DS4 MIC DS4 HandbaL Venlo DS3 20-26

DA1 MIC DA1 Vlug en Lenig DA1 18-21

Heren  SR

Vandaag moeten de heren van MIC thuis tegen de heren van gemini.

De eerste helft begonnen de mannen van MIC zeer slecht waardoor ze meteen tegen een achterstand aankeken van 7-14.

Na de rust gingen de mannen van MIC wat beter spelen en kwamen ze terug tot 4 doelpunten achter.

Helaas konden ze het niet vast houden en ging het spel weer achteruit eindstand is geworden 18-28

MIC A1 - V & L A1  18-21

Vandaag de derby tegen V&L in de Marsana sporthal. Alsof het nog niet genoeg was met blessures , deze week, was er nog een geblesseerde bijgekomen. Hoe zou dat gaan uitpakken? V&L kwam al direct na luttele seconden op 0-1 maar Femke scoorde van afstand de 1-1 en Demi (2x) zorgde vervolgens voor een 3-1 voorsprong voor MIC. MIC speelde goed, fel, scherp op bal en doeltreffend en gaf de gasten weinig ruimte. Dat was maar goed ook want de V&L meiden scoorden toch enkele malen prachtig van afstand. Maar de eerste helft was overtuigend voor een uitstekend spelend MIC, gewoon een lust voor het oog om te zien. De ruststand was dan ook verdiend: 13-9 voor MIC. In de beginfase van de 2e helft was duidelijk dat V&L wat sneller probeerde te spelen, maar MIC gaf geen krimp en kon de voorsprong zelfs licht uitbouwen tot 18-13 zo halverwege de 2e helft. Toen vloeiden langzaam de krachten wat weg bij MIC. De strijdlust bleef voorbeeldig, maar V&L kwam korter en korter bij en MIC kreeg moeite met het vinden van de opening in de gastenverdediging. Het scoren bleef dan ook uit. De spanning was te snijden en ook de coaches hielden het niet rustig. Zou MIC het gaan redden? Aniek keepte een puike wedstrijd, stopte enkele 7 meters, maar inmiddels rook V&L meer en meer dat er wellicht toch nog iets te halen viel. De schutters werden meer en meer in stelling gebracht en dat leidde tot succes. Met nog 5 minuut 32 op de klok, scoorde V&L 18-18 en was het voor de keepsters Aniek en Gaby geen houden meer aan in het MIC-doel. V&L schakelde een tandje bij en sleepte met enkele fraaie afstandsworpen in het holst van de leeuw alsnog de overwinning uit het vuur: 18-21.  Hoe zuur voor MIC, dat de winst voor het grijpen leek te hebben.  Maar wat hebben de MIC-meiden een geweldig spel laten zien in de eerste helft en een deel van de 2e helft. En wat een strijdlust hebben ze getoond. Complimenten!

Doelpunten MIC: Demi 6x, Gwen 4x, Peggy 4x, Femke 3x en Renee 1x.

Dames A2

Tegen Margraten keken we al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Maar na eerst ’t missen van een strafworp deed Lonneke dit beter en werd het 1-2. Margraten liep weer een goal uit, maar door een fraaie score van Veerle vanaf de 2e lijn,  Julie C en Emma  was het weer gelijk 4-4-. Margraten speelde echter een goed technisch spel en wist hierdoor uit te lopen met 4 goals. MIC kon ’t net nog vinden na een benutte strafworp van Fee, en 2 mooie goals van Lonneke, maar keek met rust tegen een 7-13 achterstand aan. In de 1e minuut na de rust was er nog meer tegenslag doordat Emma met een kwetsuur aan de pols van het veld moest ( namens de pers sterkte ermee..en hopelijk een spoedig rentree).  De rest moest echter wel door en proberen het beste van de ietwat rommelige 2e fase van de wedstrijd te maken. Dit lukte vrij aardig nadat  Julie met 3 treffers, Veerle met 2 goals en Ellen en Lonneke de stand op 14-17 hadden gebracht. Hierna was ’t verzet gebroken en liep Margraten te ver uit om er nog een spannende pot van te maken. De eindstand kwam uiteindelijk, nadat Veerle en Maud nog hun goaltje meepikte uit op 17-30. Volgende week hopelijk meer succes.

Blerick C1 – MIC C1 (20 -33)

Op de dag van de intocht van  de Sint in Nederland vond er ook een grote uittocht plaats en wel uit Meerssen/Valkenburg. In een heuse stoet trokken speelsters en supporters naar het noord Limburgse Blerick.  In een prachtige cradle to cradle sporthal startten onze meiden aan de wedstrijd. Strakke koppies, bloedfanatiek en zeer geconcentreerd. De bal ging goed en strak rond. Binnen een mum van tijd keek Blerick tegen een 2-10 achterstand aan. Breaking lady Luna was niet te stoppen vandaag. Niet  alleen in de breaks waren we superieur, ook in het positiespel stonden we ons “mannetje”. Het publiek van de tegenstander was onder de indruk: “dieje zeen gooijd op elkaar ingespeuldj, staon neet veur nieks bove aanne”. De immer rappe Luca en links-arm Inge deden er nog een schepje bovenop. Aan de cirkel wist Anouck haar sterke spel te belonen met mooie doelpunten. Tijd voor de sinaasappel. In de tweede helft, toen het cradle to cradle frituurvet de zaal in walmde, gaf coach Ramos opdracht om taktieken te oefenen. De “basis” taktiek en de wonderschone “huppel” werden ingezet. De meegereisde supporters kregen waar voor hun kilometers. Al met al een strakke pot, prima teamprestatie met mooi afwisselend handbal. Onze schutters: Luna (11),  Luca (6), Inge (5), Anouck (4), Maaike (2), Lynn (1),  Janique (1), Silke (1), Merle (1), Noa (1).

MIC C2- Born C1

De wedstrijd stond op het punt te beginnen toen Born de truitjes nog moest wisselen. Zij speelden namelijk ook in oranje dus kregen ze onze blauwe reserve shirts. Toen kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Na 3 minuten maakte Born de eerste goal. Vervolgens kreeg MIC een 7 meter. Kyra nam de 7 meter en scoorde. Born liep daarna snel uit naar 1-5. Toen heeft het een hele tijd 3-6 gestaan en maakte keepster Irene een paar goede reddingen. We gingen de rust in met de stand: 3-7. Na de rust werd het 5-8. Er was nog hoop voor MIC. Onze aanvallen werden minder en die van Born beter dus al snel kwam Born op een voorsprong van 5-13. MIC kreeg weer een 7 meter en die werd weer goed benut door Kyra. Helaas maakte dat geen verschil en werd de eindstand 7-16.

Goals: Kyra: 2, Nina: 3, Jennifer: 1, Isa: 1

MIC D1  - V&L D2  13-5 (7-2)

Het hoogtepunt van deze wedstrijd vond plaats voor de match. Een heuse sponsor foto-shoot met behulp van schone professionele fotografes. Marsna Bouw heeft onze meiden, trainers en begeleiders mooi in het trainingspak gehesen waarvoor dank mijnheer Seuren!! Die van de ouders en notulist volgen nog! Dan de wedstrijd. Tegen deze laagvlieger uit Geleen hadden onze meiden wat meer op de mat mogen leggen. Een zeer rommelige wedstrijd met speelsters die te weinig hun taak uitvoerden, tot wanhoop van supervisor Johnny. Het liep dan ook niet en als kritische volger moet je enerzijds zeggen dat een wedstrijd tegen een dergelijke zwakke tegenstander met meer dan 20 doelpunten verschil gewonnen worden, anderzijds werd gewoon 4 uit 5 gewonnen. Gevolg is een mooie gedeelde 2e plaats, 2 punten achter koploper Gemini. Waartegen wel kansloos werd verloren, dat wel. Na een ruststand van 7-2 volgde een plichtmatige 13-5 als eindscore. Qua resultaten heerst tevredenheid. Echter, het spel moet beter. Zeker als volgende week tegen NOAV het duel om de 2e plaats gewonnen wil worden! Dus werk aan den winkel coaches!! Doelpuntenmakers: Jacky (5), Tessa (4), Fabienne (2) en Pip en Maddy (1).

Dames D2

Vandaag was de tegenstander Noav.

De wedstrijd begon meteen goed want Sam en Loeke scoorden al in de eerste minuut. Daarna waren er diverse goede pogingen maar de keepster van Noav hield ze helaas tegen. Tess stond dapper in de goal en had weinig te doen omdat het team van Noav goed werd tegengehouden door onze dames. En toen was daar de doelpuntenregen: Robin C. (4), Robin J. (2), Yzee (2),  Lotte, Lindy, Floortje, Sam en Loeke.

Stand bij rust:15-0.

Tijdens de tweede helft was het team van Noav iets pittiger en dat leidde tot het eerste trotse doelpunt van de enige jongen van Noav. Het spel van de dames was soms slordig maar er werd weer goed gescoord: Lieve (3), Sam (2), Robin C. (2), Yzee (2), Floortje, Lotte, Anouk, Lindy en Loeke. Ook al was het geen moeilijke tegenstander toch goed gedaan en op naar de volgende wedstrijd!

Eindstand: 29-3.

Vilt BEquick – MIC E1

De meiden hebben er na de goede wedstrijd van vorige week veel zin in. Floor is ziek (beterschap!) en fijn dat Silke erbij is! Lieke is de aanvoerster en de yell wordt door het team eruit geschreeuwd. Vilt start met de aanval een Iris pakt meteen de bal af.  Dat gebeurt steeds over en weer, zonder dat we echt bij elkaar in de buurt van de goal komen. Anne maakt na een mooi opgezette aanval de eerste goal. Meerdere doelpogingen van Vilt worden op een super tegengehouden door keepster Venië. De tegenstander is fel aan het verdedigen en wij zijn onder de indruk. We verliezen vaak de bal. Het wordt al snel 1-1. De druk van Vilt neemt toe maar Venië blijft prachtig redden. In de 10e minuut is het ondanks de druk van Vilt nog steeds 1-1. Daarna wordt het snel achter elkaar 2-1 en 3-1. Een mooie doelpoging van Britt wordt helaas gestopt door de keepster. Vilt loopt verder uit en 7 seconden voor rust brengt Vilt de stand op 5-1.

Na een peptalk van beide coaches Claudia en Elly komen de meiden in de 2e helft gemotiveerd het veld in. Anne is de nieuwe keepster en meerdere doelpogingen wordt ook door haar heel goed gestopt. Onze meiden zijn feller aan het verdedigen en pakken daardoor regelmatig de bal af. In de aanval bewegen we gelukkig meer en maken we meer ruimte, waardoor er ook bij ons kansen ontstaan, bijvoorbeeld Juna probeert het een paar keer goed. Maar we maken ook veel slordigheidsfoutjes. Na 10 wordt de eerste goal gemaakt door Vilt. Direct daarna maakt Britt 6-2 en Venië 6-3. Helaas valt een poging van Nina net niet in de goal. De druk op Vilt neemt toe.  Desondanks maken zij 4 minuten voor tijd 7-3. We worden op het einde van de wedstrijd gelukkig iets feller en een goede aanval wordt net niet beloond met een goal. In de laatste seconde wordt weer een goede aanval beloond met een mooie goal van Lieke. De eindstand is 7-4.

Dames E2

13-11 speelden we de uit wedstrijd tegen Minor. Met twee wissels op de bank dankzij uithulp van Lieke en Iris begonnen we de wedstrijd. In de begin opstelling, Lieke die het doel verdedigde, Maud die in het midden stond, met aan haar zij Arya en Fleur als opbouwers en Ruby en Jill op de hoeken. Een goed samenspel waarbij strakke ballen werden gegooid en gevangen door iedereen zorgden ervoor dat er geen ballen verloren gingen. In de eerste minuut greep Maud al haar kans en ging ervandoor met de bal in een break out, Jill rende hard mee en speelde samen met Maud. Maud maakte het doelpunt af met een mooie sprongworp. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Arya doordat zij zich goed vrijliep en hierdoor een kans op goal kreeg. Na ons tweede doelpunt kregen we een tegen goal. Dit lieten de meiden zich niet nog eens gebeuren. De ene bal na de andere werd door de verdediging onderschept en een voor een belande ze in het doel. Sjuulke, Iris, Jill, Maud en Arya scoorden in de eerste helft de goals. Ruststand 7-1. De tweede helft werd gekeept door Juulke. De meiden zette een stevige verdediging neer waardoor de tegenstander het erg moeilijk kreeg. Ruby sprintte elke aanval pijlsnel naar voren waardoor ze zelf een aantal kansen op goal kreeg, maar ook kansen creëerden voor haar medespelers. Fleur scoorde drie maal in de tweede helft door precies op het goede moment in te lopen, de bal te vragen, en gericht af te werken op goal. De eindstand 14-1, behaald door een fantastisch samenspel tussen alle spelers.

Woensdag 16-11

19:00 Beker DS4 Optimo DS2 MIC DS4

19:45 Beker HS1 MIC HS1 Optimo HS2

Zaterdag 19-11 (thuiswedstrijden in de Polfermolen)

11:55 DD2 Vlug en Lenig D3 MIC D2

12:00 DE2 MIC E2 Margraten E1#

12:45 DD1 Noav D2 MIC D1#

12:55 DC1 MIC DC1 BSAC DC1#