week 1647

week 1647

Beker DS4           Optimo DS2       MIC DS4                              13-23

Beker HS1           MIC HS1              Optimo HS2                       21-20

DD2       Vlug en Lenig D3              MIC D2                                4-10

DE2        MIC E2                                 Margraten E1#                 10-11

DD1       Noav D2                              MIC D1#                              14-12

DC1        MIC DC1                              BSAC DC1#                         15-14

DE1        BFC E1                                 MIC E1                                 21-14

DS3        Zwart Wit DS1                   MIC DS3                              18-15

DS1        Heeten DS1                       MIC DS1                              17-20

DA1       BFC DA1                              MIC DA1                             16-16

DA2       Noav DA1                           MIC DA2                              31-15

DS4        Bevo DS3                            MIC DS4                              35-8

DS2        HandbaL Venlo DS2        MIC DS2                              23-24

HS1        Swift 2000 HS1                  MIC HS1                              35-22

SWIFT2000 HS1 (17)35 - M.I.C HS1 (14)22

Vandaag gingen de heren van MIC naar Roermond. Bij aankomst stelde de altijd zeer oplettende Nick de vraag; 'Wie heeft de shirts eigenlijk'? Toen iedereen de kant van de nog half slapende Guy opkeek, was het al snel duidelijk; de shirts stonden nog in Meerssen.

Na een korte maar krachtige shirt- en broekloze warming-up begonnen de heren erg sterk tegen de koploper uit Roermond. Echter zat het tempo bij de tegenstander er goed in en liepen ze al snel uit op M.I.C richting een 12-6. M.I.C liet het hier niet bij zitten en werd vanuit de zijkant door Paul aangezet tot harder aanpakken in de verdediging. Tum liet direct het voorbeeld zien door kort en hard op de goed schietende opbouwer uit te gaan. Aanval na aanval werd door M.I.C in de kiem gesmoord met een geweldig keepende Max, waar geen enkele noord-Limburger meer raad mee wist. De heren kwamen terug tot een rust stand van 17-14! In de rust werd besloten dat we dit spel moesten doortrekken, de koploper wist zich er nota benen geen raad mee!

De tweede helft begon goed met direct balverlies van Swift, en M.I.C kon de aansluitingstreffer van 17-15 maken. Echter leek hiermee het grootste kruit te zijn verschoten. De heren van Swift gingen offensiever verdedigen en wisten M.I.C van het scoren af te houden. Conditie begon parten te spelen, en alhoewel de heren het in de verdediging nog redelijk dicht hielden, nogmaals hulde aan Max, werd in de aanval makkelijk balverlies geleden. Onder andere een aantal goede individuele acties van Atilla en een mooi onderhandse schot van Frank zorgden voor de redelijk geflatteerde einduitslag van 35-22. De heren mogen absoluut met een opgeheven hoofd vooruitkijken na de volgende pot en de training van dinsdag, waar dat conditie aspect weer een beetje opgewaardeerd wordt. Eindstand 35-22.

BFC A1  - MIC A1   16-16

Vandaag alweer “Derby Sunday”, na vorige week V & L, ditmaal de uitwedstrijd tegen koploper BFC uit Beek, dat nog zonder puntverlies was.  De wedstrijden tegen de topteams Venlo en V&L hebben uitgewezen dat MIC zeker meekan met de toppers in hun landelijke klasse, alleen het venijn zat hem telkens in de staart van deze wedstrijden waardoor MIC alsnog net naast de punten greep.  Hoe zou dat vandaag gaan? De afgelopen weken draaide Ati als fysiotherapeute overuren om de selectie fit te krijgen en houden.  Na maandenlang blessureleed maakte Britte gelukkig haar rentree. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor MIC. De eerste aanval van BFC werd meteen gepareerd door Gabby, die een uitstekende partij keepte. Een furieus MIC nam vervolgens een snelle voorsprong via Gwen, Peggy en Demi (0-3), alvorens BFC terugkwam tot 2-3. Ondanks een tijdstraf aan MIC-kant scoorde Gwen knap de 2-4. Het spel werd wat rommeliger en BFC profiteerde daar het meeste van en kwam zelfs in de loop van de 1e helft voor het eerst op voorsprong (6-5). MIC pareerde knap en bleef in het spoor van BFC en kwam via Elise met een knap schot van afstand terug gelijk. Een prima afstandsworp van Femke leidde zelfs tot de 7-8 voorsprong bij rust. Wat een wedstrijd!  Na de rust opnieuw een flitsende start van MIC dat via een knappe actie van Danique op de cirkel (7-9) en een prima loopactie van Demi (7-10) de voorsprong uitbouwde. Koploper BFC wankelde in die fase, maar bleef aanhaken en er ontspon zich steeds meer een gelijkwaardig gevecht. MIC bleef voorlopig aan de goeie kant van de score (met de superbreaks van Demi en de beweeglijke Peggy) en hield een kleine voorsprong. BFC drong echter nog eens aan in de laatste 10 minuten. Aniek keepte uitstekend, maar kon niet voorkomen dat BFC herleefde en zelfs nog vlak voor tijd op een 16-15 voorsprong kwam in deze thriller. In de laatste minuut werd Britt op rechts vrijgespeeld en zij scoorde gelukkig nog de meer dan verdiende gelijkmaker 16-16. Koploper BFC werd op een puike manier getrakteerd op het eerste puntverlies. Een uitstekende prestatie!

Doelpuntenmakers: Demi 5x, Peggy 4x, Gwen 2x, Britt 1x, Danique 1x, Elise 1x, Femke 1x en Joyce 1x.

MIC C1 – BSAC C1 (15-14)

Zaterdagmorgen 12.55 uur. De hordes mensen die langs de Polfermolen trokken op weg naar dé Kerstmarkt van Limburg konden niet bevroedden dat zich ín de sporthal een heuse titanen strijd voltrok. Op het programma stond de nummer 1 (MIC) tegen de nummer 2 (BSAC), op doelpunten wel te verstaan. De koppies stonden dan ook strakker dan ooit. Zelfs het koppie van Ramos. Vol verwachting klopte ons hart. Bij sommigen klopte dit in de keel bij anderen stond het zweet tussen de billen. De spanning was te snijden. De eerste balcontacten voorspelden niet veel goeds. Onze meiden speelden, verkrampt door de zenuwen, niet het flitsende spelletje dat we van ze gewoon waren. Een paar minuten ging het gelijk op maar al snel keken we tegen een achterstand van 5 doelpunten aan (4-9). En toen gebeurde het: het karakter, de strijdlust nam de overhand. Onder luid gejuich van onze trouwe supporters kwamen we terug tot 9-9. SHIT, PAUZE! Weg flow? Nee. Na wellicht een constructieve donder speech van Ramos hielden we de strijdlust in de tweede helft vast. Het was geen mooi handbal maar we hebben wel een team gezien dat kon strijden. Het karakter dat de meiden toonden bracht het publiek in extase. Elke doelpunt werd bejubeld alsof het kampioenschap werd bezegeld. Tegen het einde steeg de spanning nog even tot ongekende Cauberg hoogte. Gelijkspel of winst? Gelukkig bezweek ook de dosis pech die we hebben gehad en viel het dubbeltje naar onze kant. Eindstand 15-14. Groot was dan ook de ontlading die voelbaar was tot op de kerstmarkt. Tranen van vreugde en verdriet. Het was nog lang onrustig in de kleedkamer. Dames goed gevochten voor elk punt. Hou ook deze kwaliteit vast, want het is nog een lang en spannend seizoen. Onze killers: Luna (3), Silke (3), Luca (2), Anouck (2), Noa (2), Janique (1), Inge (1), (en de schrijver heeft door de spanning eentje gemist, sorry).

NOAV D2  - MIC  D1   14-12 (8-4)

De topper om de tweede plek werd in Susteren nipt verloren. NOAV was wat sneller en gewiekster. Vlak voor en na rust werd het verschil gemaakt. Goed om te zien, of eigenlijk niet, dat “de poedel” van de tegenstander weer eens een hecht team had gemaakt. Deze zeer fanatieke maar goede  trainster komen we nu al een jaar of 10 tegen, en van haar winnen blijft moeilijk! Dat is dan wel meteen het doel voor de terugwedstrijd in Meerssen. NOAV kan gepakt worden! Wanneer zo wordt verdedigd zoals in de tweede helft hebben onze meiden zeker een kans. Wellicht dat de vertraagde en late aankomst onze meiden parten speelde. De warming-up was niet naar behoren. Na de ruststand van 8-4 leek de wedsstrijd gespeeld, en zeker na een snelle 10-4. Echter, onze meiden toonden veerkracht en maakten er nog een echte wedstrijd van. Onverwacht slopen we puntje voor puntje dichterbij, maar op het moment van de 13-13 werd het helaas 14-12. Dus werd deze spannende match nipt verloren en konden we de overvolle tribune helaas niet de mond snoeren. Trainer John: “Ook hier leren we weer van, en dat maakt ons alleen maar sterker”. Trainster Nandy: “Dit was pas een echte wedstrijd, die moesten we zo elke week hebben”. Spik en Span zong nog een leuk liedje tijdens de rust, maar dat was onze supporters om het even. Wij genoten ’s-avonds pas van het levenslied van  Django!! Meiden kop op, en volgende week weer in de aanval!! Doelpunten: Jacky (6), Tessa (4) en Fabienne (2).

DD2

Wedstrijdverslag hv M.I.C D2 tegen V&L D3

Vandaag speelde ons team tegen V&L.

Iedereen dacht dat we heel erg zouden gaan verliezen want het doelsaldo van hen was al binnen een paar wedstrijden hoger dan de 85 en die van ons nog maar iets van 45. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen met 10-4. De tussenstand was 2-5 en de eindstand 10-4. Dat had echt niemand verwacht.

Ik vond het de aller saaiste wedstrijd die ik in dit seizoen heb gehad. De aanvallen van V&L waren echt heel erg lang(voor ons te lang). Ons team speelde best wel slecht maar alsnog hadden we gewonnen. We hadden wel hele erge goede keepsters!(en leuk publiek) :). Ik zou niet zo graag weer zo een wedstrijd willen. We speelden best slordig over en daardoor verloren we best veel de bal dat is natuurlijk heel erg jammer.

DE1

Beek, 19 nov 2016, 15.00-15.50u Meiden van MIC E1 (Anne, Venïe, Floor die de eerste helft gekeept heeft, Iris, Juna, Nina die de tweede helft gekeept heeft, Lieke, Silke) tegen de jongens van HV BFC. BFC mocht beginnen en binnen 5 seconden stonden we al 1-0 achter. We werden nogal overrompeld door de jongens van BFC, binnen 2 minuten stond het 3-0. En dat terwijl zij eigenlijk nog in de F zitten… Gelukkig gooide Nina na 3 minuten de bal keihard in het net van BFC. Nog geen minuut later begon Anne op te warmen: 3-2. Helaas weer een tegengoal, 4-2. Iris was echter helemaal wakker, en met een prachtige counter scoorde ze 4-3. Het ging de eerste helft verder gelijk op: 5-3, hierna scoorde Lieke 5-4, en maakte Iris de gelijkmaker 5-5. Hèhè, even tevreden achteroverleunen! Oeps, in no-time stonden we 9-5 achter... In de 12e minuut begon Venïe het tij te keren: 9-6, 2 minuten later maakte Anne 9-7. Silke scoort in de 15e minuut 10-9, Nina 11-9, Anne 11-10, Lieke 11-11. Na weer 2 tegengoals maakte Nina er ook weer 2: 13-13. In de laatste seconden van de eerste helft maakt Anne het doelpunt van de wedstrijd: bam! Tegen de lat en in het doel: 14-13. Fijne stand om de rust in te gaan! Wacht even, wat nou? Het doelpunt telt niet, was volgens de scheidsrechter pas net na het aflopen van de zoemer over de doellijn. Rust 13-13…

In de tweede helft gaat de kleinste jongen van BFC onder de lat staan. Wat lijkt dat doel groot vergeleken met dat kleine keepertje, dat wordt vast een makkie! Mmm, niet dus. Die keeper lijkt wel helderziend, geen bal komt erdoor. Vele doelpogingen volgen, maar telkens zijn daar weer de onnavolgbare reflexen van deze keeper. Intussen gaat het bij ons eigen doel wat minder, met nog 6 minuten op de klok staan we 20-13 achter. Gelukkig redt Venïe nog onze eer, met nog minder dan 5 minuten op de klok wordt het 20-14. Eindstand: 21-14. Jammer, maar we hebben wel goed samengewerkt!

M.I.C. E2 – Margraten E1: 10-11

Vandaag staat de wedstrijd tegen Margraten E1 op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 5. M.I.C. startte de wedstrijd met goed samenspel. Helaas werd de eerste aanval afgebroken en in een counter scoorde Margraten haar eerste doelpunt. De dames lieten zich niet uit het veld slaan. Fleur ging goed door (welliswaar met wat veel looppasjes) en scoorde de aansluitingstreffer. De papa’s en mama’s gingen er eens goed voor zitten. Zo ging Maud na goed samenspel door op de keeper en scoorde de 2-1. Margraten maakte hierna weer gelijk. Het spel ging op en neer. Jill maakte daarna 2 mooie doelpunten. Tussendoor waren er ook nog goede kansen voor Floor en Ruby. Margraten deed aan de andere kant weer van zich spreken door tegen te scoren. Jill zorgde weer voor een doelpunt terwijl Margraten aan de andere kant ook weer scoorde. Sjuulke had vlak voor de rust nog een goede redding. Ruststand 5-4.

Na rust maakt Sjuulke een schitterend doelpunt in de 1e minuut. Margraten deed meteen iets terug door 3 keer te scoren. De wedstrijd ging naar een climax toe. Maud zorgde voor de aansluitingstreffer. Alle meiden van M.I.C. vochten als leeuwinnen. Pascal, Irene en de ouders moedigden de meiden aan. Zou de achterstand omgebogen kunnen worden….? Jill die zich in deze wedstrijd tot topscoorder kroonde, slaagde erin nog 3 doelpunten te maken. Maar Margraten had toch iets meer geluk in de afwerking waardoor ze als winaar het veld verlieten. Eindstand 10-11.

Alle meiden een dikke pluim voor jullie ondanks dat er verloren werd!!

Zaterdag 26-11

10:00     DD2       ESC'90 D5            MIC D2

11:50     DC2        BFC DC2               MIC DC2#

13:00     DE2        MIC E2  Wijnandia E1

13:55     DE12      MIC E1  ESC'90 E2

14:50     DC1        MIC DC1              LimMid DC2

19:00     DS2        Habo '95 DS1     MIC DS2

20:15     DS1        Wesepe DS1      MIC DS1