week 1608

week 1608

DB2        BFC DB3                               MIC DB2                              7-10

DC2        BFC DC3                               MIC DC2                              17-13

DE2        ESC'90 E4#                          MIC E2#                              10-14

DC1        Kortessem DC1                 MIC DC1                              24-12

DS1        Nieuwegein DS1              MIC DS1                              27-22

DB1        Swift 2000 DB1#               MIC DB1                              15-23

DA1       Vlug en Lenig DA2           MIC DA1                             8-44

DS3        Born DS1                             MIC DS3                              23-23

HS1        Optimo HS2                       MIC HS1                              20-9

DS2        PSV Handbal DS2             MIC DS2                              19-15

HS

Vandaag stond er voor de heren van Mic de topper tegen Gulpen de huidige nr 1. Dit beloofde een kei zware pot te worden door de afwezigheid van sterspeler en allrounder Jeroen "Duvel" Wijnen, welke ondanks blessure wel heeft genoten van de geboorte van zijn tweede zoon. Of zoals we zeggen in Brabant een kei schon kind! Oh ja, d'r was ook een wedstrijd en deze was, zoals voorspeld keizwaar. De mannenvan Mic kwamen goed uit de startblokken, waarbij met name de dekking zeer goed stond onder leidingvan Guy. Ruststand 6-3. Helaas konden de heren van Mic die lijn niet doortrekken in de tweede helft. Ondermeer door vermoeidheid maar ook door verbeterd spel van Gulpen. Eindstand 20-9.

De biertjes waren lekker en op kosten van onze jarige, Lucky Luuk

Dames A

Vandaag op het programma: wedstrijd tegen VenL in Geleen op zaterdagavond om 20.15 uur. Om te beginnen, voor ons een zeer ongebruikelijk tijdstip om te handballen.

Dan de wedstrijd. We wilden winnen, maar ging dat lukken en zoja  hoe?

Nou gewoon dus op de sloffen met een zeer gemotiveerd team dat ontzettend veel lol en plezier uitstraalde waardoor misschien ook wel bijna alles lukte en er deze monsterscore uit kwam.

We gingen rustig van start en  Ven L wist zelfs gelijk te komen tot 3-3.  Volgens mij dachten ze dat er iets te halen was. Maar helaas voor hun kwamen wij toen zeer lekker in ons spel. De bal ging op hoog tempo rond waardoor er veel gescoord kon worden en Demi had haar drive weer gevonden in het lopen van breaks en het maken van veel doelpunten. De tweede keer deze competitie wist weer iedereen te scoren, en ja ook onze keepster Aniek kon een penalty benutten en scoorde haar eerste doelpunt, volgens mij de eerste in haar carrière. Ze had er wel 2 pogingen voor nodig want haar eerste penalty miste ze. En uiteindelijk werd  ook nog de doelstelling 40 doelpunten scoren gehaald. Helaas voor Miranda maar ze moet er toch aan geloven en het kost haar een rondje ( ik deel wel met je). Ruststand 4-18, eindstand 8-44. Zou dit een voorbode zijn op onze volgende bekerwedstrijd? Alleen is de tegenstander dan VenL dames A1. Dus kom vooral allemaal kijken en ons aanmoedigen. Tijdstip en datum wordt nog bekend gemaakt.

Doelpunten: Aniek (keeper) 1, Jenny 1, Elise 2,Veerle 2, Danique 3, Jill 3, Luka 3, Gwen 5, Aniek 6, Peggy 7 en Demi 11.

Swift-MIC B1 15-23

In de wedstrijd tegen laagvlieger Swift was er lange tijd sprake van gelijkwaardige tegenstanders. Swift verraste met heel aardig combinatiespel, waardoor het voor de rust redelijk gelijk opging. MIC was echter vlak voor de pauze wat effectiever in de afronding en zo werd de rust toch nog met een ruime 8-12 voorsprong bereikt. De 2e helft verliep voor MIC wat beter en er waren dan ook enkele fraaie treffers te noteren. Lonneke scoorde fraai van afstand en prikte met een "7 meter" de 250-ste treffer van B1 dit seizoen binnen. Verder was er nog het mooie lobje van Emma op fraai aangeven van Veerle. Het conditioneel sterke MIC kon de 2e helft verder uitlopen en een verwachte overwinning boeken met als eindstand: 15-23. Doelpuntenmakers: Britt 6x, Renee 6x , Lonneke 4x Emma 2x,  Peggy 2x, Joyce 1x, Julie 1x en Veerle1x.

BFC B3  -  MIC B2  7-10  (4-7)

Een  mooie, nette en vette overwinning van onze meiden! Met zeker vooral goed spel in de eerste helft, werd de rivaal uit Beek het nakijken gegeven. Er werd een aantal combinaties op de mat gelegd die we dit seizoen nog niet gezien hadden. Om je vingers bij af te likken. Daarbij bleek keepster Lara R. een echte sta in de weg, en zeker ook bij een strafworpje of vier! Dat leidde tot een verdiende voorsprong bij rust van 4-7. Het bleef spannend in de tweede helft, BFC bleef in de buurt hangen en die vaan us vergaten uit te lopen, gelukkig scoorden wij wel onze strafworpen! De zege van 7-10 was verdiend en levert bijna een derde plek op de ranglijst op, en met nog een paar wedstrijden te gaan is die derde plek nog realiseerbaar. Dat zou een zeer knappe prestatie zijn  van onze meiden in deze poule des doods! Uit een door Leon B. zelfgenaaid pot portemonneetje, voorzien van fraai Chinees design,  werd de zege wederom gevierd bij de kantine Frans uit Beek. Alleen de bitterballen konden niet tegen die van Frans op. Meiden perfisia, nu een paar weken rust en dan de laatste wedstrijden weer knallen! Doelpuntenmaaksters: Lara P. (4), Ellen en Julie S. (2), Pernille en Zoë

Kortessem C1 – MIC C1 24-12

Aangekomen in Kortessem België waar we onze uitwedstrijd speelden  gingen de meiden zich omkleden en bleek dat we onze mooie oranje shirts waren vergeten. Gelukkig kregen we hulp van de thuisploeg en speelde in blauwe hesjes. Na een moeizame start waar we binnen no time op 5-1 achterstonden moesten we de hele wedstrijd achter de feiten aanhuppelen. De ploeg uit Kortessem was toch een maatje te groot, maar wat was de oorzaak? Dat we niet in onze vertrouwde shirts speelde! De meiden vonden de gehele wedstrijd hun draai niet wat uiteindelijk ook een verlies van 24-12 opleverde.

Na afloop van de wedstrijd kregen de meiden in de kleedkamer nog te horen dat de trainster/coach na dit seizoen stopt en dat hun keepster ook op zoek gaat naar een nieuwe club en MIC gaat verlaten.

Zaterdag 27-2 (Polfermolen Valkenburg)

13:00     DC1        MIC DC2              V&L DC2

14:00     DB1        MIC DB1              BFC DB2