC had net voor rust het initiatief naar zich toe getrokken,  verdedigde prima als team, bepaalde het tempo van de wedstrijd en liep in de 2e helft uit naar 11-17 met een excellerende Demi in de breaks. MIC was niet meer uit het veld te slaan, zelfs niet toen de scheids het spel stil legde om vast te stellen dat BEVO een niet gerechtigde speelster liet meespelen. De speelster werd alsnog bijgeschreven op het wedstrijdformulier en spelen maar. Het deerde MIC niet. MIC behaalde een verdiende overwinning van 14-20 en blijft in de (sub)top meedraaien.

Doelpuntenmakers: Demi 6x, Gwen 4x, Peggy 4x, Joyce 3x, Danique 2x en Femke 1x.

Arena/DHCO DA1 - M.I.C. DA2

Vandaag stond een interland op het programma, dit keer uit naar Overpelt. De ziekenboeg was goed gevuld met Emma, Janneke en Lara P.

Van tevoren werd een moeilijke pot verwacht, zoals alle wedstrijden die we over de palen moeten spelen, maar zeker niet kansloos. Tijdens de heenreis  van een uurtje deden enkele meiden hun schoonheidsslaapje. Hopelijk geen voorteken.

In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat de tegenstander fel en snel handbal liet zien. Hun coach  was nadrukkelijk aanwezig, ten eerste vanwege zijn slim fit  “I love handbal t-shirt “, ten tweede vanwege zijn überfanatieke coaching. Menige speelster werd huilend gewisseld, na een corrigerende reprimande.

Nu naar de wedstrijd.  Arena had gelijk een kleine voorsprong. Via Fee, Ellen en Lonneke bleven we wel in de buurt,   5 – 3.

De doelpunten van Arena kwamen vrijwel allemaal door kleine foutjes van ons in de aanvalsopbouw en de breaks die zij daardoor konden lopen.

Toch kwamen we via Ellen, Julie en Lonneke (enkele keren goed vrijgespeeld door Veerle) terug tot 7-6.

Tijd voor de coach van Arena om een time-out aan te vragen. Deze pakte helaas voor ons niet goed uit, de focus op de bal was weg, de pannekoek en de 1e lijnloop  liepen niet meer.

M.I.C. kon alleen nog scoren na aftellen van Koldo op tijdspel, op 5 scoorde Veerle een mooi doelpunt. Ons spel was erg slordig. We boden Arena diverse cadeautjes – het leek wel Sinterklaas – en zij konden dankzij hun efficiente breaks  verder uitlopen naar een 16-7 ruststand.

Na de rust pakten de meiden het anders aan, meer pit in het spel en minder balverlies. We scoorden weer, de afstand werd niet groter. Door enkele goede reddingen van Lara  en via doelpunten van Julie (oa enkele 7-meters) , Veerle,  Lonneke en Fee werd een tussentand van 24-13 bereikt. De verdediging stond stevig, Iman ging voorop in de strijd. Na ontcijfering van de gebarentaal van de scheids bleek ze zelfs een gele kaart te hebben gekregen.

Zelfs een nieuwe time-out hield een ontketend M.I.C. niet van het scoren. Het legioen werd steeds enthousiaster, door doelpunten van Julie, Ellen, Lonneke, Veerle en Iman  kwamen we terug tot 25-19.

We misten nog een 7-meter, Ellen zorgde nog voor de 25-20, helaas de tijd was te kort om nog voor een verassing te zorgen.

Volgende week geen programma,  even weer de puntjes op de i zetten en dan weer vol aan de bak.

Kom op meiden, er waren genoeg positieve punten vandaag te zien die vast snel voor een overwinning zullen zorgen.

MIC C1 – LimMid C1 (18-8)

Nadat de sporthal door de Aanhawwersj in een razendsnel tempo van een Carnavalstempel weer naar een sportarena is omgebouwd stonden onze dames oog in oog met de nummer laatst LimMid. Op papier dus een handbalgala. De eerste minuten waren dan ook veelbelovend. Boem: 6-0. Coach Ramos gunde iedereen speeltijd en deed dit door op 2 speelsters na het hele team te wisselen. Zoveel oranje had de tegenstander nog nooit gezien. Ondanks het overwicht van onze dames was het tempo vandaag te laag. De snelle breaks bleven uit, de balbehandeling was slordig, de veel beproefde “huppel” werd te vaak niet goed uitgevoerd en de paal stond te vaak in de weg. Het moet gezegd het was een matige pot, met maar weinig hoogtepunten. Een van de hoogtepunten was het spel van Merle, die ondanks de tros LimMid speelsters die telkens aan haar hingen,  zich aanvallend goed hield aan cirkel. Ze zag haar goede spel uiteindelijk dan ook beloond met een 7 meter die ze strak in de kruising plaatste. Ook mag gezegd, dat verkouden Merel een puike pot keepte en nog maar te zwijgen van de vechtlust van Inge. Dapper wist ze menige bal te heroveren in dienst van het team. Luna, Luka en Silke wisten het doel gelukkig regelmatig te vinden en ook Maaike, Janique en Lynn pikten hun doelpuntje weer mee. Het publiek, dat toch wel verwend is geworden de voorbije wedstrijden, moest vandaag dus genoegen nemen met wel winst maar minder spel. Op naar de volgende wedstrijd! Alaaf. Onze goalgetters: Luna (4), Luka (4), Silke (4), Maaike (1), Inge (1), Janique (1), Lynn (1), Sanne (1) en last bout certainly not least Merle (1).

DC2

Vandaag moest de c2 naar Beek die ook nog geen punten hadden. We pakte in het begin van de eerste helft een voorsprong van 6 -2. De ruststand was 12 -4. En met de sinaasappels en de flinke preek van Koldo konden we er in de tweede helft weer helemaal tegenaan. Eindstand was 21-12. Eindelijk we staan niet meer onder aan en maakte er een feestje van. Naderhand  kregen we nog commentaar van Koldo en hij zei, goed gespeeld ben trots op jullie.

BDC ’90 D2 – MIC D1

Zonder de power van midden-opbouw speelster Tessa, maar verder op volle oorlogssterkte, traden onze meiden aan tegen de D2 van BDC in Sporthal Strijthagen in Landgraaf.  Misschien was het de koude hal, maar de meiden kwamen traag op gang. Na 6 minuten spelen was de stand nog maar 1-0 in het voordeel van BDC. De trage opbouw en het matige schieten was daar debet aan. Ondertussen hield Veerle weer de nodige moeilijke ballen tegen en bleef de schade beperkt.

In de afgelopen weken is al meerdere keren opgemerkt dat het samenspel zich grotendeels beperkt tot een samenspel tussen de opbouwspeelsters, en de hoeken en cirkel relatief weinig aangespeeld worden. Ook schrijver dezen dacht dit te moeten opschrijven maar werd na het aarzelende begin gelogenstraft door twee mooie doelpunten van hoekspeelster Femke. Zij speelde zich beide keren knap vrij door naar binnen te snijden, de bal te ontvangen en gedecideerd te schieten. Knap teamwerk! En toen Ila na een knappe actie ook het net vond waren de meiden los en keek BDC vanaf dat moment steeds tegen een achterstand aan. De voorsprong werd uitgebouwd naar uiteindelijk 3-5 toen de scheidsrechter in de allerlaatste seconde van de 1e helft MIC van dienst was door een vrije worp toe te kennen in plaats van de zoemer te laten afgaan. Fabienne wist wel raad met een muur van BDC spelers en een kleine keeper in het doel, de bal moest hoog. Feilloos vond Fabienne de rechterkruising en dus gingen onze meiden opgewekt de rust in.

In de tweede helft werd het verzorgde spel doorgezet, al had er wel wat vaker vooruit in plaats van opzij gespeeld mogen worden; maar laat dat ook het enige kritiekpuntje vanaf de kant zijn. De coaches hadden hun huiswerk verder uitstekend op orde zoals ook bleek toen Maddy geblesseerd naar de kant moest en dit uitstekend werd opgevangen. Wat volgde waren enkele mooie doelpunten waaronder weer een mooie opbouw-hoek combinatie dit keer met Ila en afmaker Jacky in de hoofdrol. Toen de teruggekeerde Maddy een strafworp miste werd het toch nog even spannend, maar de overwinning was eigenlijk nooit in gevaar, ook omdat Veerle een mooi gevecht uitvocht met BDC sterspeler Marijn Janssen. Ze kennen elkaar van jongs af aan, maar behalve een goed ingeschoten strafworp werd Marijn geen doelpunt gegund. Aan de andere kant maakten Fabienne en Jacky het karwei vakkundig af: 10-7 en weer een overwinning rijker.

De doelpuntenmakers en keeper staan vaak in de schijnwerpers maar deze rapporteur zag vooral een zeer goede teamprestatie met daarom ook een speciaal woord van lof voor de zeer hardwerkende Bente, Pip, Nina en Puck.

(Uitslag 10-7 gewonnen; doelpuntenmakers Femke (2x), Ila (1x), Maddy (1x), Jacky (3x), Fabienne (3x))

DD2

Allemaal lekker vroeg uit de veren voor de wedstrijd van zaterdag in Stein  tegen esc'90 d5

De meiden van onze d2 gingen gretig de wedstrijd in en wisten dat ook om te zetten in een steeds oplopende voorsprong, en ze lieten zich ook niet van de wijs brengen door de chaotische verdediging  van de tegenstander en bleven  toch redelijk netjes opbouwen.

Langzaam maar zeker nam de stand een leuke vlucht tot een mooie voorsprong voor onze dames van 3-9 bij rust.

In de tweede helft ging het lekker verder, mooie aanvallen gezien maar helaas kwamen we maar niet aan scoren toe, er werden 8 aanvallen gedaan op rij zonder een goal te scoren, beetje jammer,

Maar hier een compliment aan onze keeper van de tweede helft, Lotte, die de ene bal na de andere uit het net wist te houden, zodat aan de kant van de Steinse dames ook niet gescoord werd.

Gelukkig wisten onze dames het doel toch nog een paar keer te vinden, waardoor er uiteindelijk met een mooie winst op zak van 5 - 13 huiswaarts gereisd kon worden.

Een goede oefening voor de topper van komende week, de nr 1 tegen de nr

2 …………dusssssss……zoveel mogelijk fans mee om te gaan aanmoedigen komend weekend.

MIC E1- ESC’90 E2 26-11-2016

Eerste helft;

Keeper Anne

In de eerste 14 seconden scoort Iris de eerste goal. De dames hebben er zin in! Verdediging en overspelen gaat goed er is weinig balverlies. In de 3e minuut valt de eerste tegengoal. Dames blijven bij het spel en gooien een aantal keer op het doel, helaas gestopt door de keeper. Na 7 minuten is de stand 1-4 voor ESC’90. Nina scoort vervolgens in de 7e minuut. De dames blijven goed verdedigen. Tegenstander scoort echter weer waardoor het op 2-5 komt te staan. Na een goede redding van Anne scoort Britt in de 10e minuut, stand 3-5. Anne houdt er nog een aantal tegen, de tegenstander is sterk maar de dames weren zich goed. Nina scoort weer in de 12e minuut dit maakt het 4-5. Het is een spannende wedstrijd. Dames hebben vaak bal bezit maar het lukt maar niet om te scoren. Inmiddels is het 4-7 voor ESC’90. In de 17e minuut scoort Britt en maakt het 5-7. Door het goede samenspel kan Britt in de 18e minuut scoren en is de stand 6-7. Dit blijft het tot de rust. Voor als nog een goede eerste helft gespeeld en we gaan met goede moed naar de 2e helft.

Tweede helft;

Keeper Britt

Venië maakt direct in de eerste minuut een mooie goal en het staat gelijk met 7-7. Helaas lukt het de dames, ondanks diverse pogingen niet om te scoren. In de 3e minuut volgt een tegengoal 7-8. Verdediging blijft fel. Britt houdt er nog een aantal tegen maar kan niet verhinderen dat er in de 7e minuut de tegenstander weer scoort 7-9. Maar in de 9e minuut  scoort Nina 8-9 , hierop volgt er weer een tegen goal waardoor de stand op 8-10 komt. Het spel blijft fel, helaas lopen 2 dames van MIC een blessure op. Ze lijken even van slag maar herstellen zich snel. De dames blijven op het doel gooien maar het lukt maar niet. Nog 3 minuten te spelen en de stand is 8-14. Ze blijven vechten tot de laatste seconden waardoor Venië nog snel scoort. De eindstand is 9-15. Helaas verloren maar het was goed samen gespeeld en fel verdedigt, een spannende wedstrijd.

MIC E2 - NOAV E1

De tegenstander was een nieuwkomer in onze poule, NOAV E1. Een team bestaande uit alleen maar jongens. De meiden van MIC lieten zich hier echter niet door uit het veld slaan en begonnen heel sterk. Na een minuut scoorde Maud al de 1-0. Daarna volgden enkele kansen voor Nika maar die werden door de goede keeper van NOAV uit het doel gehouden.

Door goed keeperswerk van Sterre en sterk verdedigen van Fleur werd voorkomen dat NOAV een tegendoelpunt scoorde. In de 9e minuut scoorde Jill de 2-0 en 3 minuten later wist Ruby de 3-0 te scoren. Enkele minuten later kwam NOAV terug en werd het 3-1 en 3-2. Door goed verdedigend werk van Aria werd voorkomen dat net voor rust de 3-3 werd gescoord en in de tegenaanval werd Sjuulke te hardhandig verdedigd met een strafworp tot gevolg. Deze werd helaas gemist door Maud door weer goed keeperswerk van NOAV. Ruststand 3-2.

2 Minuten na de rust maakte Sterre uit een counter de 4-2. Waarna NOAV direct 4-3 scoorde. In de 3e minuut scoorde Maud de 5-3 waarna NOAV ook weer direct een tegendoelpunt maakte 5-4.

Daarna ging de wedstrijd een hele tijd op en neer met kansen voor Ruby, Sjuulke en Maud. Ondanks goed verdedigend werk van Fleur, Benthe en Aria en goed keeperswerk van Jill kon niet voorkomen worden dat NOAV in de 16 minuut gelijk maakte 5-5. In de 18e minuut wist Maud het net te vinden en stonden de meiden van MIC weer voor met 6-5. In de laatste 20 seconden van de wedstrijd wist NOAV toch nog door een verdwaalde afstandsworp de eindstand op 6-6 te zetten. Helaas geen overwinning maar de meiden hebben super goed gespeeld en boeken elke week vooruitgang in het spel.