DE2        MIC E2                 Vilt/Be Quick E1#                     2-30

DE1        MIC E1                 BDC '90 E1                               9-7

DD1       MIC D1#              Gemini (V) D2#                           6-23

DC2       MIC DC2#           Meeuwen (M) DC1                      15-21

DC1       MIC DC1#           Bevo DC2                                   29-17

DS2        MIC DS2              Handbal Someren DS1              15-10

DS1        MIC DS1              Houten DS1Zondag 9-10             21-17

HS1        MIC HS1              Kerkrade HS1                             20-24

DS3        MIC DS3              Born DS2                                   24-19

DA1       MIC DA2              Neerpelt DA1                               22-19

DS4        MIC DS4              Rapiditas DS2                             11-17

MIC A2 - Neerpelt 22-19 (10-10)

Voor een goed gevulde tribune speelde de A2 vandaag tegen het Belgische Neerpelt. Na de uit overwinning van vorige week gingen de dames vandaag ook voor de twee punten. Het begin zag er veelbelovend uit, met snel spel werd de tegenstander overdonderd. De gasten herpakten zich goed en na een 2-0 stand ontspon zich een spannende wedstrijd. MIC bleef op voorsprong, maar kort voor rust kwam Neerpelt terug en kon er gerust worden bij een stand van 10-10.

Ook in de tweede helft schoot MIC uit de startblokken en kwam weer twee doelpunten voor. Maar de Belgen gaven zich niet zomaar gewonnen. De MIC dekking had moeite om de deur op slot te houden in het midden. Maar door een aantal snelle tegenaanvallen werd er toch weer een gaatje geslagen en kon de tweede overwinning over de streep worden getrokken! Als team goed gevochten, op naar ESC volgende week!

Scores door Lonneke, Julie, Ellen, Emma, Sem, Fee, Lara, Veerle

MIC D1  - Gemini D1   6-23  (3-11)

Na de mooie overwinning van vorige week, waren onze meisjes nu volledig kansloos tegen de dames uit Voerender. Voor aanvang van de match bleek al dat de oppositie gemiddeld drie koppen groter was. De wedstrijd bevestigde deze fysieke ongelijkheid. Na een snelle 0-2 vochten onze meiden zich terug maar meer dan een bijna 2-2 zat er niet in. Begrijpelijk kansloos! Ondanks knappe doelpunten, na even mooie als getrainde combinaties, van Fabienne, Jacky en Maddy. Ondanks hevig verzet van de kleine leeuwin Bente die zich met ware doodverachting op de vele langere tegenstander wierp. Ondanks het gesleur van Puck, Pip en Nina. Ondanks de niet aflatende inzet van Ila, Tessa en Femke. En zeker ondanks de wederom uitblinkende keepster Veerle die D1 voor een nog grotere nederlaag behoedde. Ook de coaches, begeleiding en supporters bleven onze meiden tot het einde motiveren en steunen maar tegen dit fysieke geweld was niet op te boksen. Handbaltechnisch nog niet eens veel minder maar John en Nandy gaven na de wedstrijd onze meiden een stevige pluim dat ze ondanks alles, en zeker in de 2e helft, bleven doorvechten. Miranda gaat aan de slag met de voedingschema’s om wat meer groei in lengte en breedte te bewerkstelligen. Wel op cleane basis uiteraard. Nu 3 weken rust om vervolgens weer tegen de Zwart-Witten te kunnen vlammen. Kop op meiden!! Doelpuntenmaaksters: Fabienne (3), Maddy (2) en Jacky.

Dames E1

Vandaag speelden we tegen BDC'90. Voordat onze wedstrijd begon hebben we nog even naar de wedstrijd van E2 gekeken en ons warmgelopen in de gang van de kleedkamers.

Kolderieke ging fluiten en die fluit heel hard.

We waren vandaag met 8 spelers, dus 2 telkens op de bank.

Het was best een spannende wedstrijd, want in het begin maakten we allebei samen gelijke doelpunten. Maar op een gegeven moment konden wij beter verdedigen, vooral de jongen die de meeste goals maakte. Dus toen we elkaar in de verdediging goed hielpen, was het voor deze jongen best moeilijk om nog langs te komen.

Bij ons maakten we allemaal wel een goal, hoewel we eigenlijk veel meer punten konden hebben als we niet op de handen van de keeper hadden gegooid. Maar we hebben uiteindelijk mooi gewonnen met 9 - 7.

Hoewel het toch nog een spannende wedstrijd was geworden.

Er zijn toch nog wel mooie doelpunten gemaakt!

Dat was dus het verhaal.

Tot ziens dan maar!!!

Groetjes Venië

MIC E2- Vilt-Be Quick E1
We hadden op een meer gelijkwaardige openingswedstrijd gehoopt, maar helaas werd al snel duidelijk dat het vandaag vooral ging om de schade zoveel mogelijk te beperken. De meiden van Vilt-Be Quick waren een maatje en kopje groter, maar het team van Pascal en Irene (en assistent Chretien) waren gebrand om te spelen. Sterre ging als eerste keepen, wat al dapper op zich was.
De ballen vlogen om haar oren. In de aanval hadden de meiden het in eerste instantie moeilijk om tot aan het doel te komen. Uiteindelijk lukte het, door mooi samenspel tussen Maud en Arya, kreeg Sjuulke de bal en kwam ze tot een eerste schot. Iedere keer moest er als een speer terug gerend worden, dit ging ook steeds beter en snelle Jill onderschepte een paar mooie ballen. Nika kwam als tweede op doel te staan.  MIC knokte voor elke bal.  Onze meiden lieten hun kopje niet hangen, ondanks een 0-18 ruststand.
Ondanks dat ze nog niet lang handbalt, ging Arya de tweede helft dapper het doel verdedigen. In de aanval liep het steeds beter. Via stuitballetjes speelden de meiden goed samen en werd wederom Sjuulke gevonden op de cirkel en scoorde ze het eerste doelpunt voor MIC. Het publiek was uitzinnig van vreugde! Zelfs met de 3 Fjes ( Nika, Benthe en Ruby) tegelijkertijd op het veld, lukte het MIC om het de tegenstander moeilijk te maken. Voor de 2e keer werd het doel gevonden door een mooi doelpunt van Sterre. Jill mocht als laatste keepen. De kopjes werden steeds roder, toch effe wennen zo’n groot veld! Helaas in de laatste minuut viel ook de 30e tegentreffer. Eindstand 2-30. Hopelijk hebben we meteen de moeilijkste tegenstander gehad en was dit een goede generale voor volgende week tegen Esia E1. Goed geknokt meiden!