Deel dit artikel:

week 1607

HV MIC

Uitslagen

HS1        Manual HS1       MIC HS1                                              22-11

DD1       MIC D1                 Beekse Fusie Club D2#                 10-11

DB2        MIC DB2              Olympia (B) DB1                              10-15

DS1        MIC DS1              Hercules (R) DS1                             19-31

DS2        MIC DS2              HandbaL Venlo DS2                       28-14

DE2        MIC E2#               Brunssum E1                                     20-3

DA1       MIC DA1              Minor DA1#                                      25-14

DS3        MIC DS3              Sittardia DS1                                     14-26

MIC 2 – Handbal Venlo 2   28-14 (14-6)

Voor dames 2 werd het weer eens tijd om 2 punten binnen te halen. Venlo moest daar het slachtoffer van worden ondanks enkele plekken hoger op de ranglijst. Van meet af aan liet MIC zien wie de baas was en liep vlot uit naar 6-1, mede door goed keeperswerk van Nadia. Een kleine dip werd overleeft, daarna liepen de dames verder uit naar een ruststand van 14-6.

In de tweede helft van hetzelfde. Onder aanvoering van de vlot scorende Dorianna en Aileen moest Venlo  toezien dat er geen eer viel te behalen. Toen ook nog een Venlo speelster  ernstig geblesseerd raakte ( bij deze van harte beterschap) was het helemaal over en liep MIC uit naar een vlotte royale overwinning.

De carnaval was goed verteerd en steeg men enkele plaatsen op de ranglijst.

Doelpunten: Dorianna 7, Aileen 6, Rachelle 4, Kyara 3, Manon 3, Laurie 2, Susan 2, Dian 1

MIC 1 – Hercules  19-31 (8-18)

De vraag vooraf was hoe iedereen van de carnaval hersteld zou zijn. Na tien minuten wedstrijd bleek die vraag al beantwoord, 3-8 voor Hercules. De Haagse dames speelden een hoog tempo met veel wisselingen en daar had MIC geen antwoord op. Elk balverlies werd dodelijk afgestraft en bij rust prijkte er een stand van 8-18 op het scorebord.

MIC ontbrak het aan scorend vermogen en na 45 minuten had men pas 10 doelpunten weten te maken. Hierna ging het iets beter en kon men Hercules meer tegenstand bieden maar de nederlaag kon niet meer worden afgewend.

Doelpunten: Gwen 5, Ilona 3, Svenja 3, Yentl 2, Bo 2, Lotte 1, Pia 1, Shannen 1, Michelle 1

Heren Sr.

Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen de jongens van Venray gepland. In de autorit ernaar toe werd de kracht van de tegenstander al besproken:  ‘die 150 kilogram-wegende opbouwer’, en ‘die goeie nummer 10’. Het plan was om deze spelers in elk geval zo min mogelijk ruimte te geven.  Anderzijds bleek dat 3 van de 9 heren van MIC getergd werden door opkomende (buik)griepverschijnselen… Benieuwd of de Meerssenaren zich staande konden houden.

Om 20.50 uur klonk eindelijk het beginsignaal van de wedstrijd. Binnen  1 minuut scoorde de nummer 10 snoeihard in de rechterhoek. MIC werd meteen wakker geschud.

Ondanks goede samenwerking in de verdediging, braken de snel-spelende mannen van Manuel toch geregeld door tot aan de cirkel, waardoor MIC langzaam maar zeker op achterstand kwam. De aanvallende kwaliteiten van MIC kwamen over het algemeen te weinig uit de verf, waardoor de achterstand lastig was bij te lopen. Desalniettemin had vrijwel iedere MIC’cer een doelpunt  ‘uit het boekje’ gescoord: van een perfect genomen strafworp van Max, naar een snoeiharde sprongworp van Mike, tot een achterwaarts gegooid balletje van Pascal.

De vrouwelijke scheids zag de heren van MIC helaas niet zo zitten, want er werd meerdere malen een 2-minutenstraf uitgedeeld. Rens was zelfs 2 keer de pineut. Verder bleek MIC gaandeweg zijn  krachten te hebben verspeeld aan de zwaarste speler van Manuel, en aan het beteugelen van de nummer 10. Zij konden daardoor in elk geval nauwelijks scoren. Toch was de eindstand bij het eindsignaal helaas opgelopen tot een 22-11 in het voordeel van Manuel.

MIC B2  - Olympia B1  10-15 (2-9)

Op basis van de leuke tweede helft van onze meiden een beetje geflatteerde uitslag, maar de dames oes Bocholtz staan niet voor niets op plek 2 op de ranglijst. Na een vrij hopeloze achterstand van 2-9 bij rust omdat onze meiden teveel kansen onbenut lieten om Olympia ook in de score bij te benen, was in de tweede helft sprake van eerherstel. Fee en Luca van de C1 hielpen op zeer goede wijze uit, en ook Julie C. van de B1 liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. De tegenstander kreeg het zelfs nog even benauwd toen onze dames aandrongen en een sensatie in de lucht hing. Die nerven spielten even mit wah maar Olympia bezweek niet, ook niet onder de luide toejuichingen van het thuispubliek waaronder men menig topcoach voor volgens jaar kon onderscheiden. Hoogtepunt was de zusjescombinatie tussen Fee en Janneke vakkundig door de oudste Brands afgerond. Op de tribune ging rond dat ze dat alleen van hun moeder kunnen hebben! En inderdaad wat in De keizer happens, stays in de Keizer. Eindstand 10-15, maar de bitterballen van Frans smaakten goed en de pot werd toch opgemaakt! Doelpunten: Janneke en Luca (3), Julie C. (2), Maud en Pernille.

MIC D1  -   BFC D2   10-11  (5-7)

Zonder de door (op)tocht gevelde wethauwer werd dit klusje helaas niet geklaard. BFC bleek onnodig ietwat te sterk. Waar aanvallend de doelpunten voortkwamen uit mooie getrainde combinaties, werd dit verdedigend in negatief opzicht gecompenseerd door te veel missertjes. BFC was ook feller op de bal en daarom waren ook alle losse ballen voor de tegenstander. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, en zelfs na een 5-7 achterstand bij rust leek het erop alsof alles nog zou goed komen. Maar deze keer dus niet. Eindstand 10-11. Slordigheden in de afronding, onnodig balverlies en te vaak en gehaast werpen van te grote afstand stonden vandaag de zege in de weg. Jammer maar niets aan te doen. De staf heeft een dikke maand om de troepen klaar te stomen voor de finales van dit seizoen. Doelpunten: Sanne (4), Isa (2) en Lara, Tessa, Simone en Jacky.