DS1        MIC DS1              KVIK/E & A DS1                 23-23

DS2        MIC DS2              VHC DS1                              24-21

DS3        MIC DS3              Minor DS1                          15-20

HS1        MIC HS1              BSAC HS2                            22-22

DA1       MIC DA1              Noav DA1                           21-16

DA1       Margraten A1   MIC A1                                9-16

DB1        MIC DB1              Arena DB1                          22-11

DC1        MIC DC1              Zwart Wit DC1                  8-10

DD1       MIC D1                 Sittardia D1                        11-8

DD1       HV Born D1        MIC D1                                 7-4

DE1        MIC E1#               Zwart Wit E1#                   17-4

Heren Sr

Met een aantal ontbrekende spelers stond vandaag de clash tussen de nummer 4, MIC en de nummer 5 BSAC op het programma. De heren uit Maasbree waren ook onderbezet, en gezien de nog niet geregistreerde speler van de scheidsrechter niet mocht spelen, hadden zij geen wissels.
De wedstrijd begon matig, en al snel wist BSAC uit te lopen naar een verschil van maar liefst 5 doelpunten. Er werd niet goed gecommuniceerd in de verdediging, waardoor BSAC er te makkelijk doorheen mocht en de kansen benutte. In de tweede fase van de eerste helft werden de heren van MIC wakker en wisten ze de score, door goed creatief aanvallend spel, bij te benen tot een 11-13 ruststand.
De tweede helft werd goed gestart, en de heren van MIC wisten door mooie aanvallen en goed verdedigen de score direct na rust om te bouwen naar een 14-13 voorsprong. Het ging gelijk op, MIC wist de voorsprong soms niet vast te houden, en zo gingen MIC en BSAC ombeurten aan de leiding. Vlak voor het einde struikelde Tum in de verdediging terwijl BSAC de break liep, dus hij mocht vanaf de tribune verder kijken. Dan was er aan de andere kant nog het momentje waar de keeper buiten de cirkel een speler vastpakte, maar dit werd niet met rood bestraft. De heren wisten in de heel spannende slotfase de overwinning net niet naar zich toe te trekken, en de wedstrijd eindigde in een 22-22 gelijkspel.
Over 3 weken staat de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Bij winst mogen de heren van MIC de derde plaats weer overnemen.

Dames A

Onze tegenstander vandaag NOAV, dat betekend nr 1 tegen de nr 2.

Ja wat zal ik zeggen van deze wedstrijd? We zijn nog steeds op zoek naar onze motivatie sinds de jaarwisseling. Blijkbaar kunnen we niet meer zo goed handballen als dat ik altijd geroepen en gedacht had.

Willen we kampioen worden dan zullen we toch allemaal iets harder moeten werken en iets beter moeten  samenspelen. We hebben gewonnen dat dan nog wel, er is ook nog niks verloren maar ik denk wel dat het voor iedereen leuker wordt als we weer gaan werken om een mooi team te worden. Dus dames kom op laat me zien dat ik ongelijk heb !!!!

We hebben deze wedstrijd wel altijd voorgestaan, twee keer zelfs gelijk maar NOAV kon ons gelukkig niet voorbij gaan. De hele wedstrijd liep eigenlijk gelijk op tot het laatste kwartiertje zoiets toen waren we niet meer in te halen en was de motivatie en de vechtlust er opeens wel weer een beetje. Positief is wel dat Gwendy er weer bij is en even mee heeft gedaan. Ruststand 11-7, eindstand 21-16.

Doelpunten: Gwendy 1, Aniek 1, Veerle 1, Danique 1, Elise 1, Peggy 3, Demi 4 en Gwen 9.

Dames A bekerwedstrijd

Woensdag 20 januari bekerwedstrijd tegen Margraten. Vol goed moed gingen we, maar toch in ons achterhoofd, dit zou wel eens moeilijk kunnen worden.

Een volle tribune zag al snel dat dit een gelijkwaardige tegenstander was. We kwamen al snel voor met 0-1. Maar na 15 minuten spelen waren we niet verder dan een 1-1 stand. Dus de ruststand was ook maar 4-3 in ons nadeel, erg weinig doelpunten van beide kanten. Tweede helft, margraten scoorde al snel en we liepen zoals gewoonlijk,  weer achter de feiten aan en konden ons niet genoeg oppeppen om de tegenstander te laten zien hoe goed we eigenlijk wel zijn. Tot 2 keer toe wisten we de stand weer gelijk te trekken tot 8-8. Maar toen ging eindelijk ons motortje lopen en wist Demi het spel te keren met 2 snelle breaks achter elkaar. Gwen zag toen ook even het licht en scoorde ook een aantal mooie doelpunten, we hadden onze strijdlust weer gevonden. De stand liep toen ook op en de eindstand werd 9-16 voor MIC. Al met al een felle strijd tussen twee teams die alle twee wilde winnen. Ik moet nog even vermelden dat Jill het mooiste doelpunt van de wedstrijd heeft gemaakt, en Gabby fijn voor ons dat je er weer bij was. Nu maar even afwachten wie onze volgende tegenstander gaat worden in de beker, hopelijk komen we nog een paar rondes verder. En Aniek en Aniek ik zal de volgende keer proberen niet meer zo hard jullie aan te moedigen.

Doelpunten: Aniek 1, Jill 1, Peggy 3, Demi 5 en Gwen 6.

MIC B1- HV Arena 22-11

Vandaag tegen het Belgische HV Arena, dat de laatste wedstrijden aan een opmars bezig was en opklom naar de 4e plek. Het duurde wel even voordat de score werd geopend. Veerle gooide tegen de lat en Gabby stopte een 7 meter, voordat Veerle vanaf de rechterhoek MIC op voorsprong zette 1-0 en vlak daarna ook de 2-0 voor haar rekening nam. Arena sputterde nog even tegen (2-1), maar Joyce vergrootte vanaf de cirkel op aangeven van Lisa de voorsprong tot 3-1. Het verzet van Arena was vervolgens gebroken en B1 liep makkelijk uit naar een 10-2 stand bij rust. Na de rust eenzelfde beeld, een beter scorend MIC en een af en toe tegenscorend Arena dat echter geen moment in de buurt van MIC kwam. Hierdoor werd het een reguliere overwinning voor MIC B1:  22-11.  Doelpuntenmakers: Julie 4x, Joyce 3x, Lonneke 3x, Peggy 3x, Britt 2x, Emma 2x , Veerle 2x, Lisa 1x , Maud 1x en Sem 1x.

MIC D1  -  Sittardia D1  11-8  (7-2)

De wethouder gaf prioriteit aan het schrijven van zijn naderende “”machtsoverdracht” (scoop/red.). Verzaakte dus, en ik mocht het opknappen. Enfin, een wedstrijd met 2 gezichten. Voor rust een sprankelend MIC dat onder aanvoering van Isa gemakkelijk uitliep, en de dames uit Sittard leken volkomen kansloos. Daarbij handhaafde Merel haar topvorm van de laatste weken, en keepte wederom een puike wedstrijd. Onder bezielende leiding van de gedreven coaches John en Miranda (Daniël had zich wegens een alcoholische verplichting  afgemeld/red.) werden een paar sprankelende combinatie aanvalletjes op de mat gelegd waarbij de koningin van de assist Tessa zich onderscheidde door meerdere malen de vrijstaande scoorster te bedienen. De ruststand van 7-2 was dan ook volkomen logisch. De tweede helft verliep moeizamer en de dames liepen zichzelf voorbij. Te snel spel  leidde tot slordig spel en tot teveel onnodig balverlies, en dit werd in de omschakeling door de tegenstander genadeloos afgestraft. Niet dat de overwinning hierdoor in gevaar kwam maar wel een aandachtspuntje voor de coaches.  De eindstand 11-8 gaf dan ook eigenlijk te weinig het krachtsverschil weer, maar niet getreurd de zoveelste zege en het zoveelste recht op weer een portie bitterballen was binnen! Doelpuntenmaaksters: Isa (5), Sanne (3), Iris (2) en Jacky.

HV Born D1 - MIC D1 (7-4)

Deze zondag weer een inhalertje. Nu tegen Born. Normaal een "angstgegner" maar niet dit keer. Het werd een wedstrijd waar je het koud van kreeg. Nee, niet alleen door de koude hal en een donkere tribune, maar wel door het getoonde spel. Beide verdedigingen stonden stevig waardoor scoren bijna onmogelijk werd. In  de eerste helft was Jacky de enige die een gaatje wist te verzilveren en de ongekende ruststand van 0-1 op het bord markeerde. Ongelooflijk. Overigens had het net zo goed 0-6 kunnen zijn. Die verrekte bal wilde maar niet in de touwen. De tweede helft leverde geen ander beeld. MIC had duidelijk het overwicht en feitelijk de wedstrijd in handen. Het was dan ook erg zuur dat de winst uiteindelijk toch naar Born ging. De neutrale toeschouwer zal het met me eens zijn geweest dat de uitslag van 7-4 een totaal verkeerd beeld van de wedstrijd geeft. Maar ja, daar koop je niks voor. Ik kan me zo voorstellen dat onze meiden gebrand zijn op een stevige revanche. Dit vlekje moet bij de thuiswedstrijd weg gepoetst worden. Complimenten voor het verdedigen hoor. Dat moet ook gezegd, maar een wedstrijd wordt gewonnen door te scoren. Dat laatste zat ons vandaag duidelijk even tegen. Kom op en vol goede moed naar de volgende uitdaging.

Ons scorend vermogen: Jacky (1), Isa (1), Sanne (1) en Simone (1).

MIC E1 Zwart Wit E1

Deze zaterdag speelden de meiden heel enthousiast. Er werd samengespeeld en er was inzicht wie vrij stond om de bal toe te spelen. Er werd goed gescoord en goed gekeept. Bij rust was de stand 10-2. De scheidsrechter moest af en toe de dames toespreken maar dat is helemaal niet erg, daar leer je van. Hij deed dit wel op een sympathieke manier. De tweede helft verliep ook succesvol want de eindstand was 17-4. Al met al een heel leuke wedstrijd om in mee te spelen en om naar te kijken! Met dank aan een paar meiden van de E2 die ons uit hielpen ivm een aantal afmeldingen. Top dames.

Dames F

Zaterdag hebben de F-jes het 2e minitoernooi van dit seizoen gespeeld in Margraten. De dag van te voren werd er nog even geoefend samen met de E in de sporthal. Onze eerste wedstrijd begon goed. De tegenstander was nog niet echt op de hoogte van de nieuwe speelwijze en bleef met de hakken op de lijn verdedigen. Toen hun duidelijk werd dat er offensief verdedigd kon worden, werden wij weer overrompeld door enkele fanatieke jongens uit het team. Onze voorsprong werd ons afgesnoept. De 2e wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd en sleepten wij een nipte overwinning uit de strijd. Onze laatste wedstrijd werd er goed gespeeld. Onze meiden vonden het echter moeilijk om te scoren. Er werd te veel op de keeper gegooid en niet in de hoekjes. We moesten natuurlijk ook erg wennen aan de kleine doelen. Alles bij elkaar hebben wij weer eens lekker kunnen spelen. Op naar ons volgende toernooi.