DE1        MIC E1                  Vlug en Lenig E1              5-14

DD2       MIC D2                 Meos D1                             15-10

DD1       MIC D1#              Zwart Wit D3                     10-7

DC2        MIC DC2#           Overpelt DC1                    18-23

DC1        MIC DC1#           HandbaL Venlo DC1       36-14

DS2        MIC DS2              PSV Handbal DS2             28-12

DS1        MIC DS1              AES Arnhem DS2             16-17

HS1        MIC HS1              Rapiditas HS2                    24-19

DS3        MIC DS3              Gemini (V) DS1                30-9

DA2       MIC DA1              HandbaL Venlo DA1       18-19

DS4        MIC DS4              Zwart Wit DS2                   11-20

Heren Sr

En daar is ie dan eindelijk; een langverwacht wedstrijdverslag van de Heren1 van MIC.

Na drie weken nipte nederlagen geleden te hebben waren de Heren vandaag gebrand op een overwinning. De heren van Rapiditas uit Weert stonden op het menu. En die lusten ze rauw!

De opdracht van de coach was simpel; de tos winnen en de rest ook. Blijven scoren, samen blijven spelen om kansen te creeren uit snelheid en loopacties en aan de eigen zijde; mannelijk verdedigen!

En dat hebben de Heren prima gedaan. Goed uit de startblokken en direct een bescheiden voorsprong. Variatie in de aanval en... mannelijk verdedigen. Meer dan stevig volgens sommige supporters. Licht agressief op momenten, maar altijd vol overgave; volle bak! De rust werd dan ook met een voorsprong afgesloten (12-9). De tweede helft probeerden de mannen uit Weert het tij te keren. Scoren was erg lastig en de stand bleef akelig lang onder de 15. Verdedigend hielden de heren van MIC het kopje er echter bij. Temporiseren in ondertal situaties om vervolgens toch een vlammende aanval in ondertal af te sluiten met een doelpunt. Ook aan de toeschouwers is gedacht; op zijn tijd mooi (en functioneel) theater en ook Pascal heeft zich deze wedstrijd bloot gegeven. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Kom de volgende keer ook kijken naar de Heren! De laatste fase van de wedstrijd kwam het scorings ritme weer terug bij de Heren. Mooie doelpunten uit goede loopacties. Penalties werden benut en de cirkel werd goed gevonden. Een heerlijke manier om deze wedstrijd met winst af te sluiten! Eindstand 24-19.

DA1

Zo daar kwam die dus onze eerste thuiswedstrijd in de jeugddivisie.

Ook onze clubiconen hadden alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken, Cor ,Marcel en Jack onze dank hiervoor. Ook het in grote getale opgekomen publiek. Dank je we dat jullie er waren en hopelijk hebben jullie net zo genoten en op het puntje van jullie stoel gezeten van de spanning als ik.

Want spannend was het wel. Sommige onder ons hadden best last van de zenuwen, ik denk iedereen wel. Onze tegenstander Venlo is volgens ons toch een van de beste teams in deze poule.

Eerste doelpunt was dan ook voor Venlo. Maar de zusjes Mulder konden al snel ook scoren zodat we even op voorsprong stonden. Toen liep het eigenlijk de hele tijd gelijk op, doelpunt voor Venlo, doelpunt voor ons, doepunt voor Venlo en weer doelpunt voor ons, enz. totdat Venlo kon uitlopen naar 7-10 voor hun. Zo gingen we ook de rust in. Na een felle toespraak van Miranda. De tweede helft. Blijkbaar doet rust ons even goed want net zoals vorige week schoten we uit de startblokken en stond het binnen 15 minuten weer gelijk 11-11. Ook toen kon Venlo weer uitlopen naar 12-15 maar we kwamen weer terug. Slotminuut het stond 18-19 na de derde benutte penalty aan onze kant door Femke, Peggy kon de bal onderscheppen en probeerde er nog een break uit te halen maar helaas was ons dit gouden moment niet gelukt om gelijk te komen, ze miste. Eindstand 18-19.

Dames wat hebben jullie gevochten, een gelijkspel was verdiend geweest. In de return iets meer vechtlust in het begin dan pakken we die 2 punten.

Mijn enige puntje van kritiek is trouwens weg want alle penalty’s zaten, goed zo Femke.

Renee was misschien niet leuk verliezen van je zusje maar volgens mij heb jij 2 keer gescoord en zij 1 keer, dus toch een overwinning voor jouw.

Doelpunten: Gwen 1, Joyce 2, Renee 2, Britt 3, Elise 3, Peggy 3 en Femke 4

M.I.C. DC1 – Cabooter Group/Handbal Venlo DC1         36-14

Afgelopen week werd er ondanks de herfstvakantie stevig doorgetraind door de meiden en niet zonder resultaat! Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Cabooter Group/Handbal Venlo op het programma. Vol vertrouwen stapten de meiden het veld op, met maar één doel voor ogen; het verdedigen van hun koppositie in de poule.  Binnen 1 minuut  keken de meiden tegen een 0-1 achterstand aan maar dit was van héél korte duur, binnen 20 seconden stond de 1-1 op het scorebord en dat was het begin van een wedstrijd die eigenlijk maar één kant op ging; die van M.I.C ! De verdediging stond als een huis en gelegenheidskeepster Anouk stond in het doel alsof ze nooit anders heeft gedaan. Snel liepen de meiden uit, van 2-1 naar 10-3 en verder. Het publiek werd verwend met mooie aanvallen, goed samenspel en snelle breaks. Ondanks dat er ook wat ballen gemist werden gaf het scorebord bij rust een geruststellende stand van 19-6 aan. De 2e helft verliep niet veel anders dan de 1e,  wederom een goed samenspel en meiden die voor de bal én voor elkaar willen gaan, als toeschouwer mooi om te zien! Als we dan toch een puntje van kritiek moeten noemen; probeer ondanks de forse voorsprong toch de concentratie op de bal te houden, er werden soms té veel ballen gemist waardoor er wellicht nóg meer in had gezeten dan de 36-14 die het scorebord aangaf na 2x25 minuten spelen, maar ja, waar hebben we het eigenlijk over …? J.

Blije meiden in het veld, een trotse coach en begeleiding langs de lijn en enthousiaste toeschouwers op de tribune, het was een mooie handbalmiddag! Leuke bijkomstigheid; alle meiden hebben hun doelpunten meegepikt deze wedstrijd! Alle doelpuntenmakers op een rijtje: Luna 11x, Luka 6x, Inge 5x, Merle 5x, Noa 3x, Janique 2x, Maaike 2x, Sanne 1x, Lynn 1x                                                                                                      Anouk; klasse gekeept!

Mic DC2 – Overpelt DC 1

We zijn sterk begonnen, kyra had de eerste goal gemaakt. We hadden ook super goed verdedigd.

We gingen gelijk op. Zij waren net iets sterker dan ons. We hadden 2 of 3 penalty’s en er zaten

ook een paar breaks tussen. Toch gaat het iedere keer weer beter.

De eindstand : 18-23

MIC D1  - Zwart-Wit D3  10-7 (6-5)

Onze meiden herstelden zich knap van de kansloze nederlaag tegen Gemini . De tegenstander uit Oisbeek was de pisang. Niet dat het allemaal even fraai was. Het spel was onrustig hetgeen tot veel onnodig balverlies leidde. Gelukkig was Zwart-Wit niet bij machte dit uit te buiten. Onze meiden vochten weer als leeuwinnen. Trainer Johnny: “Je zag dat we drie weken geen wedstrijd meer hadden gespeeld, de automatismen waren weg. Dat gebeurt ook vaker na een vakantie, maar had gehoopt dat we al een stapje verder waren”. Trainster Nandy: “Door de nieuwe regels lijkt het wel 40 minuten ‘sjeng aon de geng’. Snel, sneller, snelst, we moeten rustiger aan de bal zijn en meer vrijlopen. Conditioneel moeten we ook nog stappen maken”.  Desalniettemin werd Zwart-Wit vaak van het kastje naar de muur gespeeld, de inzet was goed en er werd weer hard voor elkaar gewerkt. Het wordt een beetje saai om te vermelden maar Veerle keepte wederom een puike partij. Na een ruststand van 6-5 liepen onze meiden na de thee weg, en kwam feitelijk de zege niet meer in gevaar. De eindstand was een verdiende 10-7 waarbij vooral de goal van Nina na knap doorzetten het vermelden waard is. Met een heus Jumbo plaatjes boek met het eigen fotootje voorop en na een uurtje douchen, verlieten onze meiden tevree de sporthal.  Meiden knap gedaan en succes maar weer volgende week.! Doelpunten: Jacky en Tessa (4) en Fabienne en Nina (1).

MiC   D2

Deze zaterdag hebben wij een leuke wedstrijd tegen MEOS gespeeld. Dit was onze eerste thuiswedstrijd van deze competitie. Tot vrijdag toe hebben we alles gewonnen. Dus de druk stond extra hoog. Deze wedstrijd moesten we winnen om onze plek te behouden of zelfs nog te stijgen in het klassement. De eerste helft ging moeizaam met scoren. Maar in de rust stonden we toch voor omdat Robin Janssen heel veel ballen uit het doel hield. De ruststand was 5-3. We moesten nu het dubbele gaan scoren als in de eerste helft, dus 15 doelpunten was ons doel voor onze eindscoren. En is dat gelukt? De tweede helft ging een stuk beter. Er werd veel gescoord en we bleven knokken. De ene goal naar de andere. Uiteindelijk hebben we ons doel bereikt. We hebben met 15-10 gewonnen. Tot nu toe hebben we alles gewonnen. Yippee!

Wedstrijd E1- V en L

We speelde afg zaterdag thuis.Onze dames deden hun best en verdedigde goed. Lieke stond de eerste helft in het doel en ze deed haar best!

De scheidsrechter was zeer oplettend en wees de meiden en jongens op kleine foutjes.Na 4 minuten scoorde V en L hun eerste doelpunt. Britt deed een poging, maar helaas geen goal. Na 6 minuten scoorde V en L weer, maar de meiden bleven goed verdedigen, alleen gooide ze niet goed over en verloren hier door een aantal keren de bal. De tegen partij maakte van deze kansen gebruik! Juna, Britt en nog een paar andere probeerde nog te scoren, maar helaas. Na 15 minuten scoorde de tegen partij nogmaals. In de 16 e minuut scoorde Venië het was inmiddels 1-6. Na 19 e minuut scoorde Floor, 2-6 en dat was ook de rust stand! In de tweede helft stond Nina in het doel. Britt kreeg een penalty, maar helaas gooide ze op de paal! De tegen partij scoorde alweer naar een paar minuutjes, het was toen 2-7.De scheidsrechter moest regelmatig fluiten  voor kleine overtredingen. Na een overtreding op Anne kreeg ook zij een penalty en scoorde waardoor de stand op 3-7 kwam. Ze bleven vechten en dat werdt twee maal beloont met mooie treffers van Venië het was toen 5-9. Nina had een aantal mooie reddingen gemaakt! Onze dames werden slordig en de tegen partij kon nog een aantal doelpunten maken, de eindstand was 6-14. We hebben verloren, maar we  hebben toch onze stinkende best gedaan!

MIC E2 -  Brunssum E1: 10-09

De dag begon al feestelijk voor de MIC E2 dames, ze kregen hun eerste verzamelalbum en een set sportplaatjes van Jumbo Rothem. Overigens vanaf 2 november kunnen de sportplaatjes worden gespaard bij Jumbo in Rothem.

Om 12:00 uur hebben de MIC E2 dames (Arya, Benthe, Fleur, Maud, Nika, Silke, Sterre en Venië)  een spannende wedstrijd gespeld tegen Brunssum E1. Ondanks meerder goede aanvallen door de thuisploeg bleef het tot 11 minuut op 0-0. De eerste 3 doelpunten werden gescoord door de gasten. De eerste doelpunt werd na16 minuten door thuisploeg gescoord. Op 18de minuut heeft Venië uit een prachtige individuele actie de tweede doelpunt voor de thuisploeg gescoord. De eerste helft is geëindigd op 3-4 voor de gasten. Sterre heeft de eerste helft gekeept en heeft een paar goede reddingen verricht.

In de eerste minuut van de tweede helft werd het 5-3 voor de gasten. In de tweede minuut van de tweede scoorde Arya uit een penalty en werd 5-4. Vervolge was het wedstrijd een nek om nek race. Nika heeft de tweede helft gekeept en heeft een paar goede ballen tegengehouden.  Na 13 minuten spelen, stond de thuisploeg door een mooie doelpunt van Silke voor het eerst voor en het werd 6-5 voor de thuisploeg.  Maud en Benthe hebben een paar heel mooie passen gegeven, wat resulteerde in doelpunten voor de thuisploeg. Na 18 minuten spelen, werd het zelfs 10-8 voor de thuisploeg. Op de 20ste minuut  van de tweede helft scoorden  de gasten en het werd 10-9. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd. De dames van de thuisploeg, de coaches en de supporters waren erg blij met de eerste overwinning van dit seizoen.

Op 5 november spelen de dames van MIC E2 hun volgende wedstrijd tegen Gemini (V) E2.