DD1 Gemini (V) D2 MIC D1 6-8

DE1 Sittardia E1# MIC E1# 31-18

DE2 Gemini (V) E2 MIC E2# 7-20

DA1  Bekerwedstrijd

Vrijdagavond 19.00 uur Glanerbrook in Geleen, daar zou het gaan gebeuren, de kwartfinale van de beker tussen VenL A1 tegen onze meiden van MIC.

Als eerste wil het  publiek nog bedanken, dat er in grote getale bij was en heeft kunnen genieten van een mooie pot handbal.

Jammer alleen van VenL dat er niet van hal geruild kon worden en dat we in de tweede hal gepropt werden.

Maar nu de wedstrijd. Wat gingen we goed van start en binnen no time stond het 0-2  voor MIC. Zou onze droom dan toch uitkomen? Zo zag het er wel naar uit, VenL had twee penaltys nodig om ons een beetje bij te houden en hun 3de gaol was pas hun eerste echte goal. Toen hadden wij er al 6 gemaakt. Ik geloof dat ik wel mag zeggen dat Peggy een vliegende start had en dat Aniek super stond te keepen. Dat bleek ook wel uit de stand want we gingen rusten met 6-8. Tweede helft konden we dit nog volhouden tot 8-11, maar helaas toen lukte het bij ons niet meer. VenL ging 6-0 verdedigen waardoor wij moeilijker konden scoren en zij daarentegen begonnen meer te scoren. Bij ons gingen ze er niet meer in en bij hun wel waardoor ze al snel bij kwamen en over ons heen konden lopen. Eindstand 19-13 voor VenL. Al met al een super wedstrijd van onze kant en een voorbode voor het volgend seizoen. Wij komen nog wat conditie tekort en zullen meer van afstand moeten gaan schieten. Maar wel iets om trots op te zijn. En dames wat waren jullie goed. Dat vond het publiek ook want dat bleek wel uit het applaus dat jullie kregen op het einde.

Doelpunten : Jill 1, Luka 1, Aniek 2, Gwen 2, Demi 3 en Peggy 4

DA1

Vandaag wedstrijd tegen BSAC. Voor ons speelde de mannen van MIC tegen BSAC. Deze hebben we nog even moeten steunen zodat ze BSAC nog net konden beletten om de gelijkmaker te scoren. Dan onze wedstrijd en ook nog zonder Miranda, dus we wilden uiteraard winnen.

Eerste helft ging goed van start en het stond ook al snel 0-3 voor ons. BSAC kwam toen ook aan scoren toe, maar toch konden we uitlopen tot een stand van 5-12 voordat we gingen rusten. Tweede helft, we hadden steeds meer moeite om hun cirkel tegen te houden om niet te scoren. Maar we wisten ons hier doorheen te slaan en ook af en toe nog te scoren met soms toch weer mooie wissels. Ik denk dat de wedstrijd van vrijdag nog in de benen zat. Maar goed gewoon gedaan wat we moesten doen, nl winnen. En het weekend van Miranda toch nog een beetje goed gemaakt. Eindstand 16-23. Tevens nog het 400ste doelpunt gemaakt. Kijken of we de 500 nog kunnen halen. Nu gaan we ons klaarmaken om de kampioenswedstrijd te spelen. Dit gaat gebeuren zondag 20 maart om 13.15 uur in sporthal Marsana te Meerssen. Kom vooral allemaal kijken als je dit spektakel niet wil missen.

Doelpunten: Danique 1, Veerle 1, Elise 1, Aniek 2, Luka 3, Peggy 4, Gwen 5 en Demi 6.

Born B1-MIC B1 9-17

Vandaag was het dan eindelijk zover. Op bezoek bij nummer 3 van de stand, Born, kon bij winst het kampioenschap van deze Belgisch/Nederlandse combiklasse worden binnengehaald. Maar dan moest er wel eerst gewonnen worden. MIC startte goed, nam een 0-2 voorsprong via 2x Britt, maar Born reageerde en kwam goed terug tot 2-2. Sterker nog, gaandeweg de eerste helft, het was inmiddels 4-4, begon het nadrukkelijk en luidruchtige aanwezige MIC-publiek zich toch wat ongerust te maken over de hoeveelheid strafballen voor Born en gele kaarten en tijdstraffen tégen MIC. De toeters en bellen werden even terzijde gelegd. Maar het was Gaby die 3x fantastisch een "7 meter" stopte waardoor MIC weer vertrouwen tankte en weer de leiding nam via een "7 meter" en een veldtreffer van Julie (4-6). Dit bleek voldoende om het moreel van Born te knakken en voor de rust nog een kloof te slaan naar 6-10 voor MIC. De 2e helft bleef MIC verdedigend goed in de organisatie, Born kon nog maar 3x tegenscoren, daar waar MIC nog 7 treffers binnen prikte. Door de 9-17 overwinning is B1 onbereikbaar geworden voor de naaste concurrenten en haalde MIC B1 vandaag het Kampioenschap der Beneliga binnen, met treffers van: Joyce 4x, Britte 3x, Britt 3x, Julie 3x, Lisa 1x, Lonneke 1x, Renee 1x en Veerle 1x. In het 1e seizoen van MIC (Marsna Iason Combinatie, voor wie het nog niet wist) werd met veel trainingsarbeid, bootcampen, een sterke spelorganisatie, mentale veerkracht, plezier en  mooi handbal de basis gelegd voor dit kampioenschap.

Het managementteam bestaande uit de fanatieke trainer/coach Miranda en leidster Daniëlla en speelsters gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Gemini B1 - Mic B2  11-10 (7-6)

Jammer dat die fotografe roet in het eten gooide, anders hadden we kunnen spreken van de comeback van de eeuw! Onze dames stonden maar liefst met 7-1 achter, en het leek een waardeloze zondag te worden. Totdat die vaan us de geest kregen, onder aanvoering van c speelster Luca werd uit een ander vaatje getapt. Opeens liep alles, geen verklaring voor. Of was het omdat de ouders hun kostbare tijd niet verspild wilden zien? Lara keepte haar beste wedstrijd van het seizoen en bij rust was er een kleine achterstand van 7-6 in het voordeel van Voerendaal. Na rust werd het 7-8 en 8-9 en een sensatie hing in de lucht. Toen gaf de scheids twee dubieuze pingels op advies van een mooie fotografe, einde oefening al bleven onze meiden knokken tot de laatste seconde. Eindstand dus 11-10, maar coach Marcel kon trots zijn op onze dames en met rechte rug de voerender arena verlaten. De fotografe kreeg nog een bezoekje op Facebook en de ouders verzopen hun verdriet, verbazingwekkend was ook het geschreeuw van Ruudje! Helaas verloren dames maar knap gevochten, chapeau! Doelpunten: Lara P 3, Luca 2, Janneke, Maud, Joelle, Fee en Ellen

Meng optimo  -   MIV C1       7  -  12

Vandaag gingen we de berg af richting Gulpen. De wedstrijd tegen MengOptimo. Vorige

keer was het thuis 16-13 in het voordeel van MIC C1.

Het spel begon goed met het eerste doelpunt door Fee kwamen de meiden goed in het

spel maar de tegenstander liet niet met zich sollen. We hadden een zeer goede verdediging

en de meiden van MengOptimo hadden toch wel problemen om door deze verdediging

heen te komen. Tweede helft scoorde de tegenstander vrij snel een aantal doelpunten

maar de MIC dames lieten het er niet bij zitten en pakten ze goed aan.Het ging gelijk op

maar iedere aanval werd goed benut en keeper Irene heeft een goede wedstrijd gekeept.

Dames goed gedaan, zo zie je maar weer door goed naar elkaar te luisteren en goed samenspel

bereik je dan een goed eindsaldo namelijk een welverdiende zege van 7 tegen 12 in ons voordeel.

Gemini D2 - MIC D1 (6-8)

Na  een wedstrijdloze periode van 4 weken trok het legioen naar Voerendaal om onze dames als 7e man bij te staan. Het was een zondag met een lentezonnetje dat ons toelachte. Wellicht was het het gebrek aan wedstrijdritme, het lentezonnetje of omdat het een zondag was het werd een moeizame wedstrijd. Zo leek het voor de anonieme toeschouwer een wedstrijd tussen gelijkwaardige teams, wij wisten wel beter. Een normaal draaiend MIC had deze tegenstander opgerold, weggespeeld, verpulverd. Helaas werd het een zenuwslopende wedstrijd waarbij het accent op verdedigen lag. Aanvallen kwamen de fricandellen, kroketten maar moeilijk uit de verf. Toch wisten onze dames en dan met name Tessa en Jacky af en toe een gaatje in de dekking van Gemini te vinden. De immer hardwerkende Isa bleef maar proberen en aakte het spreekwoord "de aanhouder wint" meer dan waar. Jammer voor haar had de scheids een moment van verstandsverbijstering. Zij dacht in een topwedstrijd verzeild geraakt te zijn en wees arme Isa, voor een kleine overtreding voor 2 minuten naar de bank (ja u leest het goed...een D wedstrijd). Tot overmaat van ramp werd Gemini ook nog getrakteerd op een 7 meter. Jammr voor deze dwaling van een scheids die aardig haar best had gedaan om een leuke pot te fluiten. Isa liet zich niet kennen en eenmaal weer in het veld nam ze sportief revanche door meteen te soren. Opvallend verdedigend spel was er van Maddy. Deze meid klein en fier, stond als een huis en wist haar tegenstander keer op keer tegen de grond te werken. Chapeau! Na lang gelijk op te gaan waren de laatse minuten in het voordeel van MIC. "Woman of the match" Isa prikte de eindstand van 6-8 in het netje.

Ons scorend vermogen: Isa (3), Jacky (2), Tessa (2), Dajenka (1).

DE1

Zaterdag 12 maart ging het team van MIC E1 met knikkende knieën naar Munstergeleen waar de koploper Sittardia hun op stond te wachten. Uiteraard waren er ook supporters aanwezig die zich al verheugden op een lekker kopje koffie in de kantine. Hier ging het al enigszins mis. De kantine was dicht of dit te maken had met het feit dat de F-jes van MIC vorig jaar hier een raam gesloopt hadden in de sporthal is tot op heden niet duidelijk. Maar nu terug naar de wedstrijd. De dames hielden goed stand in de eerste helft. Pip maakte de openingstreffer voor MIC en Bente hield aardig wat ballen tegen in de eerste helft. Na tien minuten was de stand 8-5 en daarna gingen de heren van Sittardia in een stroomversnelling. Zelfs het meisje wat de stand moest bijhouden was het spoor bijster waardoor er opeens een stand van 99-8 op het bord stond. Hier schrokken onze dames wel van en gingen ook op doelpunten jacht. Ondanks dat de tegenstander te sterk was voor onze meiden wisten ze toch 18 goals te maken. Yzée was topscorer met 7 doelpunten, Bente volgde met 6 doelpunten. De uiteindelijke stand was 31-18.

DE2

Hoi ik ben Silke en speel bij de E2 van MIC.

En gisteren hadden wij een wedstrijd tegen Gemini in Voerendaal.

Toen we naar de sporthal reden kwamen we er achter dat er een omleiding was.

Toen we eindelijk in de Voerendaal aan kwamen was ik een beetje te laat.

Het hele team had zich al omgekleed.

De wedstrijd begon en ik zat op de bank.

Maar ik mocht er al weer snel in

Toen ik er in mocht had ik een goal gemaakt.

En na de rust nog een.

Bijna iedereen had een goal gemaakt.

Uiteindelijk was de stand 20-7 voor ons

Toen de wedstrijd klaar was hebben we nog shoot out gedaan toen had ook bijna iedereen een goal gemaakt.

Na afloop hebben we nog een beloning gekregen van de trainsters.