DB1        MIC DB1              Hercules '81 DB1              21-10

DC1        MIC DC1              Juliana DC1#                      18-5

DC2        MIC DC2              Meos DC2                          22-4

DS1        MIC DS1              Gemini (Z) DS1                 24-29

DS2        MIC DS2              LimMid DS1                       27-17

DE1        MIC E1#               ESC'90 E2#                          5-13

DE2        MIC E2#               ESC'90 E3                            14-15

DS3        MIC DS3              LimMid DS2                       17-23

HS1        MIC HS1              Wittenhorst HS2              22-19

MIC 1 – Gemini 1   24-29  (13-11)

Wedstrijd duurt 4 minuten te lang voor MIC

Tegen de koploper trad MIC onbevangen aan en vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een spannende wedstrijd. Beide teams gaven elkaar bitter weinig toe en het verschil bedroeg dan ook nooit meer dan twee doelpunten. Bij rust stond het 13-11 in het voordeel van de thuisclub.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. De ene keer MIC op voorsprong, dan weer Gemini.

Met nog acht minuten te spelen sloeg Gemini het eerste gaatje en liep uit naar 20-23. MIC rechtte de rug en kwam vier minuten voor tijd terug tot 23-23. Toen Gemini daarna twee keer kort achter elkaar scoorde en MIC drie kansen onbenut liet was het over en sluiten. MIC moest forceren en dat ging gepaard met foutjes die genadeloos werden afgestraft door de Zoetermeerse dames.

De eindstand was dan ook ietwat geflatteerd want een gelijkspel had de verhouding beter weer gegeven. De woorden na afloop van de coach van Gemini zeiden voldoende: “Door het oog van de naald”.

Doelpunten: Gwen 8, Ilona 5, Lotte 4, Yentl 3, Georgie 2, Shannen 1, Svenja 1.

MIC 2 – LimMid 1   27-17 (13-9)

Royale overwinning op nr. 2

Dames 2 had nog iets goed te maken tegen de Midden Limburgers. De uitwedstrijd was onverdiend verloren gegaan en dat lag nog zwaar op de maag. MIC opende de score en zou die voorsprong ook niet meer weggeven. Via 2-0, 4-1 en 9-6 bereikte men een ruststand van 13-9.

De tweede helft probeerde de nummer 2 in de stand van alles om het tij te keren maar door de vlot scorende Dorianna en Susan kwam de thuisclub niet in gevaar. Het verschil werd alleen maar groter en bij het laatste fluitsignaal hingen de bordjes op 27-17.

Een  mooie en verdiende overwinning die er voor zorgde dan LimMid hun kampioensaspiraties in de ijskast kon zetten.

DoelpuntenSusan 8, Dorianna 6, Aileen 4, Maud 3, Rachelle 2, Laurie, Kyara en Manon ieder 1.

Heren Sr

Vandaag stond voor de HS1 van Marsna de wedstrijd met Wittenhorst 2 op het programma. De ploeg met wie ze in een felle strijd zijn verwikkeld om de derde plaatst. Vandaag konden we de voorsprong van drie punten verkleinen naar een punt. En dat hebben we gedaan!

Zoals gebruikelijk begonnen we de wedstrijd met het laten uitlopen van  de tegenstander, ondanks enkele goede kansen aan de zijde van Marsna. Maar we konden ons snel herpakken en wisten ons terug te knokken tot 9-9. We liepen break outs, benutte strafworpen en zette enkele mooie aanvallen op. De ruststand was 9-11.

De tweede helft begon niet goed voor Marsna. De tegenstander wist weer uit te lopen. Deze keer wisten ze 7 punten los te komen, 10-17. Maar toen ging het heilige vuur aan bij Marsna. Weer bleek de snelle tegenaanval een sterk wapen. Ondanks we de man meer situatie van 4 minuten niet wisten te benutten kwamen we langszijde, 19-19. Daarna deelden we de genade klap uit, 22-19. En stuurde onze tegenstander met lege handen naar huis.

MIC B1- Hercules 21-10

Zo in de slotfase van de competitie kwam vandaag de nummer 8 van de ranglijst Hercules op bezoek bij koploper MIC en er ontspon zich een bijna kopietje van de vorige wedstrijd. In de beginfase een gelijkopgaand duel tussen beide teams. Tot 4-4 kon Hercules MIC bijbenen, maar vervolgens drukte MIC het kwaliteitsverschil meer en meer uit in fraaie doelpunten. Met een 10-5 voor MIC met rust, kon coach Miranda nog wat tactische instructies geven om de score verder op te voeren, waardoor het MIC dan ook lukte om de 300ste treffer dit seizoen te scoren via Britt.  B1 combineerde er lustig op los en Lara maakte enkele doelpogingen van Hercules onschadelijk met enkele knappe reddingen, waardoor het verschil groter en groter werd. Met een laatste energieboost floot scheids Koldo de wedstrijd geheel in stijl, dus met een maximaal volumegehalte ten einde met een 21-10 eindstand voor MIC.  Doelpuntenmakers MIC:  Britt 6x, Joyce 5x, Lonneke 3x, Renee 3x, Lisa 2x, Britte 1x, Julie 1x en Sem 1x.

MIC C1  -  Juliana C1          18 – 5

Vandaag stond de wedstrijd dames MIC C1 tegen dames Juliana C1 op het

programma. Het zou eigenlijk een makkie moeten worden omdat we wedstrijd

bij Juliana goed gewonnen hadden. Maar het bleek toch van niet. De dames kwamen

in eerste instantie niet goed in het spel, er zat geen pit in. Het ging wat moeizaam.

Na een oppeppauze verliep de wedstrijd steeds beter en werd er goed gescoord en

niet te vermelden goed gekeept door onze eigen doelvrouw Irene die we even geleend

hadden van de C2. De ene doelpoging naar de ander werd goed benut door de dames. Twee dames van Juliana kregen nog een verdiende rode kaart wegen Inge in de rug duwen bij haar mooie break en een dame schopte een MIC speelster na omdat ze een vrije worp tegenkreeg en het er niet mee eens was. Zo zie je maar weer waar een rode kaart dan voor dient.

En zo zie je maar weer dat bij een goed samenspel en geloven in de overwinning wordt je

beloont. Toen de wedstrijd voorbij was kreeg Irene nog een staande ovatie vanaf de tribune voor

het goed keepen van de wedstrijd.  IRENE BEDANKT.

MIC C2 - MEOS C2  22 - 4

Na de winst van vorige week tegen de sterke tegenstander V & L, was het

zaak om de goede lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen de

laaggeplaatste tegenstander MEOS. Het begin van de wedstrijd was van beide zijden

aftastend en er werden de eerste 10 minuten weinig kansen gecreëerd.

Toen de eerste score eenmaal op het bord stond begon het 'treintje' eindelijk te lopen en nog

in de eerste helft bleek al dat onze meiden van de C2 opnieuw een overwinning zouden

gaan bijschrijven. Mooie snelle aanvallen werden afgewisseld met goede opbouw en gecontroleerd

aanvalspel waarbij men de rust had om te wachten op de opening.

Al met al een verdiende overwinning voor de C2 en opnieuw werd er vertrouwen getankt

voor de resterende wedstrijden.

Dames E2 MIC-ESC 3
De nummer 3 tegen de nummer 2, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Helaas kampten een aantal dames van MIC met de griep en waren de reserves nog niet helemaal fit.
MIC schoot uit de startblokken. Voordat we het goed en wel in de gaten hadden stond het al 5-0. Ook de coach van de tegenstander was verrast. Onze dames vonden elkaar blindelings, de aanval was vlot en er werd goed rondgespeeld. Het duurde even voordat ESC met een antwoord kwam en meer vechtlust toonde. Met een ruststand van 9-8 leek een overwinning zeker mogelijk. Helaas eiste de flitsende start zijn tol en was de 2e helft meer rommelig en werd er niet meer goed afgerond. Het bleef 12 minuten stil aan de kant van MIC voordat er eindelijk weer gescoord werd. Op dat moment had ESC ons al ingehaald en was uitgelopen tot 11-14. Sam, die vandaag het team op sleeptouw nam, zorgde echter nog voor een aantal spannende slotminuten. Ook de anderen beseften dat het nog mogelijk was en het hele team vocht voor elke bal. We kwamen terug tot 14-15. Zoooo jammer, want een puntje hadden we zeker verdiend!